tiistai 27. maaliskuuta 2012

Ysärimuodin oudot tuulet

On aika monia vain 90-luvun muodille tyypillisiä, vähintäänkin outoja ja sittemmin maailmasta miltei kadonneita juttuja. Tässä oma listani outouksista. Ehdota lisää!

1. Pikkureput
Kätevä? Ei. Söpö? Ehkä 3-vuotiaalla. Nykyäänhän nämä on Prisman eläkeläisnaisten suosiossa. Mukavia myös Tallinnan ja muiden etelän kohteiden ryhmämatkoilla.

2. Nappiverkkarit
Eikö olekin ihana ajatus, että tarvittaessa voit repäistä housujen sivut auki, huonossa tapauksessa puoleensääreen, mutta hyvässä tapauksessa ihan pakaroihin saakka! Siinä voi sitten tuuletella ja kankaat roikkuu haarovälissä. Mutta toisaalta, ehkä niissä oli sekin idea, että lahkeet hauskasti levenevät jos ne napit avaa, koska levenevät lahkeethan olivat 90-lopulla jo muotia.
Ja kunnollisissa nappiverkkareissa oli tietysti sivussa ne kolme valkoista raitaa.

3. Tatuointi-kaulakorut
1990-luvulla oli jokin ihmeellinen vimma kaulaan laitettaviin koruihin. Siis ei kaulassa roikkuviin, vaan sellaisiin keskellä kaulaa jököttäviin pantoihin - ja tietysti hiukan tribaalitatuoinnilta näyttäviin, venyviin muovisiin pantoihin. Oikeastaan mikään ei musta näytä ysärimmältä. Ja jos on ysäribileet, niin se panta kannattaa yhdistää hopeaan paitaan.


4. Spice Girls -tolppakengät
Ei paksupohjaisissa kengissä vielä mitään, mutta sellaiset 20cm korkeat Spice Girls -kengät on kyllä ihan järjettömät! Ymmärrän nämä kengät ajan ilmiönä ja yhtenä niistä muotioikuista, joita jokainen aika kantaa mukanaan, mutta kauniina niitä en kyllä vieläkään suostu pitämään.

Spice Girlsin Baby Spice, Emma.

Korkeat pohjat ja Mel B:llä trendikäs takki+alusvaatteet-combo.

5. Bikinit + pitkä takki

...No jollei ihan bikinit, niin ainakin pienen pieni napapaita ja mikroshortsit. Tällaiset vaatteet olivat erityisesti Spice Girlsin Mel B:n mieleen. Ja pitkä takkihan (saattoi olla myös hihaton, siis liivi) on ihan oikeasti PITKÄ. Nilkkoihin saakka. Jännittävä, eksoottinen yhdistelmä paljastavuutta ja peittävyyttä. Ja se takkihan ei sitten saanut olla kiinni. Suosittuja Mel B:n lisäksi monien muiden naisartistien päällä. Ja hei niin: takin ja alusvaatteiden on oltava mielellään samaa sarjaa.

Vengaboys: Boom, boom, boom, boom!! -kansi. Biksut ja takki toisena oikealla. 
Ja vielä hopeana.

Lisää korkeita pohjia ja tuo Mel B:n takki ja alusvaatteet. 
Erityishuomiota kannattaa kiinnittää myös hohtaviin vaatteisiin, Gerin karvapuuhkaan ja Mel C:n muovisennäköisiin housuihin (hänen yläosansa on tietysti läpinäkyvä).6. Piikkihiukset
Eli geelillä piikeiksi muotoillut, useimmiten miesten (oik. poikabändin jäsenen) hiukset. Esim. Fiven Scott tai XL5:n Tontsa. Übertyylikäs, mutta ehkä hankala nukkuessa?

XL5:n Tontsa.

(Kirjoitusta on päivitetty 28.3.2012)

5 kommenttia:

 1. Nyt ollaan sukupolvikokemuksen ytimessä, koska mulla nousi heti mieleen näistä kaikista jokin muisto. Tietty tuli myös pakonomainen tarve jakaa ne:

  1. Mulla oli Italian matkalta ostettu neonoranssi, muovinen ja vieläpä LÄPINÄKYVÄ pikkureppu! Ai että se oli hieno!

  2. Nyyh, mulla ei ollut aitoja nappiverkkareita. Eikä myöskään niiden edeltäjiä (?) raitaverkkareita, jossa oli raidat muttei nappeja. Mulla oli vaan kaksi raitaa.

  3. Mulla oli tatuointikaulakoruja ruskeana, vaaleansinisenä, sateenkaaren väriseä jne. jne.

  4. Näytin varmaan tosi hyvältä tolppakengissä seiskalla, kun olin 152cm ja painoin 35kg...

  5. Silloin tuossa takki ja bikinit yhdistelmässä ei ollut mitään kummallista. Se oli vaan siistiä!

  6. Piikeistä tulee ekana mieleen the Rasmuksen Lauri. Se ei kyllä ole tainnut vieläkään saada hiuksiaan selväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, ihania muistoja ja pukeutumisia! Ei mullakaan ollut nappiverkkareita (eikä juuri muitakaan tämän blogauksen juttuja, vain nahkainen pikkureppu ja tatuointikoru), hyvä jos minkäänlaisia verkkareita. Monilla mun koulussa oli kyllä sellaiset kaksiraitaiset verskat, varmaan siis samanlaiset kuin sullakin :)

   Poista
 2. Mie olen jostain syystä muistellut ysärimuotia ja mieleen on tullut edellämainittujen lisäksi:

  1. 501-levikset, ne oli kaikilla oltava!!! Myöhemmin lahkeet leveni, mutta jos ei ollu leviksiä, ei ollut mitään...

  2. Ruudulliset flanelli-paidat. Solmittiin edestä solmuun, näin saatiin näppärä napa-paita!!! MITÄH?

  3. Jenkkihuivit alias fritsuliinat. Ranteen ympärillä, päässä, kaulassa, reiden ympärillä, lappuhaalareiden vasaralenkissä...

  4. Supersuuret hupparit, tytöillä tiukat farkut ja pojilla, mitä leveämmät lahkeet, sitä parempi...

  5. Poikien moppitukat...sivuilta lyhyet /piilokalju, päältä pitkä pottaleikkaus...tai etutukka pelkästään. Muistaako kukaan muu tätä? :D

  VastaaPoista
 3. Kuulostavat tutuilta!
  Tosin nuo kuulostavat enemmän 1990-luvun alun muodilta, ja itse olin silloin vielä niin pieni, etten tiennyt muodeista mitään :D

  VastaaPoista
 4. Mä olen lieväksi järkytyksekseni huomannut, että ne sellaiset kahden markan chokerit (tatuointikaulapannat) on selvästi tulossa takas muotiin. Olen tänä vuonna nähnyt sellaisia jo useamman, ja on pirun häiritsevää, kun ne on yhdistelty muuten tavallisesen 2010-luvun löysään pukeutumiseen. Ei näin, ne edellyttää aika kireitä vaatteita ysärin loppupuolen tapaan näyttääkseen hyvältä!

  (BTW, mä tajusin vasta joitakin kuukausia sitten googletellessani, että niiden idea oli näyttää tatuoinneilta, en ollut koskaan aiemmin tullut edes ajatelleeksi :D)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.