perjantai 27. helmikuuta 2015

Tatuointitarinoita

Ehkä ysäritatuointeja parhaimmillaan?

Mel C 1997.Harva meidän ikäpolven lapsonen (vielä) 90-luvulla oikeasti hankki itselleen tatuointeja, mutta monia nuo alati yleistyvät leimat varmasti viehättivät. Spice Girlsien sporttitytön Mel C:n tatuoinnit, eli kiinalaiset merkit ja käsivarren kiertävä köysikuvio, tiivistävät ainakin omassa mielessäni 90-luvun maailmaa kivasti.

Vaan ei meidän lasten ja nuorten aivan ilman kuvia tarvinnut olla. Siirtotatuoinnit olivat ainakin minulle ihan tuttu juttu, sillä parhaimmillaan niitä tuli jopa Suosikin mukana! 

Nämä siis laitettiin iholle veden avulla, ja ne pysyivät iholla joitain päiviä tai jopa viikon rapistuen hiljalleen pois. Ja itselleenhän se oli helpointa laittaa keskelle vasenta kättä (tai oikeaa, jos on vasenkätinen) silleen hienosti.

Toisinaan tatuointeja saattoi tulla myös purkan mukana.Kuvan siirtotatuoinnit löytyivät myös omista ysäribileistäni viime viikolla. Tuntuu hieman yllättävältä, mutta bileiden kannalta toki hauskalta, että näitä myydään edelleen. Osa noista on esimerkiksi Tigerista peräisin.

Oma lukunsa 90-luvun tatuointitarinoissa ovat toki myös ne ihanat kaulapannat, niin sanotut tatuointikaulakorut.

Ihailitko sinäkin Mel C:n tatskoja ja kuuluivatko siirtotatuoinnit myös sinun 90-lukuusi?

14 kommenttia:

 1. Meikäläisellä on edelleen ne "hienoimmat" tatuoinnit tallessa 90-luvulta, joita en raaskinu käyttää. :D Tarttuisivatkohan vielä ihoon kiinni normaalisti.. En taida vieläkään raaskia käyttää. ;)

  VastaaPoista
 2. Hih, mulla on edelleen perhonen paikoillaan, että kauan se kyllä pysyy. Kenties mulla on jämähtävä iholaatu :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on vielä! Vähän rappeutunut, mutta yhtä kaikki :)

   Poista
 3. Mäkään en raaskinnut käyttää niitä hienoimpia tatuoineja. Säästin niitä johonkin tärkeään tilaisuuteen, mutta sitten huomasinkin olevani jo yläasteella, enkä enää kehdannut lätkäistä valkoista tiikeriä käsivarteen! :D Yhden kivan kissan "tatuoin" kiinni ikkunalasiin, ei tullut kehuja siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten olemme samixii,sillä mäkin tatuoin papukaijan ikkunaani. Ihan supersiistiä :P

   Poista
 4. Siirtotatuointeja tuli jo 1980-luvulla purkkapakettien mukana, kun minä olin muksu joten ovat kyllä tuttuja! =)
  Ja eikös hennatatuoinnit olleet myös "kova juttu" 90-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään,että siirtotatskat ovat jo 80-luvun juttu, hauska tietää!
   Ja hennat unohdin kokonaan - tosin itse näin niitä vain lehtien sivuilla :)

   Poista
 5. Mulla oli jotain pääkallo- ja örkkitatuointeja, jotain oikeita tatuointeja matkivia tribalikuvioita&lohikäärmeitä, jostain tuli jonkun jutun mukana Furby-tatuointi, ja sit 2000-luvun ihan alkupuolella jonkun Pokemon-puuhavihkon mukana tuli aukeaman verran pokemon-tatskoja.

  VastaaPoista
 6. Mitenkä mulla on semmonen mielikuva että Mel C:llä olis ollut toisessa käsivarressa risti?
  Vai tuliko se vasta 90-luvun jälkeen?

  VastaaPoista
 7. Joo kyllä Mel C:llä oli se iso risti jo 90-luvulla, muistan niin elävästi muutamia kuvia. Esim. tässä näkyy hyvin (ja kuva on vuodelta 1998):
  http://www.zigazig-ha.com/zgallery/displayimage.php?pid=158477

  Hyvä kun muistutit! :)

  VastaaPoista
 8. Pamela Anderssonin käsivartta kiertänyt piikkilanka oli kuulemma ysärin jäljitellyimpiä tatskoja. Oma stoorinsa oli myös Johnny Deppin "Winona forever" -leima, jonka hän muutti pariskunnan eron jälkeen muotoon "Wino forever" (viinijuoppo ikuisesti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Funtsinkin juuri heti tuon jutun julkaisun jälkeen, että olisi pitänyt paittaa kuva Pamsun piikkilangasta! Klassikko, se vilahteli Suosikin sivuilla usein :)

   Poista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.