perjantai 5. helmikuuta 2016

Ruokaostoksilla, 1988-1993

Ruoka-Anttila kauppoja löytyi 1980-1990-lukujen taitteessa monien Anttila-tavaratalon yhteydestä. Niitä oli Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Keravalla, Kokkolassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Lohjalla, Oulussa, Porissa, Raisiossa, Raumalla, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Ruoka-Anttiloiden tarjouksia löytyy tuon ajan Anttiloiden mainoksista. Niissä ei koskaan ole hedelmä- ja vihannesosaston tuotteita, joten en tiedä, oliko niissä hevi-osastoja. Muutoin niin säilykkeet, jauhot ja muut kuivatarvikkeet, maito-osaston tuotteet kuin leivät ja leivonnaisetkin näyttävät olleen valikoimassa.

Vuosien 1988 ja 1989 kuvastoissa ruokaosaston mainoksia on runsaasti enemmän kuin vaikkapa vuonna 1993, siksi ostosmatkamme painottuu tuonne kasarin lopulle. Lisäksi - omasta mielestäni - näissä 1980-luvun lopun mainoksissa on muutenkin paljon enemmän katsottavaa. Liekö syy siinä, että yksinkertaisempi tyyli olisi myöhemmin tullut muodikkaammaksi, vai ihan vain lama ja 1980-luvun yltäkylläisyyden keikahdus alamäen puolelle?


Kuten voitte huomata, on lihavalikoima näissä Ruoka-Anttiloissa ainakin näiden mainoksien perusteella suuressa roolissa. Vai oliko se ehkä juuri se osasto, joka houkutteli kuluttajia kaupoille?

Toinen melko suureen osaan nouseva tuoteryhmä ovat einekset. On pizzoja ja valmislaatikoita montaa sorttia.


Erilaisilla eineksillä jatketaan vahvasti:
Saarioisten lihapullia, pizzapiirakkaa, grillipihvejä, Jalostajan hernekeittoa, Saarioisten janssoninkiusausta, mikropizzaa, Jalostajan kirjolohikiusausta, merimiesvuokaa, Sinuhen hampurilaisia ja nakkipiirakoita.

Ei kannata olla kasvissyöjä, jos haluaa kipaista hakemassa jotakin eineshyllystä.

Nostin tämän "vanhanmallisen" O'boyn kaakaojuomajauhepurkin framille, koska ainakin minulle se on aika nostalginen.

Becel voisi myös tuoda tämän upean retrokuosisen margariinipakettinsa takaisin markkinoille!

Muutenkin olen sitä mieltä, että moni yritys voisi hyödyntää vanhoja hienoja pakkauksiaan ja tuoda tuotteitaan niissä kauppoihin. Omaa silmääni monet 1970-1990-lukujen pakkaukset miellyttävät paljon enemmän kuin nykyiset, mutta retrokuosit nyt ylipäätään ovat minusta hienoja.

Mitä mieltä te olette? Alla olevassakin kuvassa pidän kovasti esimerkiksi siitä visuaalisesta maailmasta, joka on esimerkiksi Kotisaaren litran jogurttitölkeissä, Kesäpäivä-hillopurkeissa ja Frisco-limsoissa. Niin, eihän näitä merkkejä enää taida markkinoilla olla, mutta tuon tyyppistä ilmettä voisivat nykyiset yritykset, ainakin joskus, käyttää. Mutta ehkä se monille näyttäytyy vähän vanhanaikaisena.

Juusto-osaston herkkua syyskuulta 1993. Mukana myös klassinen punainen Edam-pallo! Hovi-tuorejuustot muuttuivat myöhemmin Bonjouriksi ja Aamupala-sulatejuustoviipaleetkin ovat saaneet uuden ulkoasun luultavasti useampaakin kertaan.Klikkaa suuremmaksi!Löytyykö joukosta tuotteita, joita kaipaisitte takaisin tuotantoon, tai ehkä pakkauksia, jotka nostavat hymyn huulille? Osan kuvista saa klikkaamalla isommaksi.

1 kommentti:

  1. Onpa keksit halpoja. Carnevalitkin makssa nykyään melkein 3 euroa. Mä ihannoin noita vanhoja keksipaketteja keksien suurkuluttajana silloin ja nyt. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.