1990-luvun snackseja

Vappuherkkuja, 1996.


Tässä postauksessa mukana niin uusia kuin vanhojakin kuvia suolaisista herkuista. Olen siis laittanut mukaan kuvia, joita jo kertaalleen olen postannut. Uusiakin kuvia tietysti mukana.
 
Taffelin Juustosnacksien (eli juustosuikeroiden) pakkaus taisi muuttua itseasiassa vasta tänä vuonna. Nykyään niissä on sellainen 2d-henkinen suikero. Punainen ja keltainen väri sekä tuo juustoukkeli ovat kuitenkin edelleen tallella. Taffelin nykyiset pakkaukset löytyvät tästä.Estrella on ruotsalainen yritys, joka alkoi toimittaa tuotteitaan Suomeen vuonna 1987. Yksi Estrellan tuotteista on myös ysärisipsi Kickers, joka teki paluun tuotantoon viime vuonna. Taffel taas kuuluu nykyään norjalaiseen konserniin.


Ysärituotteista puhuttaessa, ja erityisesti laittaessani näitä kuvia, hauskimpia juttuja ovat tietysti tuotteet, joiden pakkaus on täysin muuttunut sekä tottakai kuvat tuotteista, joita ei enää edes myydä. Valitettavasti tässä postauksessa sellaisia on harmillisen vähän. Sen sijaan myös oivallinen ja hauska mainos nostaa hymyn huulille, tuo ysärin mieleen ja veden kielelle. Hauskoihin mainoksiin lasken erityisesti nämä Teemu Selänteen ja Jari Litmasen tähdittämät Taffelin mainokset.Teemu Tanssii tähtien kanssa -kisaan 2015?

Jarilla kädessään samanlainen pussi kuin postauksen ylimmässäkin kuvassa. Kovin vähän on muuttunut sitten tuon hetken, mutta Litti mainoksessa on aina hyvä asia. Ketkä nykyurheilijat voisivat poseerata näissä sipsimainoksissa? Vaikka epäterveellisyytensä vuoksi perunalastut ehkä eivät sovi kaikkien atleettien pirtaan. Taffel on viime vuosina sponsoroinut ainakin Tanja Poutiaista. Taffelin (valitettavasti melko epäinformatiivisilta) nettisivulta ei irtoa oikein mitään.


Tämä mustavalkoinen kuva on 1990-luvun lopulta, ehkä 1998. En ole koskaan ymmärtänyt näitä popcorneja, ostaako joku niitä todella? Ei niiden valmistus kotonakaan vaikeaa ole.


Nämä Estrellat ovat markka-ajan lopulta, vuodelta 2000 tai 2001. Kuva on Spar-kaupan (jota sitäkään ei kyllä Suomessa enää ole) mainoksesta. Oli muuten hassua törmätä viime kesänä Virossa Estrellan Manhattan-pussiin, joka oli aivan samannäköinen kuin tuo alarivissä keskellä oleva. Suomessa kuosi on muuttunut jo aikoja sitten!


Loppuu vielä pari Estrellan mainosta vuodelta 1996. Ensin dippejä, sitten suolapähkinöitä. Dippimauista löytyy eroavaisuuksia nykypäivään. Tässä tarjolla ovat siis Blue Cheese, Holiday, American, Italian, Salsa ja Taco. Onko esimerkiksi jonkun nimi muuttunut vuosien varrella, vai ovatko esim. Holiday ja Salsa kokonaan kadonneet valikoimasta? En ole mikään suuri dippiasiantuntija.
1990-luvulla kaikkien pakkauksien ei vielä tarvinnut olla megaa, jättiä tai superia. Kaipa siihen suuntaan kuitenkin vuosikymmenen mittaan kuljettiin. Ottakaamme suolapähkinämainos sellaisena.

Kaipaatko jotain 90-luvun (tai muiden menneiden aikojen) snackia takaisin kauppoihin?

Kommentit

 1. No kiitos, nyt tekee sipsiä mieli :D

  VastaaPoista
 2. Niin tekee kyllä itsenikin! ^_^

  VastaaPoista
 3. Kaipaan oikeita, punaisessa pahvirasiassa olleita Kultakala-nimisiä suolakaloja. Ne maistuivat enemmän voileipäkeksiltä (=paremmilta!) kuin nykyiset, mm. isossa muovipurkissa myytävät kalat. Nykyisistä jää rasvanmaku suuhun. Voi tietysti olla, että aika on kullannut makumuiston. Rasiassa oli kultakalamaljan muotoinen ikkuna.

  Jollakin firmalla oli myös suklaapopcorneja. Muistelisin, että pussi oli väriltään tummanlila. Suklaapoppareita tosin on edelleen joidenkin leffavuokraamojen irtokarkkivalikoimassa.

  Minä olisin voinut ostaakin valmiita poppareita kaupasta, koska meillä ei lapsuudessani ollut mikroa! Vanhempieni mielestä se oli vaarallinen laite.

  VastaaPoista
 4. Juu, nyt voisi syödä kokonaisen sipsipussin, voi voi!

  VastaaPoista
 5. Maitopurkeista olis hauska nähdä jokin tällainen pakkauspostaus :D (ellei jo ole jossain arkistojen syövereissä)

  Ja niin hitto et alko tekee sipsejä mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoja maitopurkkeja on tainnut vilahtaa aiemmin parikin kertas. Voisin kuitenkin kasata kuvia yhteen, ja pari aiemmin julkaisematontakin löytyy.
   Kiitos siis toiveesta, laitan postausta tulemaan!

   Poista
 6. Noista dippeista ainaskin homejuusto on kadonnut kokonaan. Itse muistan pienenä että oli tämmönen sipsipussi jossa oli sekä kanankoipia että ranskalaisia muistutavai sipseja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta ! Noista erikoissipseistä oon lukenut muisteloita jostain keskustelupalstalta, mutten muista onko kuvaa koskaan tullut vastaan. .

   Poista
 7. Moi. Kiva bogi. Tiikku kommentoi, ettei saanut himassa poppareita, koska ei ollut mikroa. Meillä oli kyllä mikro jo kasarin alkupuolelta, mutta siitä huolimatta popparit tehtiin (ja tehdään edelleen) kattilassa :) T. 82-syntynyt P.s. Ainakin meidän kaupasta saa edelleen sinihomejuustodippiä, nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos!
   Itse olen oppinut tekeen kattilapopcoenia vasta aikuisena,kotona oli mikropusseja.
   Jäin itekin miettii tuota sinihomejuustodippiä, luulen kans nähneeni sitä kaupoissa, mutten laittaisi henkeäni pantiksi. Pitäisiköhän koittaa joskus :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)