Kenien muodonmuutos

Itse järkytyin, kun kävin tutustumassa leluhyllyllä nykyleluihin, tarkemmin sanoen barbeihin. Tai ei se Barbie, vaan se Ken. Huoh. Barbiet näyttävät yhä melko samalta kuin 1990-luvun alussa, mutta entäs ne uljaat ritarit? No ei. Liikaa Justin Bieber -henkeä!


Ensinnäkin, eihän Kenillä voi olla silmämeikkiä?! Ja siis tunnustan juu, olihan jo 90-luvulla niitäkin Kenejä, joilla oli oikeita hiuksia (tai siis muovista tehtyjä hiuksia), ei vain tuollaisia muovipäitä kuten tuo vasemmanpuoleinen Ken tuossa. Itse kuitenkin leikin pääosin nimenomaan juuri tuonnäköisillä, nimenomaan vaaleahiuksisilla Keneillä. Näissä 1980-luvun ja 1990-luvun Keneissä on jonkinlaista peruskomeaa henkeä, puku päällä näyttää ehkä vähän James Bondilta ja herrasmieheltä nyt ainakin. Sen sijaan nämä nykyiset Kenit näyttävät 16-vuotiailta poikabändin laulutaidottomilta jäseniltä.

Eikä tuo ylläoleva 2010-luvun Ken ole edes esimerkki pahimmasta päästä. Katsokaa näitä! Hitsi soikoon, kyllä Kenin kuuluu olla enemmän macho ja miehekäs kuin tuollainen metroseksuaali mallipoika. Ah, paheksun ja kieltäydyn hyväksymästä ajassa tapahtuvia muutoksia! 

Terveisin nim. Nykylapsista huolestunut -87

Kommentit

 1. Ah, mieliaiheeni. Mattel meni pilaamaan sekä Kenin että Barbien Bratz-buumin jälkeen. Ilmeisesti piti pysyä kehityksen kelkassa ja pystyä taistelemaan uusia kilpailijoita vastaan. Päät kasvoivat rumiksi ja pissislook astui kehiin. Ei ole moneen vuoteen enää barbiehyllyt kaupoissa aikaansaaneet minussa kiihkeää omistamisen halua.

  Onneksi meidän kodissa asuu niitä komeita Kenejä.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei koskaan ollut Keniä, mutta muistan kyllä toki miltä se näytti. Toi uusi on kaamea!!!

  VastaaPoista
 3. On tosiaan kamalia noi uudet Kenit! Näyttävät tosiaan ihan teinipojilta, kun aiemmat Kenit ovat sentään näyttäneet miehiltä.

  VastaaPoista
 4. Mulla oli monta "Keniä" siis disneyn prinssejä ja ne oli kyllä komeeta sakkia! Kunnon prinssejä ja sit tuollainen luistelijaKen kans mikä näyttää tolta vanhalta kuvalta. Ainoastaan Alladin näytti vähän teiniltä, mutta niin se näyttää siinä leffasakin, joten anteeksi annettaneen. Nää uudet on kyllä jotain ihan hirveää. Missä on se macho kulttuuri!!! :D

  VastaaPoista
 5. Oi mahtavaa, mullakin oli luistelija-Ken :D

  Ehkä kauneus- ja komeuskäsitykset ovat ajassa muuttuneet. Tai jotain.

  VastaaPoista
 6. Olen itse leikkinyt myös vanhemmilla Keneillä.
  Minusta tuo uusi on kyllä rehellisesti huomattavasti komeamman näköinen kuin vanha, mutta ottaen huomioon että Ken on kumminkin Barbien miesystävä, niin tuo uutukainen tuttavuus kyllä näyttää vähän liikaa sellaiselta teinikomistukselta, eikä niinkään aikuiselta mieheltä [ainakin minun mielessäni Ken on aina ollut ihan aikuinen]
  Ihan komea nukke siis, mutta tuon pitäisi kyllä kantaa jonkun toisen hahmon, kuin Kenin nimeä.

  VastaaPoista
 7. On kieltämättä kyllä totta, että tuo uusi Ken ei ole mielestäni ollenkaan _ruma_, mutta ei tosiaankaan Kenmäinen lainkaan :)
  Sopisi kenties paremmin Skipperin poikaystäväksi?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Muumilimsasta Friscoon - 1990-luvun limonadeja

Ysäri-tietovisa

Jogurttipurkki poikineen

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Cool Colors - 1990-luvun lopun Barbiet

Pukinkontti täyteen Citymarketista (1995-1996)

2000-luvun alun teinidraamaa Roswellista