tiistai 12. huhtikuuta 2016

Parasta ysäriä: Spice Girls -tikkarit

Kyllä, ehkä parasta mitä 1990-luku tuotti meille, jotka Spice Girlsia fanitimme: Spice Girls -tikkarit. Jaa miksi? No, niihin oli saatu hienoon pakettiin laitettua maistuva fanituote, jonka vertaa ei ole tullut vastaan.
* Hieno käärepaperi, joita oli monia erilaisia
* Tikkari, jonka makeaa persikkaa muistelen edelleen
* Tikkarin sisällä purkkaa!
* Tikkarissa oli aina yhden Spice Girlsin jäsenen kuva, siis wou, täydellistä!
* Eikä siinä vielä kaikki: mukana myös keräilytarra! Kerää kaikki 24 erilaista! Ja minähän keräsin.


Spice Girls -tikkarit olivat kaupassa pahvisissa laatikoissa, ne oli tietysti myös koristeltu näillä samoilla kuvilla kuin esimerkiksi alla olevat ämpäritkin. Niitäkin joillain onnekkailla oli ja on omanaan, viikon sisällä olen saanut kuulla erilaisia tarinoita siitä, miten näitä on ihmisille päätynyt - niitä on jaettu kaupoissa, saatu kauppiasvanhemmilta ja kahvilayrittäjävanhemmilta. Olen hiukan kateellinen, tietysti ^_^ 

Spice Girls -tikkarit olivat ChupaChupsin tikkareita. Erilaisista yhtyeen jäsenten kuvilla koristelluista tölkeistä ja ämpäreistä löytyi myös CC-tikkareita, mutta valitettavasti (tai "valitettavasti") vähän muulla kuin sillä persikan maulla ja purkkasisällyksellä. Perusmakuina näissä olivat ainakin cola, appelsiini, mansikka, mansikka-kerma ja sitruuna.

Paitsi, että Spice Girlsit mainostivat tikkareita näkyvästi, syövät he niitä myös ainakin Spiceworld the Movie -elokuvassaan.Aina joskus mietin, että jos jonkin 1990-luvun herkun saisi uudelleentuotantoon, niin minkä valitsisin. Luulen, että valitsisin Spice Girls -tikkarin. Haluaisin sen kuitenkin ehdottomasti alkuperäisessä pakkauksessaan ja tarran kanssa. Mikäpä olisi parempaa kuin pieni keräilyvimma ja sokerihumala.

Että kiitos vaan siitä, että Spaissarit todellakin kaupallistettiin loppuun asti!

20 kommenttia:

 1. Siskoni oli armotun spaissarifani! Itse vihasin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kivaa, että myös Spaissari-vihaajia löytyy :)

   Poista
 2. Määki tyksin nuita tikkareita :)

  VastaaPoista
 3. Noi oli niin parhautta ja noi tarrat vaan niin siistejä :D Olihan silloin myös spaissari-purkkaa missä myös oli keräilytarrat jokaisessa pakkauksessa :)

  Ihan hullulta taas tuntuu, että tuostakin aikaa jo menny noin paljon.. Tää on taas niitä juttuja jotka tuntu olleen ihan eilen vasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, purkkaakin oli! Itse en niitä ehkä koskaan ostanut/saanut, mutta tarrat ovat kovin tuttuja :)
   Ja hämmentävää on sekin, että esim. noiden tikkarien maun kyllä muistaa kuin eilisen! Miltei 20 vuoden takaa. Saa myös olon tuntumaan hiukan vanhalta ^_^

   Poista
 4. Enpä ollut Spice Girls fani niin jäi nämä maistamatta. Pisti silmään vaan kuvassa että Victoria on niin hieno leidi ettei tunge tikkaria edes suuhun tuossa pakkauksen kuvassa, kun toiset poseeraavat suu auki. :)

  VastaaPoista
 5. Nää oli kans ehdottomasti mun lemppareita juurikin sen purkan takia ja osa tarroista saattaa olla vielä tallessakin.

  VastaaPoista
 6. Minäkin tykkäsin näistä! Se persikan maku oli juuri sopivan kirpeä. Oli kyllä erinomainen tuote.

  VastaaPoista
 7. VOI että kun jostain saisinkin sen peltipurkin!! Ja samoin Barbie tikkareiden purki, olisivat aivan mahtavia meikkisivellin purnokoita ja oon epätoivoisesti yrittäny kirppareilta näitä bongailla kun itse on ysäri aikoina kumpaakaan koskaan saanut vaikka haaveilin :(

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Tikkarit olivat kyllä ehkä parhaimman makusia tikkareita, joita silloin tuli syötyä. Tietysti lisäpisteitä tuli juurikin noista tarroista (itselläni taitaa vain kaksi puuttua koko sarjasta) ja upeesta käärepaperista. Kaverini onnistui saamaan R-kioskilta tuollaisen metallipurnukan ihan vaan kysymällä, ja voi, että harmitti. Harmitti kyllä sen verran, että jos nyt joskus törmäisin jossain moiseen purkkiin, niin ihan mielelläni sen omiin kokoelmiini ottaisin jo pelkän huiman nostalgia-arvonsa takia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, vain kysymällä! Itselläni ei tosin olisi edes ollut pokkaa/rohkeutta edes kysyä tuollaista koskaan mistään.

   Poista
  2. Myös mun ystävä uskalsi kysyä kioskista purnukkaa, ja olin superkateellinen! :D

   Poista
 10. Muutomia vuosia sitten ostin Ebaysta pari avaamatonta tikkaria jatkoksi purkki- ja tarrakokoelmalle. En vaan malttanut olla maistamatta ihan hieman.. No, maku oli kadonnut vuosien saattoon, eikä onneksi ottamani riski poikinut mitään vakavaa :) Mutta jään kyllä odottamaan tämän tikkarin uutta tuloa, koska mitään vastaavaa en ole löytänyt. Maku jota ei unohda koskaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, tavallaan tosi siistiä että pääsit maistamaan tikkaria pitkän tauon jälkeen! Mutta sääli ettei maku ollut entisen veroinen. Tai toisaalta, ehkä ihan hyvä, eihän syötävien asioiden tarvitsekaan säilyä vuosikymmeniä :)

   Poista
 11. Minä taas en tykännyt näistä tikkareista yhtään, vaikka Spaissareita fanitinkin. Se purkka pilasi sen kun sitä itse tikkaria ei ollut niin paljoa kuin normaalisti.
  Ja kun mainitsit niitä muita ChupaChups-makuja, niin mulla on ihan hirvee ikävä niitä mansikka-kerma-tikkareita! Ne oli parhaimpia, heti colan jälkeen, tietty.

  VastaaPoista
 12. Olis jännä tietää mistä kaikista aiheista nuita keräilytarrallisia purkkatikkareita oli, ko ite keräsin vastaavia Star wars-tarroja ysärin lopulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on ihan totta, musta tuntuu että kaikesta varteen otettavasta on tehty markkinoille myös jotain, missä on ollut mukana keräilytarroja! En tosin tiennyt, että purkkatikkareita tarroilla oli muustakin kuin Spaissareista ^_^

   Poista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.