lauantai 18. toukokuuta 2013

Kesämuotia vuoden 1996 tapaan

1990-luku oli todellisten värien vuosikymmen, se on kaiketi jo käynyt tätä blogia lukeville selväksi. Niin ikään se oli kyllä myös gerberoiden vuosikymmen. Nyt siis oranssia, keltaista, vihreää, pinkkiä ja kukkia kehiin.

Jokin aika sitten löysin Moda-muotilehden kesältä 1996 ja olin erittäin iloissani löytäessäni sieltä sivukaupalla mitä ysäreimpiä kuvia kesämuodista ja - ennen kaikkea - malleina poseerasivat Anne Kukkohovi ja Anna-Liisa Tilus! Sittemmin malli Anne Kukkohovi on tullut tunnetuksi varsinkin Suomen Huippumalli haussa -ohjelman vetäjänä, Suomen Tyra Banksina oikeastaan. Vuoden 1984 Miss Suomi Anna-Liisa Tilus taasen päätyy kotien olohuoneisiin lähes joka päivä, sillä hän on TV1:llä juontajana.

Moda-lehden kuvat ovat siis oikeasti kaavaohjeita, eli lukijan pitäisi seuraavaksi alkaa surautella itselleen näitä maanmainioita kesävermeitä. Hieman erityyppinen muotilehti siis, ja selittänee myös kyseistä vaatteiden arkisuutta ja yksinkertaisuutta. 

"Vihreä. Kauden ehdottomasti tärkein trendiväri on nyt vihreä, jolla on monta muodikasta nimeä: lime, pistaasi, omena, kiiwi. Vihreä on kuin kasvuun heräävä luonto itse, tuore ja raikas. Heleä vihreä rauhoittaa. Väitetään, että vihreä tepsii myös sydänsuruihin."

"Kaikki sopii kaikkeen. Näitä varmoja käyttövaatteita yhdistellen pärjää aamusta iltaan, töissä, kotona ja matkoilla. Raikkaissa väreissä ja kuoseissa on aktiivisen naisen kesäpuvuston salaisuus. Hihattoman liivipuseron voi pukea paidan alle tai trikoopuseron päälle. Upea oranssi suorastaan potkaisee ylös, ulos ja liikkeelle. Piukka trikoo pitää kutinsa, valitsipa muodikkaat pitkikset tai seksikkään pikkumekon, jossa kelpaa tanssia vaikka aamuun asti."


On näissä väljissä vaatteissa ainakin se hyvä puoli, että kuumalla säällä ne saattavat tehdä olon hieman mukavammaksi kuin tiukat farkut ja topit.

"Unikot kutsuvat tanssiin. Mikään ei voita pitkää, kauniisti leikattua kukkamekkoa. Pinkit, unikot ja narsissinkeltaiset ovat iloisia, voimakkaita värejä, joista voi ammentaa energiaa ja optimismia. Varovainen nauttii niistä pieninä ripauksina, turvallisesti valkoisella pohjalla. Kevyt, rypistymätön viskoosi on kesäkankaiden monikäyttöinen ykkönen."

Nämä seuraavat rantsukuvat on nappailtu Miami South Beachilla ja kuvat ovat siis samasta lehdestä kuin nuo ylemmätkin. Ovathan musta ja jaffa (mistä lähtien jaffa on ollut väri?) kesän kuumin pari.Olen aivan erityisen ihastunut tuossa alhaalla oikealla Annen päässä olevaan lippikseen, jonka ympäri on vielä kääräisty oranssi huivi. Vaille huomiota eivät myöskään jää Anna-Liisan vieressä kantama jättitakki tai Annen pitkä musta trikoomekko. Lisäksi Annen ylhäällä oikealla kantama kassi taitaa olla jotain totaalisen ysäriä! 

Kuvat ja lainaukset lehdestä Moda, kesä 2/96

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.