keskiviikko 10. elokuuta 2016

1990-luvun alun Disney-laseja

Allaoleville pienille juomalaseille voisi keksiä useampiakin lempinimiä: Disney-lasi, Pluto-lasi, sinappilasi. Lasit nimittäin alunperin 1990-luvun alussa sisälsivät sinappia, jonka syötyä sai käyttöönsä kivan juomalasin. 

Laseja oli useampia erilaisia, ainakin nämä kolme: Aku Ankka, Mikki Hiiri sekä Pluto. 

Laseja tulee satunnaisesti vastaan kirpputoreilla, joskaan ei kovin usein. Hinnat liikkuvat yleensä 1-5 euron välillä, jos näitä kiinnostaa keräillä. Ihan jokapäiväinen kirppislöytö nämä siis eivät olet, mutta tuurilla voi joskus tulla bongata.


Ovatko lasit sinulle tuttuja? Oliko joku erityisesti suosikkisi?

8 kommenttia:

 1. Noista on kyllä mun mielestä vanhempiakin versioita! Mä ainakin muistan, että mummolassa olisi ollut noita jo selvästi 80-luvun puolella. Ainakin Iines-lasi on olemassa, Minnistä en ole ihan varma. En nyt pysty tarkistamaan, mutta ihan kuin oma Mikki-lasini olisi hivenen erilainen.

  -Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,
   mietin ihan samaa! Tai eniten on tässä mietityttänyt, että mun mielestä ainakin Aku-lasissa on ihan toisenlaisia kuvia Akusta, joten ajattelin, että näitä on varmaan ollut kahdenlaisia :)

   Poista
 2. Ooh mä muistan nää! En syönyt sinappia itse, mutta tuo pluto lasi oli saatava. Pitkinhampain iskä suostui sen ostamaan ja kesti aikakauan ennenkuin lasi oli tyhjä ja sain sen juoma käyttöön. :) Tais olla huonoa sinappia. :D Tallessa on ja enempää laseja en saanut, vaikka oisin halunnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tehty muksujen maun mukaan miedoksi jolloin ei uponnut isukkiin ja me muuthan ei sinappia syöty. Joten eipä ihme jos ainakin minusta purkki hupeni hitaaseen tahtiin, kun lasia kyttäsin. Ohan se tuubista huomattavasti helpompi makkaran päälle puristaa kuin neitimäisesti lusikalla lasista nostella. :D

   Poista
 3. Meidän lasissa oli melko varmasti Iines eri asennoissa. Tuo Pluto näyttää myös tutulta. Noita sinappilaseja mainostettiin Akkarin takakannessa, niin Pluto-muisto voi kyllä olla sieltä, eikä lapsuudenkodin astiakaapista. Laseissa oli muistaakseni Turun sinappia.

  VastaaPoista
 4. En ehkä ollu vielä olemassa kun näitä sinappeja myytiin, tai sitten aika pieni, mutta multa löytyy tuo Aku-lasi. Ostin sen joskus teininä kirppikseltä, kun keräsin myös erilaisia Disney-mukeja.

  VastaaPoista
 5. Näitä tehtii myös -50 luvulla, otimme yhteyttä Jalostajaan, ja sieltä saimme yhteystiedon Jalostajan vanhaan työntekijään. Hän kertoi paljon asiaa, ja kuinka näitä valmistettiin ensikerran viisikymmentäluvulla, valmistus ei ollut silloin kuulema helppoa. Näitä on tehty vain pieni sarja. Itsellä on -90 luvun sarja, ja alkuperäiset punaiset muovikannet laseihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tämäpä mielenkiintoista! Kiitos tiedosta :)

   Poista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.