sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Yhden hitin ihme - Fake

Luulitko ehkä, että muusikoiden alkuja etsivät tv-ohjelmat olisivat jotain uutta? Musiikkikilpailuja on toki näytetty tv:ssä vuosikymmeniä, niistä ensimmäisistä Euroviisuista alkaen Syksyn säveleen saakka. Mutta kyllä uusia kykyjä haettiin jo ennen Idolsiakin! (Tai muistat ehkä, että ennen Idolsia Suomeen rantautui Popstars-formaatti, joka loi Gimmelin ja toi pinnalle sellaisiakin staroja kuin PMMP ja Jenni Vartiainen... Toista kautta ei ehkä voikkaan pitää ihan niin onnistuneena.)

1990-luvun loppupuoliskon ensisijainen musiikkiohjelma oli tietysti MTV3-kanavan arki-iltapäivien Jyrki. Jyrki-perhe oli sikäli laaja, että sunnuntaisin saimme nautti Jyrki Countdown -listoista ainakin Tea Kalifan juontamana - ja sitten oli tämä Jyrki Hit Challenge. Sen juuret olivat kylläkin jo 1970-luvun Popyhtyeiden mestaruuskisoissa ja 1980-luvun Rockin Suomenmestaruuskisoissa, kun vuonna 1998 kilpailu muuttui Hit Challengeksi. Ei kyllä sekään lento kestänyt kuin muutaman vuoden.

Hit Challengen voitti vuonna 1998 yhtye nimeltä Fake, mikä kyllä sittemmin jäi aikamoiseksi flopiksi. Vai ootteks kuulleet siitä paljon? Tuskinpa. Yhtye voitti kilpailun yleisöäänestyksen ja levytti yhden levynkin (Internet-rakkautta - täytyy kyllä antaa propsit ajankohtaisuudesta sikäli, että nettihän breikkasi juuri näihin aikoihin). Elämään Fakelta on jäänyt (onneksi?) vain yksi kappale, se sama joka toi voiton kilpailussa. Ja sen nimihän oli Kylmä. Ja juu, kyllähän se kuulostaa aika alkeelliselta, mutta ei se minua vuonna 1999 estänyt tästä pitämästä tai ostamasta Internet-rakkautta. Nykyään levyllä saattaisi melkeinpä olla jo nostalgista antiikkiarvoa.

1 kommentti:

  1. Tämä koko bändi kyllä painunu unholaan toista vuosikymmentä sitten, mutta muistan nuo biisin sanat edelleen ulkoa. Voi arvata, mikä soi päässä nyt koko illan :P

    Sori muuten älytön kommenttitulva, mutta oon pitkin päivää lukenut blogiasi ja pakko välissä kommentoida jotain x)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.