tiistai 9. helmikuuta 2016

Postia ystävänpäiväksi

Ystävänpäivä lähestyy, ja huomenna 10.2. on viimeinen päivä jättää ystävänpäiväkortit postin kuljetettavaksi, jotta ne ennättävän perille ajoissa.

Kuten ennen ja jälkeenkin, vuonna 1999 Posti julkaisi ystävänpäiväpostimerkit, jotka tuolloin kuvasivat eläinystävyksiä otsikolla Häntiä. Voi niitä aikoja, kun postimerkin hinta tosiaan oli 2,80 markkaa, tai kuten vuonna 1999, 3 markkaa. (Eli noin 0,50 euroa - ykkösluokan merkkien hintahan nousee juuri näinä päivinä 1,20 euroon, minkä ymmärrän ja toisaalta en ymmärrä yhtään.)

Häntiä-merkit ovat sympaattisia: eri eläinlajien edustajat siinä syvässä sovussa peppu peppua vasten, hännät yhdessä.
Postilla oli myynnissä myös Ystävyydellä-setti, johon kuului Häntiä-postimerkkivihko, 12 kappaletta kirjepapereita, 6 kpl kirjekuoria sekä 2 postikorttia. Nykään kirjesettejä ei Postilla juuri ole myynnissä, sääli sekin.


Mutta mutta. Olemme sentään jo vuodessa 1999, joten pelkkään paperiseen postiin ei ole tyytyminen! (Ja kirjepostin määrä alamäkeen...) Internet oli arkea ja modeemit raksuttivat olohuoneen nurkassa. Niinpä Koululainen-lehti esitteli eri vaihtoehtoja sähköisiksi postikorteiksi! Näitä "Webin korttipalveluja" oli monia, ja ainakin tuo Blue Mountain tuli minullekin hyvin tutuksi. Aikana ennen snapchat-videoita juuri näissä sähköisissä korteissa oli jotain jännittävää: animaatioita, musiikkia, visuaalista katsottavaa.

Koululainen kertoi samalla, että on hyödyllistä hankkia myös oma sähköpostiosoite. Eri palveluista mainittiin hotmail, yahoo sekä GNWmail. Näistä viimeisimmästä en ole koskaan kuullutkaan. Mutta missä on iobox?
Bluemountainin nettisivuja vuodelta 1999.
web.archive.org.


***

Hyvää ystävänpäivää kaikille jo vähän etukäteen!


4 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle myös ihanaa ystävänpäivää. <3
  Nuo häntä postimerkit minä muistankin. :)

  VastaaPoista
 2. Mulla oli noita häntiä, sekä postimerkkeinä että kirjepapereina. Olivat kivoja! Bluemountain.com oli yksi ehdottomista suosikkisivustoistani siihen aikaan. Olin jo vallan sen olemassaolon unohtanut, että kiitos jälleen, kun pompautit kivat muistot esiin. :)

  VastaaPoista
 3. Oi, nuo häntämerkit ja -kirjepaperit! Muistan kirjoittaneeni niille papereille runsaasti kirjeitä, ostaisin vieläkin jos mahdollisuus olisi <3
  Mukavaa ystävänpäivää sinnekin!!
  -Elina-

  VastaaPoista
 4. Nuo mä muistan. Joskus aikoinaan oli myös sellaisia söpöjä postimerkkejä, joissa oli raaputettava sydän. Sen alta sitten paljastui koko postimerkin kuva. Mulla on niitä vielä pari tallessa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.