maanantai 20. helmikuuta 2017

Ysärin lempikirjatMinulle kirjasto oli 1990-luvulla tärkeä paikka ja kirjoja tuli luettua paljon. Kuuntelin suosikkikirjojani äänikirjoina ja luin kaikenlaista, suosikkejani olivat erityisesti monet kotimaiset nuortenkirjat, kuten Kultaiset salamat, Hullut luokat sekä Tossavaiset-sarja.

Erityisesti nuorten keskuudessa hyvin suosittuja olivatkin kirjasarjat - joskus ne olivat selvärajaisia ja lyhyitä, joskus loputtomia. Merja Jalon heppakirjoja tuli parhaimmillaan useita vuodessa, Neiti etsiviä riitti melkolailla loputtomiin. The Baby-sitters clubeja olisi ollut yli 130, mutta vain 24 suomennettiin.

Hieman vanhetessani lukemisto siirtyi niin sanotusti nuorille aikuisille tarkoitettuihin kirjoihin. Oli Sweet Valley High'ta sekä Katja-kirjoja. Ja ennen muuta nuortenkirjakuningatar Tuija Lehtisen kirjat. En syttynyt niinkään Mirkka- tai Laura-sarjoille, vaan niille itsenäisille kirjoille, kuten Siskokullat ja Kundi kesätukkainen.

Mikä olivat sinun lempikirjojasi 1990-luvulla?

9 kommenttia:

 1. Ysäriaikaan luin vielä Miinaa ja Manua, Puou Tupunaa ja Kunnaksen Koiramäkeä. 2000 luvun vaihteessa innistuin Andreas Jacobsinin ja Sören Olssonin Lasseista ennen kuin Laura kirjat ja lopulta Potterit vei mukanaan.

  VastaaPoista
 2. Tykkäsin Neiti Etsivä ja Pikku Vampyyri kirjoista.

  VastaaPoista
 3. Hullu Luokka, Katja, Neiti Etsivä, Mystery club, Herkules, Sweet Valley High.
  Yksittäisitä kirjoista erikoismaininnan saa Keskiviikko noita.
  Ihan pienenä sitten Miinaa ja Manua.

  VastaaPoista
 4. Olin just parhaassa iässä erilaisille sarjoille. Bertin päiväkirjat, Hullut luokat, Tossavaiset... Ja Babysitter's Clubia olisin varmasti lukenut kaikki 130, jos ne vaan olisi suomennettu.

  VastaaPoista
 5. Kaikki kuvassa olevat on tuttuja! Tykkäsin eniten Baby-sittereistä ja Pikku vampyyristä. -veera

  VastaaPoista
 6. Hullu luokka-sarja oli täysin ehdoton! :) Sit tuli luettua kyllä jokaisen Tuija Lehtisenkin kirjan teininä.

  VastaaPoista
 7. 90-luvun alussa kolusin vielä Tiina kirjoja ja Viisikko sarjaa läpi ennenkuin siirryin aikuisten puolelle. :)Tiina kirjat olivat ihania ja luen niitä vieläkin. <3

  VastaaPoista
 8. Oi, minun suosikkejani olivat Baby Sitters Club ja vähän vähemmän tunnetut Pähkinä & Pipari sekä sarja, joka kertoi eläinlääkäriperheen tyttärestä. Jotain Merja Jalon kirjasarjaa luin myös. Minua huvitti jo silloin, että sarjassa ehti olla ainakin 20 kesäleiriä, vaikka vuosia oli vain muutama! Tykkäsin myös Laura-kirjoista.

  VastaaPoista
 9. Oi sweet valley high! Rakastin kirjoja ja sarjaa❤️

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.