Mikä on 90-luvun paras Disneyn elokuva?

Kirjoittelen parhaillaan paria pitempää postausta, mutta koska ne eivät ole vielä valmiita, niin kysely! Kirjoitin viime vuonna Disneyn piirretyistä tekstissä Se on kuin yö. Nyt onkin aika tieteellisen gallupin keinoin selvittää, mikä on se kaikkein paras Disneyn pitkä elokuva!

Oma veikkaukseni on, että Leijonakuningas voittaa, mutta saa nähdä. Omia suosikkejani ovat muuten ainakin Pocahontas, Aladdin ja Kaunotar ja hirviö. Ja toden totta, Pieni merenneito on kyllä jo vuodelta 1989, mutta otin sen silti mukaan.Voitte valita useita vaihtoehtoja (koska tietenkin valinta on mahdottoman vaikeaa), ja kommentoida saa vaikkapa tähän alle!

Kommentit

 1. Omat suosikkini ovat näistä Kaunotar ja hirviö, Pocahontas, sekä Notre Damen kellonsoittaja. Kaikki muuten ihania elokuvia :)

  VastaaPoista
 2. Kaikki ovat hyviä, mutta paras on edelleen Leijonakuningas. Tarzanista ja Kaunottaresta ja Hirviöstä pidän myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, lienenköhän nähnyt Tarzania. Jo ihan tän blogin takia pitäis kai katsoa se !

   Poista
 3. Kaunotar ja Hirviö, Aladdin ja Leijonakuningas oli parhaimpia siihen asti, kunnes Hercules ilmestyi!

  VastaaPoista
 4. Aladdin ja Jasmine <3 Ostin aikuisena kyseisen leffan DVD:nä, ihan vaan siksi kun se on niin ihana! Lapsuudenystäväni nimi oli Jasmin, ja olin todella kateellinen siitä. Hänellä oli vieläpä yhtä mustat ja ihanat hiukset kuin Aladdinin Jasminella... Ariel tulee kakkosena. Halusin pukeutua aina uimapukuun, kun katsoin lapsena Arielia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia muistoja :) mulle merenneito oli vähän liian pelottava , vaikka se tulikin nähtyä monta kertaa.

   Poista
 5. Leijonakuningas on ehkä se, mitä on eniten tullut fanitettua lapsena. Myös Kaunotar ja hirviö, Aladdin ja Pieni merenneito ovat ihastuttavia elokuvia :)

  VastaaPoista
 6. Kaunotar ja Kulkuri ♥ poikaystävkin kuumeisesti ettii sitä mulle DVD:lle kun oon ettiny jo ite Anttilat läpi :D Pieni Merenneito myös, oli ihan eka elokuvani teatterissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cdon.comissa ainakin on disneyta laaja valikoima :)

   Poista
 7. Mulan! Siinä on hauskat laulut ja jotenkin juuri sopivan jännittävä juoni. Ja hevonen :D K

  VastaaPoista
 8. Notre Damen kellonsoittaja on nyykän suosikkini, laspena se oli Aladdin. Leijonakuningasta olen taasen aina vihannut, en ymmrrä miksi ihmiset pitä siitä.

  VastaaPoista
 9. Saako valita useamman vaihtoehdon? :) Ainakin se on mahdollista. Leijonakuningas ja Pocahontas ovat omia suosikkejani. Jos pitäis yksi vain valita, niin Leijonakuningas. Lapsena omistin vain Aladdin-vhs:n ja olisin aina halunnut Leijonakuninkaan ja Pocahontaksen... Nyt aikuisiällä oon hankkinut Leijonakuninkaan, vielä pitää "muutama" muu hankkia. :D

  VastaaPoista
 10. Kaunotar ja Hirviö on mun ikuinen suosikkini. Oon varmaan katsonut sen 60 kertaa elämäni aikana. Vhs-kasettiki on tallessa. Löytyypä mulla vielä erikoisdvd julkaisu.

  90- luvun alkuahan pidettiin ns "Disneyn renesanssina" eli toisena kultakautena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme että pidettiin, niin paljon upeita ja laadukkaita elokuvia :)

   Poista
 11. Kyllä näistä taitaa suosikki olla Aladdin :) Mutta tykkään myös Notre Damen Kellonsoittajasta, Leijonakuninkaasta ja Pienestä Merenneidosta.

  VastaaPoista
 12. Pieni merenneito -89 dubbauksella! Ehdottomasti! Hyvä tokana tulee Kaunotar ja Hirviö <3

  VastaaPoista
 13. Leijonakuningas, Pocahontas ja Tarzan

  VastaaPoista
 14. Kaikkien aikojen paras on Lumikki, mutta näistä 90-luvun elokuvista voiton vie joko Aladdin tai Leijonakuningas. Valinta on kyllä mahdoton. :D Aladdinin hahmo on vastustamaton ja Se on kuin yö on paras Disney-elokuvien kappale, mutta toisaalta Leijonakuninkaan Hakuna matata -meininki on myöskin vertaansa vailla. ;) Valitsen siis molemmat!

  VastaaPoista
 15. Aladdin sekä Kaunotar ja hirviö ovat suosikkejani, näin päätin. Kuitenkin rakastan syvästi myös Pientä merenneitoa ja Leijonakuningasta. Aikuisiällä olen myös alkanut pitää Pocahontas-elokuvasta yhä enemmän! Mutta, ah Disney, ja nämä blogisi vaikeat valinnat!

  VastaaPoista
 16. Niin monta hyvää vaihtoehtoa: Leijonakuningas, Pocahontas, Aladdin ja Notre Damen kellonsoittaja olivat kaikki moneen kertaan katsottuja ja tykättyjä, mutta ykkönen on itselleni historioitsijana ja Kreikan mytologiaa rakastavana Hercules <3 Se oli myös niitä ensimmäisiä elokuvia, jotka työnsivät minua historian suuntaan.

  -Elina

  VastaaPoista
 17. Kaunotar ja hirviö, Leijonakuningas ja Aladdin sekä mustana hevosena Bernard ja Bianca australiassa. Olin pienenä kova hiirifani, joten siksikin se. Oli pakko valita neljä, mutta nuo olivat selkeästi neljän kärki joka tapauksessa!

  Jos olisi ihan pakko valita paras, niin varmaan Kaunotar ja hirviö. Tai Leijonakuningas. En osaa valita!

  VastaaPoista
 18. Tottakai voi ja saa (ja pitää!) valita monia eri vaihtoehtoja :)

  Nyt kun Herculesta täällä on historiallisuudesta hehkutettu, niin pitää ehkä mennä kirjastoon lainaamaan se. En ole tainnut koskaan nähdä sitä!

  VastaaPoista
 19. Hmmm disneyfanaatikkona olisi helpompi sanoa piirrettyjä joista EN pidä mutta.... Aladdin, Kaunotar ja hirviö, pocahontas, liisa ihmemaassa.... Uudemmista lehmäjengi, mulan, toy storyt, monsterit oy... <3

  VastaaPoista
 20. Näistä ehkä Alladin ja Leijonakuningas. Kaikkia on kyllä tullut katsottua. Ainoastaan Bernardia ja Biancaa Australiassa en muista nähneeni kokonaan.

  VastaaPoista
 21. Huiii, oon tosiaan lukenu blogin jo NÄIN pitkälle! :o

  Ite oon vähän erikoinen tapaus, koska oon nähny lähinnä Disneyn eläinaiheisia leffoja sekä Pixarin elokuvia ja niitä hyllynkii täytteenä oli. En koskaan nimittäin tykänny siitä prinsessameiningistä ja ihmisistä kertovista tarinoista. Tästä listasta oon Leijonakuninkaan lisäks nähny vaan Mulanin ja Pocahontaksen. Joku Pieni merenneito -vhs miulla myös oli, mut miusta se ei ollu se ite elokuva.
  Prinsessaelokuvista taitaa meillä olla vaan Lumikki ja Prinsessa Ruusunen. (Kaikki vanhat VHS:t siis tallessa!)

  Ei varmaan siis hankala arvata, et oma suosikkini oli ja on Leijonakuningas. Tarina ei ehkä oo niin omalaatunen ku vois olla (+ kaikki nämä Kimba the White Lion -huhut, jotka Disney kiistää. Niistä kuulin kyllä vasta parin viime vuoden aikana!), mut itelle yks suurimpia juttuja siinä on musiikit. Oikeesti, VIHASIN kaikkien muitten animaatioitten laulukohtauksia ja amerikkalaisten tapaa laulaa joka käänteessä, vihasin sitä amerikkalaista musiikkityyliä mikä oli jokaisessa elokuvassa. Mut ei Leijonakuninkaassa. Vasta myöhemmällä iällä tajusin kuin paljon se oikeesti vaikutti jo sillon, musikaalisen ihmisen lapsena. Hans Zimmer on edelleen mainio elokuvasäveltäjä ja monien upeitten elokuvien ja tunnareitten taustalla, vaikka oma all-time-favorite onkii aina Danny Elfman. Mut Leijonakuninkaan lauluja, jotka oli myös Elton Johnin käsialaa, jakso oikeesti kuunnella ja muu elokuvamusiikki aiheuttaa vielä tänäkii päivänä kylmiä väreitä.

  Ja koska oon syntyny kissojen keskelle ja kissaihminen henkeen ja vereen, tottakai leijonat mei mennessään! ;)

  Olin 3-vuotias ku tää ilmesty. En oo ihan varma missä vaiheessa meille tää vhs:nä tuli, mut muistan olleeni kuitenkii sen korkeintaan 5-vuotias ku istuin olkkarin pöydällä säätämässä/syömässä jotain ja telkkarissa pyöri Simban ja Scarin taistelu.


  Muista, jotka ei tuolta 90-luvulta ole, oon sit tykänny 101 Dalmatialaista -leffasta tosi paljon. Katottiin se itseasiassa siskon kanssa joskus keväällä. Siinäkii on hauska fakta: se oli ensimmäinen Disney-animaatio, joka ei ollu musikaali.

  Ja 90-luvulla tuli myös Pixar kuvioihin ja tykkään edelleen paljon. Ihan uusimpia en oo nähny, mut varmaan kaikki 90-luvulta ja 2000-luvun alkupuolelta. Paras niistä on kuitenkii Toy Story.

  VastaaPoista
 22. Ainiin, tietenkii kerkesin jo unohtaa yhen asian mitä piti sanoa.
  Varmasti muutkin muistaa niitä "halpisanimaatioita" joita tehtiin samoista tarinoista ku Disneyn elokuvia? Meillä oli pari sellasta ja ite aina pidin niitä jotenkii typerinä.

  Meillä oli ainakii Notredamen Kellonsoittaja, ja olisin aina halunnu nähä sen Disney-version ku kuvittelin et tää "halpisversio" ei voi olla läheskään niin hyvä ku Disneyn.
  Toinen oli muistaakseni Egyptin Prinssi.

  Pitääkii Googletella, et mitähän noi mahtokaan olla.

  (Anastasia oli myös hyvä ja sitä aina luuli et se on Disneyn, mut ei se ollukaan. Vissiin se just siks oli niin hyvä :D)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)