maanantai 12. tammikuuta 2015

Klaani kesäaamujemme ilona

Kuva: Fanpop.com.


1990-luvun loppupuoliskon kesäaamuihin kuuluivat erilaiset nuortensarjat. Summerista ja muusta voit lukea tästä aiemmasta postauksestani. Nyt suunnataan katse kohti Uutta-Seelantia, josta tuli yksi ikimuistoisimmista nuortensarjoista, The Tribe eli Klaani. Ensin sarjaa seurattiin kesäisin Summerin aamusarjana ja myöhemmin lauantai-iltapäivisin TV1-kanavalla.

Klaani oli scifi-twistillä maalattu sarja ajasta, jossa mystinen virus oli tappanut kaikki aikuiset ja niinpä lapset ja nuoret joutuivat luomaan oman yhteiskuntansa. Esimerkiksi Wikipediassa sarjaa kuvataan post-apokalyptiseksi. Sitä tehtiin viisi tuotantokautta vuosina 1999-2003, 260 puolituntista jaksoa. Sarja seurasi erityisesti Mall rats -nimisen ryhmän (klaanin) elämää. Nimensä mukaisesti tuo joukkio asui autioituneessa ostoskeskuksessa. Samaan ryhmään kuuluneet nuoret olivat yleensä pukeutuneet jokseenkin samaan tyyliin. Keskeisessä osassa Klaanissa olivat tietysti ihmissuhteet, mutta myös erilaisten ryhmien välinen kamppailu ja ylipäätään selviytyminen maailmassa, jossa eivät päteneet enää aiemmat lainalaisuudet. Mukana olivat myös monet nuorten aikuisten elämään kuuluvat vakavat teemat, kuten teiniraskaudet ja syömishäiriöt.

Sarja oli täynnä hienoja hahmoja. Ostarin rottiin kuuluivat esimerkiksi Amber (Beth Allen), Tai-San (Michelle Ang), Lex (Caleb Ross), Salene (Victoria Spence), Jack (Michael Wesley-Smith) sekä lapsen saava Trudy (Antonia Prebble). Osa hahmoista oli jo aikuisuuden kynnyksellä, osa nuorempia. Ostarin rotat olivat sarjassa paitsi pääosassa myös enimmäkseen hyviksiä, joita muut ryhmät uhkasivat. Näistä muiden klaanien hahmoista katsojille tutuimmaksi tuli varmasti Ebony (Meryl Cassie).The Tribe löytyy kokonaisuudessaan Youtubesta, joten ei kuin katsomaan! Tästä pääset ohjelman viralliselle Youtube-kanavalle.

Katsoitko sinäkin Klaania, kuka oli suosikkihahmosi? Itse tietysti rakastan Amberin kampausta ja Jack oli yksi lempparihahmoistani.


5 kommenttia:

 1. Hyvänen aika sentään mä rakastan sun blogia! Toinen asia mitä mä rakastan, on ysäri-nostalgointi. En tiedä onko nostalgointi sana, ainakin nyt on. Mä muistan että mä olin kuollakseni rakastunut Lexiin! Klaani oli iso juttu mulle aikanaan, voi hyvä luoja onneks siltä ajalta ei ole olemassa valokuvia minusta muodikkaasti pukeutuneena ja meikattuna Klaani-henkisesti.

  VastaaPoista
 2. Ja tiedätkö, OonaV, mä rakastan sun kommenttia!

  Mä en oo ihan varma uskallanko enää katsoa Klaania, mitä jos aika on ajanut sen ohi ja se vaikuttaakin huonolta. Muistoissani se nimittäin on tooosi hyvä!

  VastaaPoista
 3. Oih, Klaani! Minä niin jäin odottamaan jatkoa, kun se loppui, mutta sitä ei koskaan tullut. Katsoin sarjaa aluksi vähän sieltä täältä, mutta viimeiset tuotantokaudet seurasin innoissani. Olin ihan ihastunut mm. Jackiin, vaikka näyttelijä olikin minua huimat neljä vuotta vanhempi. Hah,

  VastaaPoista
 4. Katsoin! Ja katson edelleen :D Olen ollut tähän sarjaan koukussa jo yli kymmenen vuotta. Ylläpidän aiheesta sivustoa, blogia ja facebook sivuja&ryhmää: http://thetribeklaani.arkku.net/ Aikuisena tähän aiheeseen tulee erilaisia näkökulmia. Tiesittekö, että sarja jatkuu parhaillaan kirjoina? (lukekaa lisää: http://thetribeklaani.arkku.net/anewworldkirja.php sekä http://tribeworld.com/) Lempihahmojani ovat mm. Ruby, Trudy ja Danni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.