perjantai 16. joulukuuta 2016

Ysärimuotia jouluun 1998

Mietitkö jo, miten pukeutua talven suurjuhlaan reilun viikon kuluttua? Uskon vahvasti, että vuoden 1998 muoti voi antaa viitteita tähänkin päivään.

Itse tunnistan tämän 1998-tyylin selvästi, sillä pukeuduin itse oikastaan ihan samoin: oli pitkähihaista pitsipaitaa, pitkiä trumpettihousuja sekä tuollaisia minihameita. Mustat lakerikengät. Miten siitä muka on jo 18 vuotta?Mikään ei myöskään estänyt käyttämästä tunikan/mekon kanssa housuja. Hamehousujen kahahdus.


Anttilan joulukuvaston aikuisten puoli on vaatteiden osalta melko pelkistettyä ysäriä, mutta olivathan siellä nämä pikkujoulutädit. Karvapuuhka, kiiltävät paidat ja räjähtäneet nutturat huutavat: y-s-ä-r-i-!!


Joulujen välipäiviin taas sopii esimerkiksi tämä Tea Khalifan esittelemä rennompi nuorisomuoti. Näyttivätkö pienet t-paitojen pääntiet tuolloin oikeasti hienoilta? Luultavasti.

Tea Khalifa tuli 1990-luvun lopulla tunnetuksi Jyrki-ohjelman juontajana, minkä lisäksi häntä saattoi bongata Step up dancers -tanssiryhmän jäsenenä. Tämä lienee ensimmäinen kerta, kun olen nähnyt hänet myös mallinhommissa.

Nuo 90-luvun isot ja leveät t-paidat ovat myös aika ikonisia juuri tälle vuosikymmenelle. Olen jälleen viime aikoina katsonut jonkun verran Blondi tuli taloon -sarjaa, ja isot, leveät vaatteet ovat kyllä hyvin leimallisia tuolle vuosien 1994-1995 sarjalle.
Perinteisimpiä pehmeitä paketteja ovat paitsi villasukat, myös erilaiset yöpaidat ja pyjamat. Ilahduin näistä Barbie-yövaatteeista, samoin kuin alemmista Batmaneista.


Loppuun poikien (tai miksei tyttöjenkin) toivelahjoja, eli NHL-liigapelipaitoja, sekä joulukoristeita vuosilta 1993 ja 1998, Anttilasta nämä kaikki!
Ihanaa pian alkavaa jouluviikkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Tuo kimallus saisi tulla takaisin. Se jos mikä on asia jota ysäriltä kaipaan. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.