Kukas muu sen tekisi ellei Vilperi!Vili Vilperi (The Adventures of Blinky Bill) oli australialainen lapsille suunnattu piirrossarja, jota tehtiin vuosina 1993-1995 (+ 2005), ja sarjan kaksi ensimmäistä kautta tulivat tutuiksi myös suomalaisille lapsille. Sarjan ensimmäinen ja toinen kausi käsittävät molemmat 26 jaksoa. Sarjaan tehtiin kymmenen vuotta myöhemmin kolmas kausi, jota ei ole esitetty Suomessa.

Sarjan päähenkilö on nuori Vili Vilperi -koalakarhu, joka asuu Viherkylässä. Vilin lisäksi sarjan hahmoja olivat hänen ystävänsä koalatyttö Nanni, vesinokkaeläin Väpä, kenguru Potso ja pussihiiri Marsa. Lisäksi heidän elämänpiiriinsä kuuluvat Vilin äiti, koulun opettaja neiti Harakka, herra Vompatti sekä Viherkylän toisella laidalla asuvat pahamaineiset  dingot. Dingoihin kuuluvat Lärvi, Limppu, Elli, Niitti sekä Dingomuori. 

Suomeksi sarjan tunnuslaulun laulaa Eija Arvo, joka myös ääninäyttelee Nannia ja Marsaa, Vilin äänenä on Sari Mällinen.

Voi sanoa, että sarjan kautta tulivat myös monet Australiassa yleiset, mutta Suomessa kovin harvoin (=ikinä) tavatut eläimet tutuiksi.

Yksi sarjan lausahduksista oli "Kertakaikkisesti", johon jaksot yleensä päättyivät.

Vili Vilperin tunnusmusiikki:MUOKS: Sarjan jaksoja löytyi Youtubesta iso läjä suomeksi dubattuna vielä siinä vaiheessa, kun julkaisin tämän postauksen, mutta ne katosivat sieltä miltei saman tien. Ei siis auta kuin odotella tv-uusintoja!

Isoäitini ja isoisäni luona Vili Vilperi tuli katsottua, sillä nimenomaan tätä sarjaa heillä oli tv:stä nauhoitettuna vhs:lle. Koska siskoni ja serkkuni ovat kaikki minua nuorempia, tuli jaksoja nähtyä ja vähintään toisella korvalla kuultua vielä vuosia sen jälkeen, kun en itse enää ollut sarjan kohderyhmää.

Katsoitko sinä Vili Vilperiä, ja vieläkö tunnuslaulun sanat muistuvat mieleen?

---

Vili Vilperistä juttua myös muun muassa Eläköön kuvat -blogissa.

Kommentit

 1. Olin tuolloin jo niin vanha etten sarjaa seurannut 12-14.v. Joskus meidän hoitolapsen seurana saatoin katsoa ja kyllä vain tuo tunnusmusiikki lähtee soimaan heti päässä. :)

  VastaaPoista
 2. Vili Vilperin ansiosta opin tietämään, että maailmassa on sellaisia olentoja kuin vesinokkaeläimet tai vompatit. Tuossahan oli myös vahva ympäristötietoinen sävy, kun ihmiset tuhosivat Viherkylän ja eläimet rupesivat sitten rakentamaan sitä uudestaan.

  Ärsyttävää, jos sarjaan on tehty uudet dubbaukset o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, kaikesta :)
   Aina jos joku mainitsee dingot, vompatit,tai vesinokkaeläimet niin tulee mieleen tämä sarja.

   Poista
 3. Vili Vilperi oli yksi lemppareistani! Muistan, kun vanhempani kertoivat, että sellainen sarja alkaisi telkkarista. Olin juuri tullut saunasta, eikä nimi kuulostanut minusta yhtään mielenkiintoiselta. Kuvittelin jostain syystä päähenkilön merikapteeniksi (?). Kun sitten aloin katsoa sarjaa, mielipiteeni muuttui heti ekasta jaksosta lähtien!

  Areenassa taisi olla joku vuosi sitten uusintoja sarjasta. Kastoin silloin muutaman jakson nostalgiasyistä ja olihan se hauska sarja edelleen.

  VastaaPoista
 4. Hei, oletko lukenut tämän jutun "Omistitko kolmiraitaverkkarit, killuiko kaulassa luokkasormus – nämä 90-luvun hitit piti olla kaikilla!"
  http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1439262002289.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska juttu!
   Noita juttuja tuntuu olevan aika usein, ysäri on muotia :)

   Poista
  2. Hauska juttu!
   Noita juttuja tuntuu olevan aika usein, ysäri on muotia :)

   Poista
 5. Vili Vilperi <3 oon kattonut kaikki jaksot pienenä ja itseasiassa oon katellut noita jaksoja netistä vielä näin aikuisenakin :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Masse Majavasta Sipsu Simpanssiin - NamiNami!

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket