keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalentereita

Viime jouluna kirjoitin television joulukalentereista ja The Joulukalenteri sai oman osuutensa jo kaksi vuotta sitten. Joskus minulta on toivottu juttua 1990-luvun paperisista joulukalentereista. Vaikka olen yrittänyt kehittää aiheesta postausta nyt kovin kovin kauan, ei vastaan ole tullut juuri yhtäkään kuvaa tai muutakaan materiaalia, josta repiä. Harmi!

Joulukalenteribongauksia Blondi tuli taloon ja Ihmeidentekijät -sarjoista, siis vuosilta 1994 ja 1996, arvioisin. Liisa
availee Leijonakuningas-kalenteria McDonaldsissa ja Onerva myy siskonpoikansa joulukalentereita työpaikallaan
Annan sairaalassa.


Itsellä mukana joulunodotuksessa taisivat olla ensisijaisesti suklaakalenterit. En tiedä, missä määrin vielä 90-luvulla tarjolla oli juurikaan monenlaisia suklaakalentereita, nythän niitä on ties millaisilla hienoilla konvehdeilla ja yleensäkin muullakin sisällöllä kuin sillä lähinnä rasvan makuisella "suklaalla". Lapsesta se kuitenkin oli hyvää ja joulukalenteri SE juttu.

Olitko itse 90-luvulla suklaakalenteriden ystävä, vai koristiko seinääsi ehkä perinteinen partiolaisten kalenteri? Vai ehkä joku mainoskalenteri? 

4 kommenttia:

 1. Voi, minulla oli joskus 90-luvun puolenvälin tienoilla juuri tuollainen Leijonakuningas-kalenteri! Muistan kuinka luukku 24 oli paljon isompi kuin muut ja pientä tyttöä tietenkin poltteli tietää, että mikä kuva sieltä ilmestyisi. Voi sitä huonoa omaatuntoa, kun menin sitä kuvaa tiirailemaan valoa vasten! :D

  VastaaPoista
 2. Oi mikä sattuma, onpa mukavaa! :)
  Tuo ennalta-avaamisen ja "näkemisen" vaara kieltämättä oli lapsuudessa perin suuri ;)

  VastaaPoista
 3. Mulla oli yhtenä vuonna, ehkä noin '95 tai '96, tosi upea Muumi-kalenteri. Sen pinta oli sellaista siirtotarrakirjamateriaalia, ja joka luukusta tuli uusi siirtotarra. Maailman hienoin! Muistan myös Milky Way-kalenterin, jonka luukuissa oli pieniä Milky Way-patukoita.

  VastaaPoista
 4. Minulla oli myös tuollainen Leijonakuningas joulukalenteri. Sen sai huoltasemalta ilmaiseksi niinkuin aiempana vuonna Aladdininkin. :)
  Tietty oli suklaakalentereitakin ja äitin oma tekemä tulitikkuaski kalenteri josta tuli joka toinen päivä karkkia ja joka toinen päivä joku pikku tavara ylläri, tarroja jne.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.