torstai 4. syyskuuta 2014

Keksimainoksia 1990-luvulta

Keksit, nuo suolaiset ja makeat juhlan peruspurtavat ja kahvihetkien sokeripalat, tässä muutamia keksimainoksia etupäässä 1990-luvun alkupuolelta.

Suurimmassa osassa näistä mainoksista ei ole mitään ihmeellistä. Ysäreimpänä keksinä pitäisin Carneval-keksejä (joista tottakai piti ensi nuolla pois se värillinen kuorrute ja sitten ehkä syödä se jäljelle jäänyt niljakas vehnäleipä), mutta niistä ei valitettavasti tässä nyt ole kuvaa.

Ensimmäinen on yksityiskohta suuremmasta eri keksimerkkien yhteisestä kilpailulomakkeesta. Mukana Fazer Muro, Fazer Muro Täyte, McVities Hob-nobs, Jyväshyvä Rusina-Cookie ja Fazer Domino.


Fazerin Dominette-keksit vuodelta 1990:
Fazerin (Mini) Dominoja niinikään vuodelta 1990. Onpas pirteää! Mutta ei se mitään, sillä pienet kiusaukset sallitaan!

PS. Aika ysäri jumppari.


Fazerilla jatketaan. Miten olisi Kauranen?Myös Kantolan keksejä olisi tarjolla:

"Tiedotus kaikille niille, jotka ovat joskus olleet lapsia. Muistatko, kuinka lapsena herkuteltiin? Kuinka täytekeksi avattiin ja sisus syötiin ensimmäisenä? Sadepäiväkin muuttui aurinkoiseksi.
Kantolan Marie-täytekekseissä on runsas, maistuva sisus. Pirteää sitruunaa, valkoista vaniljaa ja täyteläistä kaakaota kahden Marien välissä."


Hyvään iltahetkeen taas sopivat Carr's-keksit. Hienostuneesti punaviinin, juustojen, viinirypäleiden ja ysärikiivin kanssa.Mutta melko huvittavana pidän tätä viimeistä mainosta. Siinä mainostetaan niin Kultamokka-merkkistä kahvia kuin myös Eldorado-merkin digestive-keksejäkin. Itse en ole koskaan pitänyt digestivejä mitenkään hienoina kekseinä, mutta ehkä olenkin ollut ihan väärässä. Vai oliko kyseessä merkittävä 1990-luvun alun uutuus?


Digestive-keksi on niin kätevä, sen voi syödä katkarapusalaatilla, juustolla ja marmeladilla tai toisaalta sellaisenaan. 

"Uusi Eldorado Digestive-keksi ja pehmeäpaahtoinen Kulta Mokka T-kaupasta. Kekseliäisiin kahvihetkiin."

T-liikkeen kaupat toimivat 1990-luvun alkuun asti. Itseasiassa kuvassa oleva vuosiluku on väärä, sillä mainos on luultavasti vuodelta 1993. T-kaupat nimittäin muuttuivat Spar-kaupoiksi vuoden 93 lopusta lähtien T-liikkeen jouduttua taloudellisiin vaikeuksiin. Eldorado oli tämän ketjun myymä pohjoismainen merkki.

**

Juttua muokattu 18.9.2014: Lisätty ylin kuva.

1 kommentti:

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.