keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Koululaisen joululahjaideat, 1997



Jotenkin nämä joululahjavinkit tuntuvat nyt kasaantuvan vuoteen 1997. Yritetään selvitä.

Tämä juttu on Koululainen-lehdestä 12/1997. Mukana on niin kaupasta ostettavia tuotteita kuin askarteluvinkkejäkin. Loistavaa ajankuvaa! Ja joku saattaa toki muistaa lehdestä tämän itse jutun kuvineenkin.


Tekstin näkee kaiketi lukea kuvistakin, erityisesti jos klikkaa ne isommiksi, mutta tässä nyt niistä poimintoja.

Hauskoja ysärilahjaideoita yllä olevassa kuvassa ovat etenkin Star-vyölaukku ja lompakko (3), tarrat ja tarrakirja (4), monivärinen kuulakynä (5), 101 dalmatialaista -avaimenperä (7), Neljän suora -peli (9) ja pinnit (10).

Lista jatkuu seuraavan sivun puolella. Sieltä löytyy esimerkiksi pieniä Body Shopin saippuoita (13).


Tämä toinen sivu onkin enimmäkseen täynnä erilaisia askarteluja. Huippu on tietysti c-kasettikotelo, jonka sivustat on koristeltu ainakin Backstreet Boysin ja Spice Girlsin kuvilla. Päällä on itseäänitetty kasetti "sisältää mm. vitsejä ja bestiksen lempparimusaa".

Tavallaan ihan hauska idea on myös kirjekuorista tehty ilmoitustaulu, joka "sopii hajamieliselle". Lisäksi mukana on myös esimerkiksi muovailuvahasta tehty tikkari/kynäteline, itse päällystetty värikynäkotelo, "jännittävä kotivideo kaverille" ja itse tehty vitsipokkari.



Aukeaman vasemmanpuoleisella sivulla on myös keltaisella pohjalla erillinen, perin pitkä toivelista. Sieltä löytyy:

"Barbiet, legot, pelit, musiikki, videot, kirjat, Action man, vaatteita, lippis, pipo, Tamagotshi, tiettispelit, pehmot, nukkekodin kalusteet, Batman, Barbien vaatteet, keräilykortit, lahjakortti urheiluosastolle, meikkejä, Nintendo, päiväkirja, kalenteri, karkkia, harrastusvälineitä, Fila-lenkkarit, reppu, taikurin välineet, Play Stationm poliisin varusteet, autorata, tarroja, leffalippuja, radio-ohjattava auto, korvalappustereot, pinnit, korvikset, sählymaila, jääkiekkohanskat, cd-romit, kännykkä, luistimet, lumilauta, uimalasit, sarjakuvia, postimerkkisetti, pelikortit, kirjanmerkki, säilytyskansio, tyhjiä kasetteja, pieni kaktus, hyppynaru, taskulamppu, hiirimatto, lompakko, sanaristikkoja, kirjekuoria ja -paperia, suurennuslasi, inkkaripäähine, sukat, narukassi, peili, kynsilakka, vyö, säästölipas, pinssi, äänikirje, tuoksupussit, itsetehty koru...."

Huh huh mikä lista! Tuon ulkopuolelle tai taida paljoa jäädä.

Minne tuoksupussit muuten ovat kadonneet? Vai ovatko?

4 kommenttia:

  1. Taas kerran tuli tunne, että vastahan minä tuon samaisen lehden hain postilaatikosta ja luin ihan innoissani :D Tokihan noita ideoita tuli hyödynnettyä ja se bestis sai sen mixtape-kasetin sitten lahjaks :)

    VastaaPoista
  2. Ysäreitten ydintä oli kyllä tehä kavereille ite nauhotettuja kasetteja joihin puhua kaikkea järjetöntä, haastatella smurffeja tai barbibändejä jä väleihin soittaa yhteisiä suosikkibiisejä. Niitä kasetteja tuli tehtyä varmaan lähemmäs 5 vuotena peräkkäi, harmiettei niitä ole enää tallessa..

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa hauskalta :) omissa piireissä nauhoitettiin kokoelmakasetteja lähinnä itselle, läjäpäin tietysti. Voi miksen älynnyt tehdä niitä lahjaksikin...

    VastaaPoista
  4. Muistan niin hyvin nuo monivärikuulakärkikynät! :D Ja sitten sitä aina välillä koitti kaikki terät painaa samalla kertaa alas (jolloin tietty sai kynän hetkellisesti täysin jumiin). Muistaakseni niitä löytyi tuoksullisinakin, ellen väärin muista?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.