Tule mukaan! Hetkiä legendaarisen keittokirjan äärellä

Vaasan myllyn Tule mukaan, Leivomme Anni-Helenan kanssa löytyi kotimme keittiöstä koko lapsuuteni. Vanhempani saivat sen lahjaksi 1980-luvun lopulla. Aivan tarkkaa vuotta on vaikeaa tietää. Lahjan antaja ei ole sitä omistuskirjoitukseensa kirjannut, eikä teoksesta löydy julkaisuvuotta (mitä ihmettä?) eikä painoksen järjestysnumeroa. Kirjanen oli kuitenkin 1980-luvulla ja 90-luvun alussa tilattavissa Vaasan myllyltä, ja sen ensipainos julkaistiin vuonna 1984. Lisäpainokset ilmestyivät vuosina 1985 ja 1990. Erityisesti kirjan Kristiina Louhen piirroskuvitukset ovat ihania! Kierreselkämyksen ansiosta kirja oli helppo selailtava ja taiteltava.Tätä kirjaa selailin jo lapsena paljon, kaipa se sitten oli visuaalisesti niin miellyttävä, ja ihailin varsinkin muutamaa tietyn kakun kuvaa, sellaisia erikoiskakkuja, joita meillä ei koskaan leivottu. Sen sijaan pullat tehtiin aina tämän Anni-Helenan ohjeen mukaan. Anni-Helenan jauhoja taitanee Raision nettisivujen perusteella ainakin saada edelleen kaupoista. Söpöä ulkomuotoa pussilla tosin ei ole, perus Sunnuntai-meininki vain. Nykymittapuun mukaan niin ohjeet kuin kirjan valokuvatkaan eivät liene trendikkäitä, mutta ei aika niistä nyt niin kamalan pahasti välttämättä ole ohi ajanut.


Kirja oli jaettu 12 osaan kuukausien mukaan. Tämä ylläoleva tornikakku oli ainainen suosikkini, marjaisa ja jännittävän korkea kakku oli niin hieno.  Tähän päivään mennessä en ole sellaista koskaan syönyt, marjat menevät kuitenkin mieluiten sellaisenaan, ihan marjoina vain. Ohje lienee elokuun kohdalla.

Oliko jollakulla muullakin tällainen?

Kommentit

  1. Tule mukaan -kirja oli mun ensimäinen oma keittokirja. Sain sen tädiltäni muistaakseni kun olin kahdeksan, eli vuonna 1991. Aivan mahtava kirja! Käytän sitä edelleen jos haluan leipoa jotain helppoa, mutta hyvää :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Metsoloiden lamakertomus

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)