torstai 19. toukokuuta 2016

Välipalalle! Jogurtteja, viilejä ja rahkaa 90-luvulta

Kuvakollaasimaisesti tällä kertaa jogurtteja, viilejä ja vanukkaita!Fanny-tuotteita on Nuoruusdiskossa katseltu ennenkin, tässä tuo aiempi juttu - siellä mukana myös jogurtteja. 
Itse muistelen kaiholla Fanny-rahkoja, jotka olivat ihanan ilmavia ja maukkaita, eikä niitä tietenkään kovin usein syötäväkseen saanut. Ainakin kerran, jotta siitä jokin muistijälki on jäänyt.


Fanny-tuotteita, 1996.


Näistä alleolevista Danonen tuotteista katselen erityisellä mielenkiinnolla oikeassa reunassa olevia Sprinklins-purkkeja. Jotain tuollaista joskus sain maistaa, ja olihan se nyt jännää, että jogurtin joukkoon sai sekoittaa pieniä sokerisia hippusia.

Danonen tuotteita, 1995.Maustetut viilit miellän itse aikalailla lasten jutuksi - syökö teistä joku tällaisia Viiliksiä ja muita maustettuja, makeita viilejä? Pari vuotta sitten testailin nostalgiapäissäni viilistä, eikä se ollut yhtään niin hyvää kuin lapsena. Kyse lienee toki myös siitä, että Viilikset oli erittäin selvästi suunnattu lapsille jo niiden mainoksienkin kautta. Hiukan alempana on Viiliksien tv-mainoksia, ja ala-asteikäisille nekin on osoitettu. Mielenkiintoista, miten purkkien väreillä, visuaalisella ilmeellä ja esimerkiksi mainoksilla täysin samoja tuotteita voidaan suunnata todella erilaisille kuluttajille. Vaikka tietysti tässäkin tapauksessa äidit ja isät ne Viilikset taisivat maksaa.

Mielenkiintoinen muutos tämäkin: Vielä ihan 1990-luvun alussa Viiliksiä kyllä mainostettiin nuorille aikuisille. Esimerkiksi Valion tv-mainoksessa, joka on tuolla alempana, Viilistä syövät 15-20-vuotiaat tyypit, ja vuodelta 1992 löysin Viiliksen lehtimainoksen Suosikista. Sen sijaan 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa tuotteen mainokset on selvästi suunnattu noin 10-vuotiaille.

Ainakin Valiolla oli jo aiemmin myynnissä viilejä, joiden alla pikarissa oli hilloa, mutta Viiliksissä se oli tavallaan jo valmiiksi sekoitettu viilin joukkoon. 


Ingman Viilejä, 1998.


Tsekatkaa myös Valion 1990-2000-lukujen vaihteen Viilis-mainokset!Tosin jos Viilistä myytäisiin edelleen näin kivannäköisissä pikareissa kuin vuonna 1992, saattaisin ihan siitä ilosta joskus ilahduttaa itseäni vaikkapa kuunkeltaisella banaanipotkulla!

Valio Viilis, 1992.


Tässä mainoksessa Valio esittelee aika laajastikin erilaisia viilejään: maustamattomia, hyla-viiliä, Viiliksiä sekä tällaista Mysli-viiliä, jossa on kannessa mysliä sekoitettavaksi Viiliin. Söpö ja informatiivinen mainos näin menneestä kiinnostuneelle ^_^ 1990-luvun alku, n. 1990, Valio Viilis ja Viili.

Viilejä, jogurtteja ja vanukkaita on Nuoruusdiskossa toki nähty ennenkin. Käy klikkaamassa erimerkiksi tämä kirjoitus katsottavaksesi!
1990-luvun alku, Valio Mysliviili.

10 kommenttia:

 1. Hei noi fannyt oli ihan parasta mut mun mielestä ne valion eila rahkavaahdot maistuu samalle tai sit aika kultaa muistot :D

  Ja noi jogurtit oli parhaita mihin tuli rakeet. Oon kaupassa kytänny jos niitä vielä tulos mut tuskin maistus yhtä hyvälle kuin lapsena.

  Ja joo viilikset ei oo enää niin hyviä, eikä talvisuukot :D hattaraa en oo uskaltanut maistaa ettei illuusio katoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä Lidlissä myydään jotain tuollaista jogurttia, johon tulee karkkia/sokerirakeita tms. Se ei kyllä varmaankaan ole Danonen vaan jonkun toisen merkin. En nyt laita päätäni pantiksi enkä ole koskaan sellaista ostanut, mutta MUISTAAKSENI siellä olis jotain sellaista :D

   Poista
 2. Alkoi Fannyn mainosjingle soida päässä :)

  VastaaPoista
 3. Oih nuo Fanny rahkat ja vanukkaat olivat ihania. Muistan ne tosi hyvin. Etenkin rahkoja meillä syötiin aika paljon. :)
  Viiliä ei kukaan koskaan ole meidän perheessä syönyt.
  Kerran taisin tuota sprinklins juttua maistaa, mutta en tykännyt.

  VastaaPoista
 4. Oo.. Viilis oli luksusta! Arkiaamuisin piti aina syödä kaurapuuroa mutta viikonloppuisin saattoi saada viilistä ellei ollut aamupalaksi manna- tai riisipuuroa :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos sulle tästä blogista :)! Tämä on ihan mahtava. Kun tekee mieli tutkia lapsuuden juttuja niin tietää että täältä niitä löytyy :)

  VastaaPoista
 6. 30+ Viiliksen syöjä ilmoittautuu! :D Sitä sinisessä purkissa olevaa mansikka-vadelmaa tulee välillä ostettua, muista en enää tykkää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän postauksen innoittamana söin itsekin viikonloppuna just tuollaisen sinisen viiliksen, ja se oli ihan hyvä! Vois testata jotain muutakin makua... :)

   Poista
 7. Kiitos!!! Oon viimeiset viisi vuotta miettinyt mikä oli tuon Sprinklins jogurtin nimi, rakastin niitä lapsena :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.