maanantai 16. helmikuuta 2015

Ohjelmaa Ranskasta ja Espanjasta: St Tropez ja Perhelääkäri

Televisio-ohjelmat niin nykyään kuin 1990-luvullakin tulevat etupäässä kotimaasta sekä englanninkielisestä maailmasta, mutta muutamia poikkeuksiakin mahtuu mukaan. Tässä niistä pari muistijälkeä!

Nelonen-tv-kanava aloitti toimintansa vuonna 1997. Yksi vuosituhannen vaihteessa siellä pyörineistä tv-ohjelmista oli ranskalainen saippuainen draamasarja St Tropez, omalta nimeltään Sous le Soleil

Sarjan alkutunnari kuvineen pyyhkäisi tajuntaansa varsin monia muistoja herättäen, ehkäpä sinunkin?

2. kauden avaus:


St Tropez kertoi nuorten aikuisten elämässä Saint Tropezissa Etelä-Ranskassa. Pääosassa olivat kolme naista, Laure, Jessica ja Caroline ja heidän miessuhteensa ja elämänkuvionsa. Laure (Benedicte Delmas) oli lääkäri, herkkä ja tunteellinen ihminen. Amerikkalaistaustainen Jessica (Tonya Kinzinger) piti rantabaaria ja Caroline (Adeline Blondieau) toimi asianajajana sekä haaveili laulajanurasta. Täysin irrationaalisesti Jessica oli suosikkihahmoni ja Laurea inhosin.

Jessica (vs.), Caroline ja Laure.

Sarjaa tehtiin vuosina 1996-2008, mutta Suomessa sarjaa ei ole nähty loppuun asti, ja jossain vaiheessa henkilögalleriakin kuitenkin muuttui. Ylipäätään sarjaa on esitetty lukuisissa maissa ympäri Eurooppaa ja paikoin se on ollut hyvin suosittu.

Se, miten minä sarjan muistan, tiivistyy paljon juuri tuohon yllä olevaan tunnariin ja juuri näihin näyttelijöihin. Sanoisin myös, että sarjaa esitettiin arkipäivinä iltapäivällä, jolloin saatoin katsella sitä toisinaan koulun jälkeen. Onko jollain parempia tai toisenlaisia muistikuvia?

4. kauden avaus:

* * *

Naapurimaasta Espanjasta tuli taas hieman toisenlainen televisiosarja, jonka lähetysajat jostain syystä sijoittaisin lauantai-iltapäiviin. Ja voin olla siinä autuaan väärässä, korjatkaa!

Perhelääkäri (Medico de Familia), ei ollut historiallinen sarja kuten Francon aika eikä niin humoristinen kuin Serranon perhe, mutta kaikissa näissä kolmessa Suomessa esitetyssä espanjalaissarjassa oli silti samaakin. Ne olivat koko perheen sarjoja, joissa oli myös huumoria - ja samoja näyttelijöitä. Kaikissa on myös vahvasti esillä espanjalainen perhemalli, jossa isovanhemmat ovat läsnä ihan eri tavalla kuin Suomessa.Perhelääkäri kertoi lääkäri-Nachosta, joka oli jäänyt leskeksi ja pyöritti kolmen lapsen perhettä - niin, kuulostaako hieman Serranon perheen Diegolta? Samassa taloudessa asui myös Nachon isä ja taloutta pyöritti tomera Juani-taloudenhoitaja. Nachon elämään alkoi toki tulla myös rakkautta. Vanhin lapsi María sekä perheessä myös asuva Nachon veljenpoika Alberto olivat siinä isässä, että tyttö- ja poikaystäviä astui kuvioihin. Lämminhenkinen sarja sitten seurasi näitä kuvioita ja useat kohtaukset sijoittuivat myös Nachon työpaikalle sairaalaan.Perhelääkäriä tehtiin vuosina 1995-1999, oikea ysärisarja siis. Voisin kuitenkin laittaa pääni pantiksi, että sarjaa on esitetty Suomessa pitkälti 2000-luvun puolellakin, niin hyvin muistan sarjan ja sen hahmot.

Kuten sanottua, näissä eri espanjalaissarjoissa oli myös paljon samoja näyttelijöitä. Perhelääkärissä ja Serranon perheessä nähtiin esimerkiksi  Lydia Bosch, joka oli sekä lääkärisarjassa (roolihahmo nimeltä Alicia) että Serranossa päähenkilömiehen vaimon sisko. Polin (Perhelääkäri) ja Fitin (Serrano) roolissa taas oli Antonio Molero, jota ilman mikään sarja ei ole oma itsensä. Toisaalta taas Nachon toisena sydämentavoittelijana Alician lisäksi oli Ana Duaton näyttelemä Irene. Ana Duato näyttelee Francon ajassa Alcantaran perheen äitiä Mercedisia. Ja jos listaa jatkaa, niin yhteyksiä esimerkiksi Naapureina Madridissa -sarjaankin on.

Muistatteko te näitä sarjoja ja seurasitteko niitä?

7 kommenttia:

 1. Mä muistan Perhelääkärin, tai sitä mä seurasin. Katoitko kesällä Yle Areenasta espanjalaista sarjaa Pylly Paljaana? (Con el culo al aire) Sitä oli kaksi kautta näkyvillä koko kesän.
  Espanjalaiset sarjat on niin sydämellisiä! Mua harmittaa kun en ole pystynyt seuraamaan Francon aikaa enkä juuri muitakaan. Serranot ja Naapureina Madridissa katsoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään espanjalaissarjoista kovasti. Perhelääkäri, Serrano, Francon aika ja Naapureina Madridissa on olleet katselussa - osa enemmän ja osa vähemmän aktiivisesti.
   Huomasin tuota Pylly-sarjaa olleen Areenassa, mutten koskaan katsonut sitä. Toivon, että aloittaisivat Francon ajan näyttämisen alusta.:)

   Poista
 2. Just koulussa puhuttiin tosta St. Tropezista! Ite tykkäsin kanssa siitä Jessicasta... :)
  Muistatko sellaisen toisen ranskalaisen draamasarjan, joka tuli joskus 90-luvun alussa? Vähän samantyylinen idea, kun St. Tropezissa ja taisi sijottua kanssa johonkin ranskalaiseen merenrantakaupunkiin.. Sitä tuli kanssa seurattua.. :)
  Noi espanjalaiset sarjat on niin kauheeta pölötystä ja heilumista, että ite en oo koskaan niihin ihastunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, satutko muistamaan sen toisen ranskalaissarjan nimeä tai osaisitko kuvailla tarkemmin? Nyt en osaa sanoa, mutta kuka tietää vaikka olisin sattunut sitä näkemään :)

   Poista
 3. Ihana Perhelääkäri! Ja St. Tropezia tuli toki myös isoveljen kanssa katsottua koulun jälkeen :)

  VastaaPoista
 4. Oi, nää olin ihan unohtanut! Ihania olivat molemmat <3

  St. Tropezin muistelen ainakin tulleen iltapäivällä kun oli päässyt koulusta. Voisin kanssa veikata että Perhelääkäri on tullut 2000-luvun alussa. Jos nää tulis uusintana telkkarista niin voisi sitäkin taas joskus katsoa :)

  VastaaPoista
 5. muistan hämärästi perhelääkärin sarjan saisi laittaa areenaan,.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.