tiistai 18. kesäkuuta 2013

1990-luvun muoti-ilmiöitä

Tähän nyt vähän muotia! Ei suurellisia kostyymeja, vaan pari asustetta, jotka piristävät toki näin 2010-luvullakin pukua kuin pukua.

1. "Verkkotakki"


Tämä Mandin asu on kyllä niin ysäri että! Verkkotakki yhdistettynä napapaitaan ja korokepohjakenkiin on nolostuttavan nostalginen. Ja vielä hapsut verkkotakin reunaan... Ja joo, itse mainoshan mainostaa Suosikki-lippistä. Tyylikäs? Njaa.

Itse yhdistän tähän asuun muuten vahvasti myös Spice Girlsin Mel B:n, ja sopihan se varmasti monille muillekin nais(laulaja)hahmoille.

2. Henkselit

Suuri Käsityö 1/1995.

Henkseleitä on aiemmin tässä blogissa näkynyt ainakin Sweet Valley High'n yhteydessä. Näiden kuvien värimaailma on toki muutenkin erittäin 90-lukulainen, minkä lisäksi kuva on hieman utuinen.


Suuri Käsityö 1/1995.

3. Pikkureppu

Suuri Käsityö 9/1995.

Täytyy nyt sanoa, että ostin itselleni hetki sitten pikkurepun... Mutta puolustaudun sillä, että kyseessä on Fjällräven Kånken -minireppu. Eihän se oo ihan yhtä paha?

Näitä ysärempiä pikkureppuja tuli kyllä omistettua 1990-luvulla ja käytettyä niinikään. Nykyään lienevät eläkeikää lähestyvien naisihmisten suosiossa - eivät tosin ne muoviset ja hopeiset reput, vaan astetta tyylikkäämmät, mustat nahkaiset reput.


2 kommenttia:

  1. Heh, "henkselishortseja" ja -mekkoja (en tiedä miksi niitä oikeasti kutsutaan!) on näkynyt vaatekaupoissa jo jonkin aikaa. Niiden olkaimet eivät kyllä ole irralliset, mutta ehkä kohta taas on kunnon henkseleiden aika. Jösses. ;)

    Voi ei, aika järkky tuo kuvan TSI-pikkureppu. Mullakin tietysti oli, mutta se oli musta, tekonahkainen ja kaupasta ostettu. Olin ylpeä siitä. Se on kovasta käytöstä huolimatta vieläkin oikein siisti ja käyttökelpoinen, mutta eipä sellaista taida kukaan enää tarvita... paitsi ne tädit!

    Jostakin luin, että ergonomisesti paras laukkuvaihtoehto naisille on oikeasti reppu.

    VastaaPoista
  2. Pikkurepuista tulee mieleen se, kun kuudennella luokalla jokainen teki sellaisen käsityötunneilla. Ties vaikka oli tuosta samaisesta käsityölehden ohjeesta, joskin muutama vuosi myöhemmin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.