keskiviikko 20. elokuuta 2014

Aladdin-postikorttikirja

1990-luvun alku oli, kuten on sanottu, Disneyn animaatioelokuvien kulta-aikaa. Sellaiset elokuvat kuin Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö, Leijonakuningas, Aladdin ja Pocahontas olivat hyvin katsottuja. Disney osasi (ja osaa) tietysti myös tuotteistaa ja myydä juttujaan. Niinpä kaikkiin näihinkin elokuviin liittyi paljon kaikenlaista oheistuotetta, joka kaupoista sai rahaa vastaan. Oli mukeja, kiiltokuvia, paperitarvikkeita, tarroja, paitoja, pussilakanoita ja niin edelleen. Se, mitä ei ehkä Anttilasta saanut, saattoi joka tapauksessa löytyä virallisista Disney-kaupoista maailmalta.Yksi näistä monen monituisista tuotteita olivat postikorttikirjat. Minulla oli (ja on) Aladdin-postikorttikirja, ja otaksun, että sellaisia saattoi olla myös muista elokuvista. Tämä on vuodelta 1993. Kirjasta löytyi yhteen nidottuna kolmekymmentä postikorttia, joissa oli kuvia elokuvasta. Muutaman olen aikojen saatossa raaskinut käyttää, useimpia en.


Tässä kirjan kortteja. Jokaisen kortin kääntöpuolella on lyhyt kuvaus siitä, miten kuvat esittävät. Postimerkin kohdalla on Hengen kuva ja hieno taikalamppu koristaa kääntöpuolta niinikään.Millaista Disney-roinaa (tai siis anteeksi: arvotavaraa) teillä oli? Tai haaveilitko jostain, mitä et koskaan saanut?

5 kommenttia:

 1. Ai hitsi, sain tän pakan just pari vuotta sitten kaverilta :--D katoin että nyt on tuttu kansi.

  VastaaPoista
 2. Mulla on noita Disneyn postikorttikirjoja kolme. Yhdessä on ollut joulukortteja joissa on mm. kuva Mikki hiiren jouluaatosta ja vanha Lumikin mainos. Siitä on ihan muutama kortti jäljellä. Yhdess on Disneyn klassikoiden mainosjulisteiden kuvia joka elokuvasta aina Lumikista Pieneen Merenneitoon. Muita ei ollut sillon vissiin vielä ilmestynynt. Niistä on suurin osa tallella, vaikkakin kaikki irtonaisina. Tuollainen samanlainen postikorttikirja minulla on Kaunttaresta ja HIrviuöstä ku kaveri löysi sellaisen ihan ehjänä ja loistavassa kunnossaolevan mulle lahjaksi jsotain kirpparilta. Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, nuo kuulostavat ihan syötävän ihanilta! Löytäisinpä jonkun kirppikseltä minäkin. Täytyy pitää silmät auki :)

   Poista
 3. Minulla oli (ja on edelleen tallessa) postikorttikirja Kaunottaresta ja hirviöstä. Olin hillitön Leijonakuningas-fani ja keräsin kaikenlaista oheistuotetta. Nekin ovat edelleen tallessa, täysin uudenveroisessa kunnossa ja osassa jopa hintalaputkin vielä paikoillaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.