torstai 8. tammikuuta 2015

Jogurtteja ja viilejä

Kuvat erilaisista menneistä arkisista ruokapakkauksista ovat suosittu blogauskohde, ja innostun niistä itsekin. Tässä jälleen kollaasinomaisesti monenlaisia jogurtti- ja viilituotteita. Tuttuja löytynee!

Alkuun perinteinen suomalainen Valio jogurtteineen. Nämä ensimmäiset ovat ajalta ennen 90-lukua.
Valiojogurtti nimittäin täytti 25 vuotta vuonna 1993.Yksi 1990-luvun alkupuolen uutuus olivat viljajogurtit. Niitä oli noissa pikareissa, joiden taustasävy on vaaleansininen.

Myös Bulgarianjogurtin pakkaus on melkoisesti muuttunut. Ostan sitä niin älyttömän harvoin, etten edes tajunnut asiaa heti, mutta onhan muutos melkoinen. Nostagisoiden sanon, että onhan tuo vanha pakkaus paljon hienompi. Niinhän ne aina.


Näissä kahdessa kuvassa mandariini-appelsiini-jogurttia (tuota makua ei taida enää olla?) sekä vaniljaa.
Tässä sen jo mainitun Bulgarianjogurtin tv-mainos, mahdollisesti kyllä jo 80-luvun puolelta. Voi miksei nykyinen "bulgarialaisnainen" voi olla noin nätti?Ja pari Valiojogurtin tv-mainosta:Sitten muutama kuva Valion viileistä menneiltä ajoilta. En oikeastaan tiedä, onko näissä alla olevissa makuviileissä ollut siis maustettua viiliä vai jokin viili+hillo-yhdistelmä.

Valion viilejä, 1980-1990-lukujen taite.


Nämä maustamattomat viilit ovat tutumpia. Vanhat pakkaukset näissäkin ovat hirmu hyvännäköisiä.


Ja tähän vielä noiden maustettujen viilien tv-mainos, varmaan jostain 90-luvun alusta, vuotta ei ollut videon tiedoissa mukana.Mukaan on tullut myös yksi Ingmanin viilin mainos. Valitettavasti en kuollaksenikaan muista miltä vuodelta tämä on, mutta vahvasti arvaisin 90-luvun viimeisiä vuosia.


Yllä olleiden maustettujen viilien sijaan Valion Viiliksiä söin lapsena toisinaan. Nykyään ne ovat vähän liian äklöjä. Nämä vuosituhannen vaihteen tietämiltä olevat Viilis-mainokset ovat hauskoja, tuollaista ehtaa turbomummo tukisukissa -vitsihuumoria.Loppuun vähän muita kuin Valion tuotteita, vaikka ne nyt tässä (ja kai ruokapöydissämme myös) dominoivatkin.

Yoplaitin hedelmärahka Petits Filous. Olen jopa saattanut syödä näitä, sillä tuollaisen pienet pinkit, oranssit ja punaiset pikarit näyttävät kovin tutuilta. Tai sitten jollakin toisella merkillä on joskus ollut vastaavia.


Yoplaitilla jatketaan:
Myös Frutos-jogurtti oli Yoplaitin. 2000-luvun alusta olen löytänyt myös tämän kuvan Yoplaitin Safari-jogurtista. Siitä minulla ei tosin ole mitään mielikuvaa.
RisiFrutti oli vuoden 1997 uutuus: esimerkiksi Avotakka esitteli sitä maaliskuun numerossaan. Harmillisesti tosin tällaisen piirroksen eikä valokuvan avulla.

Jos aihe kiinnostaa, olen kirjoittanut välipaloista ennenkin:

Metsätähti-jogurtti
Kevyt Linjan jogurtteja
Fanny-vanukkaasta, Valion jogurttia ja Frutosta
Nami nami -vanukkaista

1 kommentti:

  1. Noita "makuviilejä" näköjään sanotaan virallisesti kerrosviileiksi ja ainakin klassinen ruusunmarja on edelleen valikoimissa: http://www.valio.fi/tuotteet/viilit/valio-kerrosviili-1-ruusunmarja-hyla/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.