tiistai 3. marraskuuta 2015

Lippulappuja ja lehtiöitäNyt mennään 1990-luvun koulupäivien ja harrasteluiden ytimeet: lappuihin.

Vielä 90-luvulla kaupat, Tiimari etunenässä, olivat tilpehööreineen alakoululaisille varsinainen keidas monien tuotteiden osalta. Tiimaria ei enää ole, mutta mielissämme muistamme pienet ja vieläkin pienemmän paperilehtiöt, jotka parhaimmillaan tuoksuivat muovisen makealle.

Lehtiöiden kansista löytyi kaikenlaista: Disney-hahmoja, Barbeja, piirrettyjä nalleja, kissavalokuvia, Trolleja, hevosia... You name it.

Monet pienet tytöt (ja pojat ?!) keräilivät niin lehtiöitä kuin niiden yksittäisiä lehtiäkin niin Satakunnassa kuin Itä-Suomessakin, tämän tiedän. Omalla luokallani vastaavaa villitystä ei tainnut olla, mutta pienet lehtiöt toki olivat ihan tuttu juttu.Vaan saattoiko sivuja myös käyttää esimerkiksi muistilappuina? Oliko tarkoitus keräillä vain yksittäisiä sivuja vai kokonaisia lehtiöitä?


***
Yksittäiset sivut olen saanut ystävältäni S:ltä, kiitos! Näin tuli niillekin yllättävää käyttöä :)


3 kommenttia:

 1. Hieno juttu, että olivat hyödyksi! :) Meillä ainakin pelkästään tytöt keräsivät noita. Pojat eivät kai muutenkaan halunneet keräillä mitään samaa kuin tytöt. Tarkoitus oli kerätä mahdollisimman monta erilaista pikkupaperia, ja tietysti niitä vaihdeltiin kavereiden kesken. Joskus joku kävi ulkomailla ja toi sieltä muiden kadehdittavaksi hienoja papereita. Niitä vaihdettiin kovilla panoksilla. Kerran sain kerättyä muistaakseni 100 samantyylistä, mutta kuvaltaan hieman erilaista paperia, ja järjestin sitten paperijuhlat. Paljon hupia saivat nämä siis aikaan, joskin Tiimari sai myös paljon äitiemme ja isiemme rahoja.

  VastaaPoista
 2. Meidän luokalla tytöt keräili noita yhdessä vaiheessa (pääkaupunkiseudulla sama harrastus siis). Meillä oli tarkoitus keräillä yksittäisiä erilaisia eikä niitä ollut tarkoitus käyttää mihinkään. Löysin just joku aika sitten kokoelmani ja mietin just, että raaskisiko niitä käyttää muistilappuina.

  -Veera

  VastaaPoista
 3. Kirjepapereita ja noita pieniä vihkojen lappusia vaihdettiin kovin ahkerasti nuoruudessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.