maanantai 24. elokuuta 2015

Upeita kuoseja makuuhuoneeseen

Kuvasto-Essi täällä taas! Tällä kertaa ryhdymme sisustamaan makuuhuonetta. Tai no, ehkemme sisusta, mutta ainakin vaihdetaan lakana. Ensin vuoden 1993 ja sitten vuoden 1998 tuotteilla. Ja kaupoilla käymme tottakai Anttilassa. Postimyynnissä tai itse tavaratalossa.Vuoden 1993 kukkakuosit ovat romanttisia ja perin ruusuisia. Romanttista vibaa on toki myös röyhelöissä ja rypytyksissä, jotka ammentavat mielestäni suoraan 1980-luvulta.Tämä alla oleva kuva voisi tosiaan olla ennemmin vuodelta 1988, mutta kaikki ei kuitenkaan muutu aivan niin nopeasti. 

Miten jotenkin tulee mieleen, että nainen on tässä huushollin sisustajana ja kangasvalintojen takana? Vai voiko tällainen ripsukasa tosiaan näyttää hyvältä miehen silmään - edes vuoden 1993 miehen silmään? No, ehkä.


Romanttinen elämä jatkuu satiinilakanoissa. Tällainen satiinipäiväpeitto, persikanvärisenä tietysti, näyttäisi mielestäni erityisen hyvältä vesisängyn päällä. (Totta kai näyttäisi. Serkuilla oli. Ja koska meillä kotona ei ollut kumpaakaan, ei satiinia eikä vettä sängyssä, näytti se hirvittävän hienolta.)

1990-luvun muotiasia ovat erilaiset tilkkutyöt, siitä oiva esimerkki tässä alla. Samanlaisia tilkkukäsitöitä ovat ainakin vuosikymmenne käsityölehdet aivan täynnä. Mutta onneksi ei ole pakko olla käsityöihminen, jos tällaisesta kauneudesta haluaa nauttia, sillä tavaratalostakin löytyy. Hempeissä, pehmeissä väreissä.


Entäs se vuosi 1998 sitten? Vuoden 1998 kuvastosta ei ensinnäkään löydy niin paljoa lakanatavaraa kuin viisi vuotta aiemmin, mutta muotisävyt ja muotikuosit on joka tapauksessa muuttuneet. Mukana on toki edelleen maanläheisiä sävyjä, mutta uutena juttuna on näyttävästi esillä kirkkaita perusvärejä (ei murrettuja sävyjä) ja erilaisia kukkakuoseja.

Pääosin unen oletetaan tulevan silmään sinisissä lakanoissa, joissa on keltaisia kukkia.

Onko tällaisia lakanoita, tyynyjä ja muita teillä edelleen käytössä? Tähän mennessä se meinaan olisivat luultavasti jo kuluneet aivan ihanan pehmeiksi! Entä haluaisitko 1990-luvun kuoseja takaisin tuotantoon?4 kommenttia:

  1. Mun äiti hurahti ihan täysin tilkkutäkki-villitykseen, meillä oli sekä kotona että mökillä kaikkien sängyissä sellaiset. Nyt kun miettii jälkeenpäin ja katsoo tota kukka-röyhelö-vaihtoehtoa, niin oon ihan tyytyväinen äidin valintoihin. ;) Iäkkäämpien sukulaisten luona näkee kyllä edelleen molempia. Oon vähän yllättynyt siitä, että vuoden 98 kuosit näyttää omaan silmään paljon kauheammilta kuin vuoden 1993...

    VastaaPoista
  2. Eikä, mulla oli tuollainen peitto, mikä on tuossa ensimmäisessä tilkku kuvassa. Tosin violetti ja muistan tykänneeni siitä tosi paljon, karmeeltahan se nykyään näyttää :D Ja porukoiden sängyssä oli melko varmasti samanlainen kuin neljännessä kuvassa tai ainakin tosi samannäköinen :D

    VastaaPoista
  3. Muistan nämä hempeät ja isot kukkakuosit! :D Ei ole ikävä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.