We want more ja ysäribändien paluu

Olette varmaankin jo huomanneet, että TV2:lla alkoi pari viikkoa sitten pyöriä  heidän itsensä tämän syksyn tapaukseksi mainostama musiikkiohjelma We want more. Sen ideana on tuoda yhteen viisi jo uransa päättänyttä bändiä, ja ohjelma huipentuu paluukeikkaan ensi marraskuussa. Ei tästä nyt ihan Vain elämää -ohjelman kilpailijaa olla saatu, vaikka ei katsojan silmin toteutuksessa olekaan vikaa. Alkusyksystä paljastettiin paluun tekevät yhtyeet, ja nuo viisi ovat Miljoonasade, Don Huonot, Neon 2, Mascara ja Kwan. Yllätyksiä ja odotettuja nimiä. Siitä voi tietysti olla montaa mieltä, onko kansa tässä varsinaisesti huutanut Mascaralle tai Kwanille we want morea viime vuosina, mutta samalla bändien edustamien genrejen monipuolisuus on hyvä asia.

Ja hyvä asia se on 1990-luvunkin kannalta. Kwan breikkasi vuonna 2001, mutta nuo muut ovat osaltaan myös ysäribändejä - Mascara ja Neon 2 kokonaan, Miljoonasade ja Don Huonot suurimmalta osin. Ohjelmassa on tähän mennessä nähty jaksot Neon 2:sta ja Don Huonoista - jaksoissa on kuvattu bändien jäsenten jälleennäkemistä sekä kerrattu yhtyeiden historiaa. Nimenomaan nuo menneisyyteen menevät historiikit ovat kiinnostavia, hyvin tehtyjä ja täynnä sitä ysäriä. Samalla muusikot avaavat tapahtumien taustoja. Näiden kahden bändin kohdalla draamaakin näyttää riittäneen paljon!

Kuva: Ylen We want more -ohjelman sivu.


Jaksoja nähdään tv2:n lauantai-illoissa ja lisäksi muusikoiden haastatteluja tulee Radio Suomessa. Eilen kuuntelin (vahingossa, en tiennyt sellaisen olevan tulossa) Mascaran haastattelun. En ole ollut näistä yhdenkään bändin fani 1990-luvulla tai muulloinkaan, mutta esimerkiksi Erittäin hyvä (ellei täydellinen), Riidankylväjä ja Tässä talossa ovat kuitenkin omankin nuoruuteni soundtrackia, enkä pidä näistä mitään biisiä huonona. Mascarallekin on paikkansa ja Erittäin hyvän intro on ihan harvinaisen nerokas ja tarttuva!

Oletteko katsoneet ohjelmaa? Omalta osaltani suosittelen jaksoja, Areenasta ne tottakai löytyvät ja vielä ehtii mukaan. Omanlaisiaan 90-luvun pienoisdokumentteja nämä :)

Yle Areenassa on koottu yhteen näihin viiteen bändiin liittyviä videoita.

Kommentit

 1. Itse oon innolla katsonut nuo kaksi ekaa jaksoa, ja jatkan seuraamista edelleen yhtä innolla :) En tosin oikein tiedä mitä mieltä olisin tuosta draamasta, mikä nyt tulee esille... Olen pitänyt kaikista sarjan bändeistä, Don Huonoista ihan erityisesti, mutta en oo aiemmin tiennyt, että bändin keskinäiset välit on olleet noin tulehtuneita niinkin pitkään. Bändi on itselle kuitenkin tuonut paljon hyvää mieltä musiikillaan, mutta tuosta draamasta tuli enimmäkseen vain surullinen fiilis ja jännitys/pelko, että meneekö tämän ohjelman myötä välit lopullisesti poikki vai mitä nyt mahtaa tapahtua.
  Esimaku ensi lauantain Mascaran jaksosta tuotti kanssa vähän sellaisen "kääk!"-fiiliksen.

  Mutta ei auta kuin katsoa koko homma loppuun saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin tämä kaikki draama on yllättynyt. Mukavaa, jos joku näistä alkaisi tehdä jälleen musiikkiakin, pelkkä yksi paluukeikka tuntuisi aika epäaidolta.

   Poista
 2. Miljoonasade oli positiivinen yllätys, muut vähän pettymyksiä...
  Mascaran olin jo unohtanut kokonaan ja Neon kakkosesta luulin etteivät ne edes lopettaneet koskaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiennyt tätä Neon 2:sta myöskään : D

   Poista
 3. Ei hitto Mascara kuin upeeta! Jotenkin multa meni ihan ohi, että ne oli yksi näistä paluun tekijöistä. Tätä olen odottanut vuosikaudet \o/ t. maailman isoin Mascara-fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on tän ohjelman myötä tullut melkeen Mascara-fani. Kiinnostava yhtye :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)