perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kesäterveiset 90-luvun Salosta!


Kirpputorilta tarttui mukaan tämä ihanuus, Salo-postikortti. Mukana muun muassa upea vanha vaakuna. Kortti tuo merellisen tuulahduksen suvisen Salon torilta, Salon sydämestä ja yhdestä kaupungin parhaasta paikasta. Miten upeen viilee mesta! Kuvan tarkkaa vuotta en tiedä. Fantan logosta ja yleisestä habituksesta päätellen ollaan 1990-luvun alussa, mutta ei se Salo mikään trendikkyyden etuvartio ole koskaan ollut.

Haluaisin kyllä tietää, miten on edennyt se prosessi, jonka myötä tästä valokuvasta on jalostunut postikortti. Etualan epäselvät lapsihahmot varjossaan ja muutamia selkämyksiä. Ja siinä vaakunan takana lumoava roskakori, valtava saavi. Kaikki kääntyvät pois kameran suunnasta ja Fanta-kuosiset auringonvarjot jättävät torieläjät varjoihin. Torikauppa lienee kuhisevaa siellä takana. Vai ehkä tässä onkin haluttu johdattaa katsojan katse nimenomaan kortin keskiosaan jossa ihanat kukat helmeivät auringonvalossa. Aika tihrustamiseksi menee. Mutta monen monta ihmistä voi Salossa olla samaan aikaan samassa paikassa, elävä ja vilkas pikkukaupunki. Etenkin kesällä, etenkin torilla.

Ajankuvaa tämäkin. Ja onhan toi Fanta.

2 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi tänään ja olen täällä fiilistellyt nostalgisissa tunnelmissa :)

    Muutin pari vuotta sitten Saloon, ja kaupunki on ilmeisesti pitkään ollut kuuluisa kesäisin järjestettävästä iltatoristaan. Eli postikortti on sitä "parasta Saloa", eli kuva iltatorilta ;) Ihan kuin ei parempaa kuvaa olisi saanut kyseisestä tapahtumasta :D

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, olen itse kotoisin Salosta! :) Ei ole iltatorin voittanutta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.