perjantai 13. marraskuuta 2015

Kosmetiikkaa 2000-luvun alusta

Jokin aika sitten minulta pyydettiin juttua 2000-luvun alun meikeistä, ja siltä pohjalta olen nyt kerännyt yhteen materiaalia lähinnä Demi-lehdistä vuosilta 2000-2003.

Kesämeikit kesälle 2000. Pastellit ovat pop!

Kesän 2000 meikeistä löytyy muun muassa hohtoa ja pastellisävyjä.



Aikakauden suosittuja, kauniita naisia mainoksissa: Sarah Michelle Gellar, Beyonce, Jessica Alba sekä Milla Jovovich.

Meikkivoidepuikot - käyttääkö sellaisia enää kukaan? Onko niitä edes?




Lumenen kosmetiikkaa vuodelta 2002.


2000-luvun alku ei numeerisesti ole 1990-lukua, mutta vuosikymmenten pitäminen selvärajaisina ajanjaksoina toimii lähinnä vain numeroilla - ilmiöt ovat häilyviä, rajattomia. Toivottavasti nämä 2000-luvun jutut eivät siis suuremmin ketään häiritse. Tämän jälkeen aion tosin palata jälleen ysärille, älkää huoliko :)

Vuonna 1998 ilmestymisensä aloittanut Demi oli vuosituhannen alussa jo saavuttanut vakituisen aseman, ja minullekin se tuli vuoden tai pari. Kuten nykyäänkin, teini-ikäisille tytöille suunnatun lehden sivuilta löytyivät jutut kauneudesta, muodista, ihmissuhteista, pojista ja julkkiksista, jonkin verran muutakin.





Itse en ollut 2000-luvun alussa kovinkaan kiinnostunut meikeistä tai ulkonäköasioista muutenkaan. Oikeastaan aikakaudelta ainoa selkeä kosmetiikkamerkki, jonka muistan, on Anytime. Minne se on kadonnut? Ei ihme, että se taisi olla suosittu teinien keskuudessa, sillä merkin tuotteet olivat halpoja, eivätkä mitään luksusta.





Lehden sivulta käyvät nopeasti selville 2000-luvun alun optimistisen ilmapiirin muodikkaimmat jutut ja kuumimmat julkkikset.Roswell-tv-sarja paistatteli suosionsa huipulla, ja sen näyttelijöitä, tai vähintäänkin sarjan juonipaljastuksia, löytyi joka numerosta. Muita suosittuja hahmoja olivat esimerkiksi Sarah Michelle Gellar, Maija Vilkkumaa, Apulanta, Sinkkuelämää-näyttelijät sekä Hayden Christensen. Värit olivat kirkkaita ja paltellisia, päälle puettin farkkuhameita ja napapaitoja, korut olivat etnisiä, koristevyöt kilahtelivat lanteilla, meikeissä oli niin pastellin- kuin metallin sävyjä.

Läheteltiin tekstiviestejä ja tilattiin polyfonisia soittoääniä Buumi.netistä.

Kahviloissa opeteltiin juomaan cappuccinoa. Suomalainen musiikki valloitti maailmaa. Vielä oli tarpeen puhua erikseen tyttöbändeistä. Tosi-tv-oli vasta vyörymässä televisioihin.









Ovatko kuvien kosmetiikat sinulle tuttuja?

12 kommenttia:

  1. Huomaa kyllä, että meikkien hinnat on noussut paljon viime vuosina, ei sitä enää saisi meikkivoidetta alle vitosen :D Ja Anytimehan muuttui nykyiseksi Natural Codeksi jokunen vuosi sitten.

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos tiedosta! En tiennyt että Anytime ja Natural Code ovat ikäänkuin sama merkki! :)

    VastaaPoista
  3. Meikkiuskollinen tyyppi olen ilmeisesti, kun nykyisinkin meikkipussukasta löytyy Natural Codea :) Ja nuo YR:n tuoksut, ne muistan! Melkein haistan nenässäni :)

    VastaaPoista
  4. Oijoi, Anytime! Anytime taisi poistua 2008-2009 ja tilalle tuli tosiaan Lumenella tuo NC. Harmi että en Natural Codelta ole havainnut toimivaksi kuin meikkivoiteensa, mutta se onkin sitten tosi toimiva! Hinta tosin on tuplat tuosta Anytimen alle vitosen hinnasta :)

    Tuolta 2000-luvun ekoilta vuosilta kaipaa Wellan hiuksiin jätettävää (marketeissa myytyä) hoitovoidetta tms. Oli ikäänkuin läpinäkyvää geeliä, jossa oli pieniä, sinisiä palloja (jotka hajosivat levitettäessä). Muistaakseni sitä mainostettiin jotenkin "hedelmävahoilla" tms. ("Omenassakin on vahapinta, joka suojaa sen kuorta" :D )
    Lumene Kindai -hiustuotteet olivat kanssa tuttuja, XZ:lla oli merilevä tai vihreä savi-sarja!

    VastaaPoista
  5. Oooh, kiitos tästä, tuli isosti nostalgiaolo! Toi meikkivoidepuikko taisi olla mun ensimmäinen meikkipohja jopa! : D

    VastaaPoista
  6. Anytime ♥ Nuo huulikiillot oli jostain syystä niiiiiin coool ala- ja vielä yläasteellakin. Taisivat olla halvimpia mitä Sokkarilta löytyi. Ylipäätään kaikki huulikiillot oli parasta mitä kaupoista sai, ehkä eniten tykkäsin nestemäisistä huulikiilloista jotka tuoksuivat ja maistuivat hedelmille/marjoille! Harmi kun en muista enää merkkiä, mutta aikanaan ostin niitä ainakin K-kaupasta ja luokkaretkellä löysin niitä sattumoisin laivaltakin. Makuina oli ainakin viinirypäle, mansikka ja vadelma, voin vieläkin kuvitella niiden maun suussani... :D Nykyään en voi kuvitellakaan käyttäväni huulikiiltoja, niin ällöjä ja tahmaisia!

    Ja tuntuu että meikkivoidepuikkoja ois ollu myynnissä ihan vähän aikaa sitten, mutta ehkä vuodet on vaan hujahtaneet ohi tosi nopeasti ja siitä onkin oikeasti ainakin se 10-15 vuotta. Apua!

    VastaaPoista
  7. Mä muistan nuo kaikki mainokset ! Kunnon nostalgiatrippi teinimeininkiin. En minäkään mikään trendien seuraaja ollut, mutta Demi piti lukea kannesta kanteen :)

    VastaaPoista
  8. ohhoh on jo niin monta vuotta kulunut anytimen loppumisesta mutten jostain syystä ole raaskinut luopua parista tuotteesta; huulikiillot ovat vanhoja mutta tulee nostalginen olo niitä pyöritellessäni, en tietenkään noin vanhoja tököttejä naamaani laittaisi ! :D paras meikkisarja ikinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. .. ja muistatteko kun aina menit anytimen meikkikojulle se oli aina erittäin sotkuinen/limainen kun teinityttöjen oli pakko avata jokaista purkkia ja sivellä niitä joka paikkaan?

      Poista
  9. Kyllä on tuttuja meikkejä. :) Anytime oli tosiaan halppis meikkimerkki. :)

    VastaaPoista
  10. Voih, muistan nuo Anytimen putkilohuulikiillot! Ala-asteen discoon laitoin popsicle-nimistä sävyä. :D

    VastaaPoista
  11. Anytime oli ihan best!! Käytiin varastelemassa niiden meikkejä lähikaupasta :D Tulispa se takas!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.