Pääsiäisen karkkeja, 1988-1989

Nyt jälleen pompahdetaan pikaisesti 1980-luvun puolelle, mutta tuskin sillä on niin väliä, sillä sieltä löytyy todella suloisen ja iloisen näköisiä pääsiäiskarkkeja!

Hellas Minni- ja Mikkihiiri yllätysmunat sekä Hellas Pääsiäistervehdys-suklaamuna. 1988.


Pääsiäisen karkit ovat pääosin kahta sorttia: suklaamunia ja erilaisia rakeita - useimmiten kaikki siis kananmunan muodossa. Ainakin nykyään kaupan toki myös kaikenlaisia patukoita, suklaapupuja ynnä muita.

Näissä Anttilan mainoksissa keväältä 1988 ja 1989 esillä on paljolti Disney-aiheisia suklaamunia ja muutoin Chymoksen ja Fazerin karkkipusseja. Suklaamunat ovat pääosin Hellaksen.

Sisältä löytyvistä yllätysleluista ei näissä valitettavasti ole juurikaan informaatiota, muistaako joku?


Chymoksen ja Fazerin raekarkkeja: Milla, Kevät, Mirrirae, Klara, Frutta ja Pom Pom Pääsiäisrae.


Jälleen kerran nämä vanhat karkkipussit näyttävät niin paljon kivammilta kuin nykyiset pussit. Selkeät kuvat ja hyvät värit.Vuotta myöhemmin, 1989, mainoksen saivat kovin samat tuotteet kuin vuotta aiemminkin.

Tässä ensin Disneyn suklaamunia, tällä kertaa nimellä Ankkalinnan yllätys. Sen sai vähän alle 4 markalla.

Ruusutervehdys, Xylitol-yllätysmuna sekä Ankkalinnan yllätysmunat.

Huomasitte ehkä tuolla Disneyn hahmojen välissä kuitenkin eräänsorttisen yllättävän suklaamunan: Xylitol-yllätysmuna! Jännittävä yhdistelmä, lieköhän tuon sisällä sitten ollut purukumia? 

Ja perään jälleen Chymoksen ja Fazerin raepusseja:  Kevätrae, Banaanirae, Napsirae, Pollyrae sekä Pom-pomrae ja Bella-rae.

Banaanirakeita söisin heti!


Löytyikö tuttuja?

Kommentit

 1. Voi kyllä nuo Disney munat ovat tuttuja ja ainakin yks xylitol muna on tullut syötyä tällain harmaa mielikuva ois. Disney munista tuli muistaakseeni Disney aiheisia koruja kuten hessun kuvalla varustettu kaulakoru tai minnin kuvalla sormus. :)
  Pääsiäistervehdys tuo noista kuitenkin rakkaimmat muistot mieleen. Sellaisen äit osti joka vuosi minulle ja serkku-pojalle pääsiäiseksi. Se olikin varmaan ainut iso suklaamuna jonka koko pääsiäisenä sain. :) Jossain pitäisi olla tallessa vielä noita tinapapereitakin vanhoista suklaaamunista jemmattuna. <3

  VastaaPoista
 2. Xylitol-munassa ei ollut purkkaa, vaan se oli sellaista hirveää ksylitolisuklaata. Sellaistakin joskus oli. Ihan puistattaa. :D Pääsiäistervehdys-munan muistan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit, maku palasi muistona mieleeni! Hyi kamala, kenen idea tuokin on ollut? :D

   Poista
 3. Siis mikä matka lapsuuden pääsiäisiin! Olen ollut tuolloin 7-8 vuotias, ja muistan esim. Minni Hiiri-yllätysmunan ja Hellaksen pääsiäistervehdyksen tosi hyvin. Ja xylitol- yllätysmunan muistan myös hyvin, ja sukla oli _karmeaa_ kuten Tiikku jo mainitsi.

  Lisäksi banaanirakeiden maku tuli suuhun heti kun näin tuon pussin.

  Ilmeisesti minulla on ollut hvin karkkiorientoituneet pääsiäiset lapsuudessa.:D

  VastaaPoista
 4. Moikka :) Tykästyin blogisi aihepiiriin, koska mulla on meneillään oikea muisteluvaihe-kausi ysäristä. Saisinko linkittää eli mainostaa blogiasi mun sivuilla www.lauranlandiassa.blogspot.com ?..ilman lupaasi en linkkiä laita. spostini: vanilja87@gmail.com Ystävällisin terkuin

  Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,
   Kivaa että tykkäät! Tottakai voit linkittää :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Masse Majavasta Sipsu Simpanssiin - NamiNami!

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket