maanantai 19. tammikuuta 2015

Ysäri-ilmiöitä: Panta kaulaan ja päähän

Jokaiselle 90-luvulla eläneelle tytölle kaksi seuraavaa muoti-ilmiötä lienevät kovin tuttuja. Muovisia, venyviä kaunistuksia. Toisen luokittelisin sinänsä ihan hyödylliseksi, toisen taas nostalgis-ironian kultaamaksi hetken huumaksi, joka ei ehkä kaunista eikä nosta tyyliä uudelle tasolle. 


Sekä tämän kaulapannan - vaiko ehkä tatuointikaulakorun? kirppikseltä ostin tämän nimellä kiristyskaulakoru, ei houkutteleva vaihtoehto sekään - että hiuspannan sijoitan ajallisesti noin vuosiin 1998-2000. 


Tällaisen hiuspannan saattelemana astelin myös koulukuvaukseen kevättalvella 2000. Niin kamalaa kuvaa minusta ei varmaan ole otettukaan ennen eikä jälkeen. Tosin, eivätpä hiukset olleet silmillä.

Ainakin Muoti+kauneus-muotilehden mukaan tuotteen varsinainen nimi olisi ollut haitaripanta.

Aikamoista tyylilyylitouhua.

1990-luvun tarpeistoa kampausten tekoon. Muoti+kauneus -lehti.


Kuuluuko jompi kumpi edelleen kaunistautumisvalikoimaasi, uskallatko tunnustaa?

Noita tatuointikaulakoruja myydään muuten esimerkiksi Gina Tricot -myymälöissä. Comeback tekeillä?

4 kommenttia:

 1. Kaverini käyttää edelleen tuollaista tatuointikorua ihan päivittäin. Minullakin niitä oli sillon 90-luvulla... ja jonkunvuoden koulukuvassakin kaulassa ;-) Noi pannat sen sijaan on edelleenkin ihan huippukäteviä, koska niillä todellakin saa pidettyä hiukset tehokkaasti pois silmiltä! Siksi siis suosittelen niitä esimerkiksi naaman pesuun ja meikkaukseen :D

  VastaaPoista
 2. Tatuointikoruthan on taas muodissa, mm. Topshop myy niitä ;)

  VastaaPoista
 3. Kaulassa tuollainen tatuointikoru on todella ysäri, vieläkin tulee väristyksiä kun muistelen käyttäneeni tuollaista, jossa oli kaikki sateenkaaren värit. Yök :D

  Bongasin tällaisen postauksen noista hiuspannoista, ovat näköjään taas kauppojen hyllyillä. Ainakin mallin päässä panta näyttää tuhat kertaa paremmalta kuin omassani silloin joskus.
  http://focusonfashion.refashion.fi/2014/12/10/hot-or-not-accordion-hair-bands/

  VastaaPoista
 4. Mä näin joitakin viikkoja sitten tollasen choker-kaulapannan jollakin nuorella opiskelijatytöllä yliopistolla. Vaatteet vaan oli niin 2010-lukulaiset löysät tunikatyyppiset systeemit, että ei YHTÄÄN sopineet yhtään.

  Ai että kun olisikin ollut täysin ysärityylinen lyyli, olisi ollut niin siistiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.