tiistai 20. toukokuuta 2014

"Suloiset lasten astiat", 1999

Seuraava sivu tuli vastaan lukiessani Koti ja keittiö -lehteä. Ehkä joukosta löytyy teillekin tuttuja astioita, joilta kauhoitte kinkkukiusausta lauantaisin odottaessa pääsyä käsiksi lauantaikarkkeihin?


Kuvassa mukana ovat siis (myötäpäivään mennen vasemmasta yläkulmasta aloittaen)
* Hellyttävät nallet, lautanen, muki ja lusikka
* Villeroy & Boch matala ja syvä lautanen sekä muki
* Foxwood Tales -sarjan maitokannu
* Villeroy & Boch Foxwood Tales -lautanen ja muki
* Arabian muumimukeja (65mk/kpl)
* Arabian parhaat kaverukset -setti, kulho ja muki
* Parhaat kaverukset -sarjan toinen aihesetti, lautanen, muki ja lusikka
* Pentikin kukkolautanen ja -muki

Erityisesti Foxwood Tales -astiast ovat ihan valtavan suloisia, mutta näin vuonna 2014 suurin kiinnostus taitaa kuitenkin kohdistua muumimukeihin. Omasta mielestäni nämä 90-luvun mukit ovat noin tuhat kertaa hienompia kuin nämä 2010-luvun mukit, vaikka en kyllä keräile uusia enkä vanhoja muumimukeja.


Tuo Foxwood tales jäi kuitenkin hieman vaivaamaan minua. En tiedä, onko sillä mitään suomennettua nimeä, mutta Foxwood tales on kuitenkin Brian Patersonin kuvamaailmaa, ja se muistuttaa aivan valtavasti Jill Barklemin Tiheikön väkeä (Brambly Hedge). En saanut nopealla googlettelulla selville, onko näillä kahdella jotain tekemistä keskenään, mutta ainakin ne ovat molemmat saman aikakauden, eli 1980-luvun ja 1990-luvun alkupuolen "tuotteita". Jos joku tietää tästä enemmän, olisin kiinnostunut kuulemaan!

Molemmat kuvat ovat Koti ja keittiö -lehdestä numero 4/1999.

LISÄYS 27.5.2014
Brian Patersonin Foxwood-kirjoja on suomennettu nimellä Vähä-Kettulan tarinoita. Noita kirjoja löytyy yhä edelleen kirjastoista. Esimerkiksi Vähä-Kettulan veijarit -teos sisältää neljä kirjaa: Vähä-Kettulan aarre, Vähä-Kettulan venekilpailu, Salakuljettajia Vähä-Kettulassa ja Vähä-Kettula hämmästyy. Patersonin käsialaa ovat myös pienille lapsille suunnatut Seppo-kirjat, joissa seikkailee Seppo-niminen seepra. 

2 kommenttia:

  1. Minulla on ollut Foxwood tales -astioita (on itseasiassa edelleen) ja muistaakseni olen kyllä lukenut niitä kirjojakin. En kyllä millään muista, mikä sarjan nimi oli suomeksi. Olin pienenä myös kova Tiheikön väki -fani. Käsittääkseni sarjoilla ei ole mitään tekemistä keskenään ja kuvittaja on eri. Todella paljon sarjat kyllä muistuttavat toisiaan.

    VastaaPoista
  2. Kiinnostavaa!
    Itseasiassa sain juuri selville, että tuo Brian Patersonin kirjasarja on ollut suomeksi nimeltään Vähä-Kettula. Häneltä on julkaistu myös jotain Seppo-lastenkirjoja. Seppo on näemmä jonkinlainen seeprahahmo :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.