Sivut

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

160 merkkiä kahteen minuuttiin - Kännykkäasiaa v. 1999

Löysin Koululaisesta niin hersyvän kännykkäjutun niiltä ajoilta, jolloin kännykät vasta yleistyivät. Vuonna 1999 oltiin vielä vuoden päässä siitä, kun itsekään sain ensimmäistä puhelintani.

Jutun sävy on ehkä hivenen outo ja holhoava, mutta alun arvuuttelu siitä, miten nopeasti yhden tekstiviestin kirjoittaminen kestää on ihan hulvaton!

Tekstin näkee varmaan skannatusta sivusta, mutta se on myös kirjoitettuna kuvan alla.



"Tekstivieteinä kulkevat niin vitsit, kiertokirjeet, treffit, terveiset kuin törkeydet. Mieti jos samat jutut pitäisi pistää postikorttiin. Moni viesti taitaisi jäädä lähettämättä."


"Jos käytät viestiisi kaikki 160 merkkiä näpyttely vie ainakin alussa jonkun verran aikaa. Tosi nopea lähettää täyspitkän viestin jopa alle kahden minuutin. Tosin vauhti on sen verran raju, että koko känny voi seota samantien. 
Paljon puhutaan tekstiviestien edullisista hinnoista. Yksi viesti maksaa noin 90 penniä. Mutta jos lähettää joka päivä kymmenen viestiä, on se kuukaudessa pitkä penni, melkein kolmesataa. Jos maksat puhelinlaskut kuukausirahoistasi, kuten useimmat haastatelluistamme tekevät, voit unohtaa leffat ja hampurilaiset. Oisko syytä vähän skarpata! Samat jutut voisi näpytellä vaikkapa viidella viestillä!"

Tämä kaunotar tuli vastaan äidin siivotessa kaappejaan.
Ihana Nokia 3110 Marimekon Unikko-kuorilla. Klassikko.


"Pirrr, pirrr... puhelin soi kutsuvasti. Juuri kun painat vastausnappia, soittaja katkaisee puhelun. Jos istut vielä täpötäydessä bussissa ja sama juttu toistuu kymmenen kertaa peräkkäin, ei paljon naurata.
Typeriä pilareita eli killereita suosivat varsinkin pojat. Ja mitä hankalammassa paikassa vastaanottaja on, sen parempi. Eikä lähettäjälle pälkähdä edes mieleen, että hän saattaa olla seuraavana päivänä vastaanottajana."

"- Mulle känny on enemmän pelikone kuin puhelin. Pelaan 10 peliä päivässä ja soitan ehkä yhden puhelun kahdessa päivässä, kertoo innokas matopelin pelaaja Tuukka. Hänen puhelimessaan on myös muisti- ja logiikkapeli. Systeemi on peleissä yleensä sama kuin esimerkiksi "game boyssa". Pisteitä ropisee onnistuneesta siirrosta."



2 kommenttia:

  1. Mulla oli myös tuollaiset Marimekon unikkokuoret! Itseasiassa ne pääsivät vielä miehen puhelimen kanssa käyttöön seurustelumme alkuaikoina vuonna 2006. Mutta oho, siitä onkin jo melkein kymmenen vuotta aikaa ja 90-luku oli silloin lähempänä kuin vuosi 2006 tätä hetkeä! Hurjaa!

    Muistan vielä, kun kaveri opetti lähettämään tekstiviestin. Siinä kyllä aukeni täysin uusi maailma!

    VastaaPoista
  2. Hei totta, 2006 oli lähempänä ysäriä kuin tätä hetkeä. Huh mikä ajatus, koska sehän oli ihan just äsken :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, muru! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.