perjantai 31. toukokuuta 2013

Lasten musiikkiohjelma Laulupuu

YLEn Elävän Arkiston blogissa esiteltiin eilen kiinnostava Ylen lastenohjelmien aikajana. Eihän siinä toki kaikkia Yleisradion lastenohjelmia ollut, hivenen harmi, mutta sitä kautta löysin kuitenkin Elävästä Arkistosta Laulupuu-ohjelman! Muistaanko joku muu sen?

Laulupuu oli itseasiassa jo vuosina 1987-1989 valmistunut lasten musiikkiohjelma. Siinä lapsijoukko lauloi ja leikki lastenlauluja aikuisen "ohjaajan" kanssa. Itse muistan Laulupuun erityisen hyvin siksi, koska se sattui olemaan meillä televisiosta vhs:lle nauhoitettuna. Petra Himberg kirjoittaa Arkistossa ohjelmasta näin: "Vuosina 1987-1989 tehty Laulupuu opetti lapsille perinteisiä mutta myös uudempia lastenlauluja leikkeineen. Opettajana toimi Elina Viitaila-Pulkkinen. Monessa vanhemmassa ohjelma herätti syvästi nostalgisia tuntoja. Näitä lauluja he itsekin olivat lapsuudessaan kuulleet. Teemasta riippuen kappaleiden uudet sovitukset saattoivat kuitenkin olla räväköitäkin."Minusta oli todella kivaa, miten ohjelman lavastus oli hoidettu aina kulloisenkin kappaleen teeman mukaan, vaikka toisinaan mitään erikoisempaa teemaa, kuten joulua tai vappua, ei sinänsä ollutkaan. Kaikkein parhaiten on kuitenkin jäänyt mieleen laulajien uskomattoman upean lookit! Kasarin hengessä Laulupuu vyörytti esiin aikamoisen krepatun tukan ja kiilteen kavalkadin. Erityisen hieno esimerkki tästä tyylistä löytyy tästä Valasrock-laulusta (linkki vie siis Elävään arkistoon). Muutama muukin video tuolta löytyy. Täytyy melkein mennä silti toivomaan, että Yle laittaisi tuonne lisää Laulupuu-videoita.

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on Laulupuuta ollut jossain videolla :D En ihan kestä noita kasarikuteita...

  VastaaPoista
 2. Muistan nuo kimaltavat kasvot ja tuon valasrockin nyt hyvin, kun näin kuvat ja videon. Taisin ihailla noita lookeja aika paljon. Muistan myös erityisen hyvin Pikkupoika posteljoonin ja Keväiset metsät neonvärisine henkseleineen. Taisivat olla videolla.

  VastaaPoista
 3. Oih ihana xD mä muistan valasrockin mutten tuota itse laulupuuta kun olen vasta -87 mallia, mutta loistava tapa verestää vanhoja lastenlauja <3 jestas että rakastan tätä blogia <3

  VastaaPoista
 4. Aintsu: Joo noi vaattee... -_- Mutta toisaalta tuo hilemössö poskipäillä on musta vielä hivenen kammottavampaa. Mutta toisaalta silleen söpöllä tavalla kamalaa :)

  Karkkis: Mäkin luultavasti kyllä ihailin noita lookeja silloin. Oh aikoja toi tapoja. Ja muotiahan tuo nykyään jo melkein on.

  Ichi: Oi ihana! <3
  Itsekin oon muuten -87, mutta meillä tuota oli vhs:llä, niin tuli katsottua pitkälti 1990-luvun puolellakin kerta toisensa jälkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.