keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Illan viimeiset hitaat

Niinkuin 2010-luvulla, mitäpä olisivat olleet bileet ilman hitaita 1990-luvulla? Tokkopa mitään!

Mitä kappaletta Sinä tanssit ihanaa tai miksei kamalaakin tyttöä/poikaa vasten painoa jalalta toiselle vaihtaen 1990-luvun koti- ja koulu- ja vähän muissakin bileissä? Tein tähän pienen listan 90-luvun slovareista, onko mukana sinun muistojesi hidas?

Sinead O'Connor: Nothing compares 2 u (1990)
Scorpions: Wind of change (1991)
Guns 'n' Roses: Don't Cry (1991)
Whitney Houston: I will always love you (1992)
Sting: Fields of gold (1993)
Duran duran: Ordinary world (1993)
Bon Jovi: Always (1994)
Aikakone: Alla vaahterapuun (1995)
Samuli Edelman & Sani: Tuhat yötä (1995)
Spice Girls: 2 become 1 (1996)
Toni Braxton: Unbreak my heart (1996)
Backstreet Boys: I'll never break your heart (1996)
Celine Dion: My heart will go on (1997)
Aerosmith: I don't wanna miss a thing (1998)
Ricky Martin: Private emotion (1999)
Sasha: If you believe (1999)

(Ja ei ollut varsinaisesti tarkoitus laittaa noita Toni Braxtonin  ja Backstreet Boysin kappaleita peräkkäin, mutta nythän ne muodostavaat aika kivan dialogin siinä keskenään...)

Dawson's Creerin Dawson ja Joey näyttävät mallia.

Olen valinnut kappaleita osin siltä pohjalta, että joka vuodelta olisi joku hidas. Lista ei siis sinänsä vastaa täysin omia muistojeni "diskoja", nehän sijoittuvat ajallisesti kuitenkin selvästi 90-luvun loppuun. Vaikka on kyllä sanottava, että juuri vuodelle 1999 oli kaikkein vaikeinta keksiä kappaletta, mitäs menin käyttämään BSB:n aiempaan vuoteen :P Sillä otin vain yhden kappaleen kultakin artistilta, vaikka esim. Bäkkäreiden tahdissa minä olen pyörähdellyt vaikka mitä viisuja :) Bon Jovi ja monet muut 90-luvun alun suurbändit olivat myös varsinaisia balladikoneita, tiedetään.

Joten haluaisitko olla muruseni ja kertoa, mitä tanssit? Kirjoitan aiheesta laajemmin kunhan joku on saanut sanottua minulle sanasen omista muistoistaan :)

Nylon Beat: Jos (1997). Harmillisen unohdettu Naikkari-kipale.
Enkä tiedä, voiko tätä ihan hitaaksi laskea, saattaisi tulla
hieman liian nopeat tanssimuuvit. Mutta tunnetta tässä on kuin
Bon Jovilla ja Toni Braxtonilla yhteensä.

7 kommenttia:

 1. Meillä soi aina (siis aina) discoissa Bon Jovin Always ja Rednexin Wish you were here. Muistelisin, että joskus myös Toni Braxton ja Alphavillen Forever young. Hitaita oli kuitenkin meillä loppuillasta vain pari, että ei niitä kauaa fiilistelty :D Näin ainakin koulun discoissa, en oo varma kotibileistä (joita meillä ei tainnut kauheasti kyllä ollakaan).

  VastaaPoista
 2. Backstreet Boysin "Anywhere for you" oli myös kova sana :D

  VastaaPoista
 3. Savage Gardenin Truly Madly Deeply!
  Mutta joo, samoissa diskoissahan me ollaan oltu :)
  Ja Bäkkäreitten I Want It That Way on pakko mainita. Sehän on likimain legendaarinen leirikouludiskokappale. Tai vie mut ainakin vahvasti Klippulaan. Sittemmin myös oheisen linkin takaa löytyviin tunnelmiin:
  http://www.youtube.com/watch?v=T8b_JMreap0&feature=related

  VastaaPoista
 4. Hihi, mun on aniiti pakko sanoa, että olen kirjoittanut valmiiksi postauksen, joka tulee parin päivän päästä, ja mainitsen siinä I want it that wayn ja leirikoulut. Yhdessä... ;) Great minds think alike.

  VastaaPoista
 5. One&one Robert milesiltä soi meillä aina! Toki myös nuo jo mainitut... Voi viimeiset hitaat.. Miksei enää pääse tanssiin sellaisia? Pöh..

  VastaaPoista
 6. Bryan Adamsin vuonna 1993 julkaistulta kokoelmalta soi ainakin Everything I do, I do it for you ja Please forgive me. Rednexin Wish You were here oli tosi kova. Forever Young oli hieno hidas ja Sinead Connorin äänijänteet tuli myös tutuksi. Whitney Houstonin I will always love you oli kans ihan hitti.

  VastaaPoista
 7. Hieno ja mielenkiintoinen blogi! Meillä soi edellämainittujen lisäksi myös nämä https://www.youtube.com/watch?v=k_QGJE94iOM Jamie Walters - Hold on ja Aikakoneen Odota tietysti + Paaljon muita :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.