keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Satunnaista tavaraa 90-luvulta, osa 4

Kierrän paljon kirpputoreja, tässä pääosin kaikenmoista vastaan tullutta 1990-luvusta muistuttavaa tavaraa.

Villivarsa-lehden kansio vuoden lehdille. Oikeastaan aika hieno ilmestys, onhan tämä hevosen pään mallinen.Muumi-kuvioisia mehujäämuotteja.
Tällainen meillä oli kotonakin, ja joskus sillä tehtiin mehujäätä. Kiva idea, toteutuksessa (meillä) yksi pulma. Muotteihin laitettu jää oli aivan liian laimeaa tähän tarkoitukseen. Siksi mehujää oli lähinnä hieman makeaa sohjoa. Parhaintahan tämä olisi, jos muottiin laittaisi vaikkapa hedelmämurskaa. 
Ilokseni uusimmassa Pirkan ruokalehdessä näitä oli käytetty, erittäin tyylikästä siis edelleen.Näistä monivärisistä kuulakynistä pyörii netissä paljon kuvia, tässä omani. Yleensä niiden kuvien yhteydessä aina kysytään, yrititkö sinäkin työntää monta väriä alas samaan aikaan. No, yrititkö? Kivaa myös se, että näiden muste tuoksui sellaiselle makeahkolla. Ihan oma tuoksumaailma :)


Lisää muumeja: Juomapullo jostain 1990-luvulta. Minulla ja siskollakin oloi tällaiset, joskaan ei juuri tuolla Niiskuneidin makoilukuvalla.

Tosi kätevä 1-1,5 litraa vetävä pullo. Ei varmaan tule automatkan aikana vessahätä. Plussaa myös pillin pesumahdollisuuksista (not).1990-luvun ihaninta muovikrääsää plastic fantastic -hengessä.Joskus mystisistä korttikasoista kuoriutuu yllätyksiä. Aikakoneen toinen pitkäsoitto Toiseen maailmaan, tässä siis mainoskorttina.
Tämä on nyt vähän tällainen kiireisen blogaajan äkkiraapustus. Pahoittelen, parempaakin on luvassa!

4 kommenttia:

 1. Oih, nuo kymmenväriset tuoksukynät olivat tosi ihania. Mulla oli niitä jopa kaksi kappaletta. Toinen koulu ja toinen koti käytössä. :) Kaikilla meidän luokan tytöillä tais olla tuommoiset.
  Muumimehujäämuotteja meillä ei ollut, mutta tupperwaren vastaavat kyllä ja joo...En tiedä oliko mehu liian laimeeta vai mikä kun ei ne koskaan onnistuneet kunnolla.
  Loppuun vielä maininta, että multa löytyy tuo Aikakoneen kortti nimmareilla varustettuna. ;)

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin, aivan mainio blogi, löysin tämän vähän aikaa sitten ja oon suurella mielenkiinnolla ja nostalgiafiiliksissä kahlannut kirjoituksia läpi. Monia ihania yksityiskohtia ysärilapsuudesta/varhaisnuoruudesta on palannut mieleen näiden juttujen kautta, kiitos siitä!

  esim nyt vaikka nuo monivärikynät. En yhtään muistanut, mutta mulla ja siskolla oli juuri tuollaiset, ja niillä kyllä tuli piirreltyä vaikka mitä. En tiedä yritinkö työntää monta väriä yhtä aikaa vai mitä tapahtui mutta jotenkin se taisi kyllä mennä rikki :s

  VastaaPoista
 3. Ah, Villivarsa! <3 Ensimmäiset kansiot oli sellasta "mokkapintaista" mallia ja sitten uudemmat taas oli tuommosia sileäpintaisia versioita. Mulla nuo kansiot on edelleen tallessa!

  VastaaPoista
 4. Monta muistoa löytyi tästä postauksesta!
  Villivarsan kansiot olivat upeat <3 Luulen että niitä ei enää löydy, en ainakaan muista nähneeni pitkään aikaan. Ja tietty heposia piirreltiin noilla monivärikynillä :)

  Minulla ja veljelläni oli tuollaiset muumimukit, minulla ehkäpä tuo Niiskuneiti. Itse asiassa mukit ovat edelleenkin tallessa lapsuuskodissani joten voisinpa asian vaikka tarkistaa! Nuo pillit saavat kyllä nykyään aina kylmät väreet selkärankaan, hyi mitä bakteereita niissä varmaan onkaan... Onneksi ei huolettanut ysärillä ollenkaan :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.