Kysymyksiä ja arvonta!

Hei kaikki!

Olen suunnitellut pienen blogiarvonnan pitämistä tosi pitkään, ja ajatus puoliksi konkretisoitui siinä vaiheessa, kun Nuoruusdiskon virallinen lukijamäärä ylitti 100 ihmisen rajan. No nyt täynnä on jo 200, joten voinen toteuttaa tämän oikeasti.

Palkinto ei ole suuren suuri. Sanottakoon, että siihen kuuluu jotain Spice Girlsiin liittyvää, jotain kokoelmalevyltä haiskahtavaa, jotain jolla leikkiä ja luultavasti vielä jotain oikeasti tarpeellista. Jos oikein innostun, palkintoja on kaksi. Ja kaikki jutut ovat oikeasti aidosti 1990-luvulta.

Voit vastata seuraaviin kysymyksiin, vaikket haluaisi pöhköä palkintoa. Voit vastata myös sähköpostitse (tuuve_@hotmail.com). Vastaa siis seuraaviin, vastaajien joukosta arvon voittajan. Hellurei!

1. Kerro jokin 1990-luvun muistosi. Vaikka ihan tosi pienikin! Tai vaikka mikä oli suosikkilelusi tai miltä leirikoulun diskossa tuoksui tai millainen oli täydellinen 90-luvun kesäpäivä. Sana on vapaa.
2. Mainitse joku 1990-luvun parhaista musiikkikappaleista. Yksi tai useampi, tiedän että parasta on mahdotonta valita.
3. Anna joku juttuidea Nuoruusdiskoon! Tai vaikka ihan vain aihealue, josta haluaisit lukea (enemmän) :)

Armon aikaa vastaamiseen annan pari viikkoa, 6. helmikuuta asti.

Kommentit

 1. 1. Tää muisto on tosi laimee, mut kerron sen silti kun se tuli ekana mieleen! 90-luvulla ei ollut maitovammasille (laktoosi-intolerantikolle) juuri muuta jäätelöä kuin Valion Kuningatar-pingviini tuutti. Ja tietty mehujäät, mut sehän nyt on ihan eri asia kun jäätelö! Ja iskukuumennettu HYLA-maito, hyissss! Muistan myös kun sain viikorahaa 30mk ja ostin lähikiskalta ihan sikana karkkia. Kaikkee kymmenen pennin tikkareita ja muuta, those were the days!

  2. Parasta on tosiaan mahdoton valita, mutta Spice Girls, Hausmylly, Juustopäät, Karkkiautomaatti, Apulanta. Muutamia mainitakseni. Raptori! Rasmus! Ei voi eritellä kappaleita, ei mitenkään!

  3. Hmm, tää on vaikee. Tietty noi edellämainitut bändit, vaikka onhan ne jo täällä blogissa vilahdelleet :)

  <3: OonaV / ooonavv@gmail.com

  VastaaPoista
 2. 1.Spice girlsistä tulikin mieleen, että moni varmasti muistaa ne tikkarit joiden mukana tuli spaissari tarra? No, niitähän piti saada aina kun vain sai viikkorahaa. Kerranpa sitten kerättiin käpyjä rahanedestä. Arvo oli muistaakseni 10 penniä per käpy. Noh, rahat oli kerätty ja mieli teki sunnuntaina heti spaissaritikkariostoksille. Komento oli kotoa että jos haluat mennä ni mee pyörällä. Siispä pikku-Lina pyörän kyytiin ja eikun polkemaan. Olin tuohon aikaan haaveilija ja meno matkassa menikin vähän enemmän aikaa kuin yleensä.. Vihdoin pääsin kylän ainoalle r-kioskille ja sain kaksi tikkaria ostettua! Samalla kun olin lähdössä kotiin, alkoi vettä satamaan ja ukkostamaan :D Eikun pikaisesti pyöränselkään ja 3km kotimatka sujui niin nopeasti ettei koskaan oo sujunu! :P Tikkarit maistui illalla hyvältä ja tarratkin oli kivoja!
  2.Nylon Beat oli kova sana ja Spice Girls totta kai! Suosikkeja on monta, hankala valita :o Oisko Nylon Beatin Satasen laina!
  3. Tässä blogissa on niin paljon kaikkea että huh huh :P En osaa sanoa mitä haluaisin lisää. Olen niin tyytyväinen!

  Nunnu / linahaapalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. 1. Tuosta koulujen discosta tuli mieleen että hittibiiseille tehtiin kavereiden kanssa hienot tanssiliikkeet. Unelmissa oli että kesken discon olisimme vetäneet upean tanssiesityksen jonkin biisin tahdissa. Ei toteutunut :D

  2. Mun ihka eka c-kasetti oli Hausmyllyn. Oli tosi harvinaista ostaa sellainen sillä yleensä kasetit oli niitä "sekalaisii" eli radiosta nauhotettuja. Voi niihinkin liittyy ihania muistoja miten jotain biisiä odotti sormet mankan nappuloilla.

  3. Tykkään erityisesti edesmenneistä leluista, elintarvikkeista, mainoksista, ilmiöistä. Eli juuri siitä mistä kirjoitatkin.

  VastaaPoista
 4. 1. Ysikytluvulta on mieleepainuvimmin jäänyt mielen Spice Girls! Muistan kun haaveilin ... tai lähinnä halusin todella kovasti myös laulajaksi (haluan edelleen) ja istuin polvillani Spice Girlsin julisteen edessä ja juttelin posterille, että "mäkin vielä esiinnyn joskus isoilla lavoilla". :D Kohti sitä haavetta mennen edelleenkin.
  2. Hmmm... No varmaan jokin Spice Girlseiltä.. Stop, wannabe, 2 become 1 ja mitä näitä oli. Myös haddaway ja ties mitkä elää edelleenkin muistoissa ja aiheuttaa kauhean nostalgiaryöpyn :D 90's always in my memories.
  3. Njaa-a.. juttuehdotus. Hmm.. en oiekastaan keksi mitään koska olen aika hyvin jo unohtanut kaiken mitä silloin ysikytluvulla on ollut. Kaikki siis käy :) Musa, ruoka, karkit, lelut, pelilaudat jne. Ehkä tietotekniikka. Mitä silloin oli ja miltä se näytti :)

  VastaaPoista
 5. 1. Tämä on puoliksi muistoa, puoliksi kaipausta: 90-luvun taitteessa kaupasta sai karamelliaskia nimeltä sitruunasalmiakki. Se oli ihaninta mitä tiesin ja on saavuttanut mielessäni lähes myyttiset mittasuhteet. En kuitenkaan ole onnistunut löytämään tuotteesta mitään tietoa!
  2. Ultra Nate - Free
  3. Olet vähän liian nuori muistamaan itse, mutta mietin mahtaako hallussasi olla mitään materiaalia Svenska Teaternin HYPE!-musikaalista? Se oli uskomattoman iso ilmiö jopa maakunnissa asti. Itse en sitä nähnyt enkä tuolloin vielä edes ruotsia osannut, mutta metsästin soundtrackin huuto.netistä joitakin vuosia sitten ja olen lisäillyt sieltä muutaman biisin Youtubeen.

  Elintarvikepostaukset sykähdyttää tietysti myös aina :)

  VastaaPoista
 6. 1. Meillä koulussa harrastettiin kirjeenvaihtoa ihan luokkakavereittenkin kesken ja sitten kiiltokuvat ja tarrat oli semmosia mitä vaihdeltiin ala-asteella, osa on tallessa vieläkin
  2. Oon syntynyt ihan 80-luvun loppupuolella nii oon ollut ysärin aikaan melko pieni mut ainaki Smurffit oli kova sana ala-asteella ja Spaissarit myös, niin varmaan näitten tuotanto, kappaleina esim. Avaruussmurffin paluu ja Wannabe :D Kaija Koota ja Arja Korisevaa kuuntelin myös silloin :)
  3. miuta kiinnostaa erityisesti kaikki urheilujutut, niitä vois olla enemmän :)

  VastaaPoista
 7. Ei tarvinnut kuin lukea "Spice Girls" ja I'm in :)

  1. Paras muistoni lapsuudesta taisi olla joskus 1996 kun meidän kodin pihassa kävi vielä myymäläauto. Se kävi aina lauantaisin, joten ostimme viikonloppu karkit aina lauantaina. Ei ollut parempaa kuin kuumana kesäpäivänä ostettu jäätelö myymäläautosta. Monesti saatoin saada pari markkaa alennusta, mistä ei tietenkään kerrottu kelleen :)
  2. Ensimmäinen joka tuli mieleen on Crash Test Dummies:ien Mmmm, mmmm, mmmm, mmmm :)
  3. Blogistasi haluaisin lukea sinun vuodenajoistasi 90-luvulla. Millasisia eroja oli esimerkiksi kesän ja talven välillä, mitä leikkejä silloin leikittiin yms :)

  VastaaPoista
 8. 1. Ysäriltä löytyy paljon kivoja muistoja. Minä, pikkusiskoni ja ala-aste bestikseni leikittiin aina barbeilla rokkitähtiä. Barbeilla oli managerit, omat videokuvaajat ja taustalaulajat ja kaikki ja monesti ne esiintyivät ysärihittien tahtiin. Toinen muisto on ensimmäinen konserttini. Kävin suosikkiserkkuni kanssa katsomassa Backstreet Boys:eja Hartwall areenalla 1999.
  2. Paras biisi..apua.. Spice girlsien wannabe on klassikko, Backstreet Boys:n "if you wanna be a good girl get yourself a bad boy" soi mulla tuolloin aika useasti.
  3. Muistatko avaruusolioista kertovan Roswell- sarjan? Jos siitä on blogissasi juttua en ole ainakaan huomannut. Katsoin kaikki kolme tuotantokautta netflixistä ihan vasta uudelleen ja tuli paljon muistoja mieleen. Blogisi on siististi cool.

  VastaaPoista
 9. Jep, Spice Girls herätti heti huomion.

  1. Siihen liittyen, muistan kun näin Spice Worldin ekan kerran. Olin kipeänä ja kaverini toi VHS:n meille katsottavaksi.En ollut siihen mennessä ollut ollenkaan spaissari-fani. Se oli kuitenkin minusta niin mahtava elokuva (kröhöm), että täytyi alkaa pitää myös Spice Girlseistä.

  2. No varmaankin Who do you think you are on paras.

  3. 90-luvun Barbeista voisi kirjoittaa lisää. Kahdeksan postausta tuolla näköjään onkin, mutta toivon siis lisää.

  VastaaPoista
 10. 1. Koulun diskot ja se kun illan viimeisen hitaan aikaan kaikki kerääntyivät toivomaan että se ihastus tulisi pyytämään tanssiin sen scooterin break it upin tahtiin
  2.gigi agnostino-lamour toujours (tai jotain) ja scooterin biisit
  3. juttuja menneistä herkuista mitä oli 90 luvulla :)

  VastaaPoista
 11. 1. Muistoja on moniakin, mutta tässä pari: Kerran äiti lähetti ostamaan postimerkkejä R-Kioskilta ja antoi rahaa mukaan. Koska ylimääräistä rahaa jäi, niin päätin käyttää sen Spice Girls-valokuviin, vaikka tiesin, että äiti voisi suuttua, ja niinhän se suuttuikin. Sainpahan kuitenkin lisää kuvia keräilykansioon.

  Jos taskun pohjalta sattui löytymään 10penniä, niin koulun jälkeen kävimme kavereiden kanssa ostamassa sillä samaiselta R-kioskilta yhden irtokarkin. 10 pennillä sain muistaakseni ainakin yhden ranskanpastillin :D

  2. Parasta ei voi mitenkään sanoa, mutta eniten fanitin Nylon Beatia ja Spice Girlsiä, joten mahdollisesti joku heidän biiseistään.

  3. En muista mistä kaikista tv-ohjelmista olet jo kirjoittanut, mutta esim. Hynttyyt yhteen, Ihmeidentekijät ja Melrose Place-sarjoista voisin lukea, kuten myös ysärimusiikista. Myös ysäri-teemabileistä ja -ruoasta voisi tulla lisää juttuja.

  Ps. Loistava blogi! Tulee aina muistoja mieleen, kun tätä lukee :)

  VastaaPoista
 12. 1. No yksi on ehdottomasti se kun pukeuduttiin kavereitten kanssa Spaissareiks koulun vappunaamiaisiin > http://xheartxhenriikka.blogspot.fi/2013/11/have-always-been-spice-girl.html

  2. Vaikkapa Ice MC:n It's a rainy day & Think about the way

  3. Kiva ois lukea juttuja tapahtumista ja sellaisista paikoista (nuokkarit, discot, lavat, rannat..) joissa porukka hengaili 90-luvulla.

  henriikka // xheartx.henriikka@outlook.com

  VastaaPoista
 13. 1. 90-luvullahan oli kovassa huudossa tanssi. Ja meille opetettiin liikuntatunneilla erilaisia tansseja, toisinaan opettaja itse opetti simppelimmät tanssit ja toisinaan opeteltiin Aira Samulinin videoilta "disko" ja "reivi" ja mitä kaikkia niitä oli. Kaikkein paras kuitenkin oli se, kun jokaiselle luokalle opetettiin Macarena ja välitunneilla kaikki halukkaat kokoontui koulun hiekkakentälle ja opettajanhuoneesta soitettiin keskusradion kautta Los del Rion hittibiisi, jonka tahtiin sitten tanssittiin oikein muodostelmassa.

  2. Meillä ei kotona soineet Spice Girls eikä Backstreet Boys, vaikka kovasti niitä siskojen kanssa fanitettiin. Meiltä löytyi kuitenkin useampi oikeen ysäri-europop-levy, kuten Mr President, Pandora, Me&My ja tietty ne kauheen karseat Smurffit. Mieleenpainuvimpia kipaleita oli Mr Presidentin Coco Jambo, Me&My:n Dub I Dub ja 2 Unlimitedin No Limit (josta oli myös se Smurffi-cover, jonka nimeä en nyt tähän hätään enää muista).
  3. Juttuideani olis semmoinen, että mitkä 90-luvun hittileluista muissa maissa eivät koskaan ehtineet Suomeen asti.

  VastaaPoista
 14. 1) Muisten yläasteen luokkakuvasta hehkeet hapsufarkut. Polvien korkeudella meni poikittain edessä ylhäältä alas nahkahapsut molemmissa punteissa. Ja sitten muistan myös AAC-repun. Sellanen jota kannettiin selässä niin väljällä, että se roikkui polvissa. Ja se AAC luki isoilla frotee-kirjaimilla siinä. Niit oli ruskei ja vihrei! Muistaako kukaan? Mä oon koittanu googlata niitä reppuja, mutta ei mistään!!! Ja omani on kadonnut...
  Noi kaks muistoo on ne hehkeimmät :D

  2)Paras biisi... Hmm... Apua!!! Mr. Vain, No Limit, Captain Jack, Try Me out, Max don't have sex... Kaikki biisit, jotka meni jalan alle!!!

  3)Oliskohan sulla enemmän kanavia löytää kuvia tosta AAC-repusta! Tylsä aihe yksinään... Jotenka sen vois liittää vaikka jotenkin siihen, mitkä koulujutu oli in ja mitkä out 90-luvulla :D Vai onko sellanen juttu jo ollutkin?

  VastaaPoista
 15. 1. Suosikkileluni oli punainen teletappi elikkäs Pai taisi olla hän nimeltään.:D
  2. Spice girlsin Viva forever tulee ekana mieleen :D
  3. Vanhoista sisustusjutuista olis kiva lukea ja katsella kuvia :D

  jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. En osallistu nyt.

  1. Eh... Olen syntynyt 2000-luvun puolella joten -
  2. Juustopäät - Punainen lumi! Ehdottomasti yksi parhaista KOSKAAN kuulemistani kappaleista!
  3. Juustopäät, sekä Pokémon. Kaksi asiaa joista pidän kovin paljon :3

  VastaaPoista
 18. 1. Mieleeni ovat jääneet 90-luvun lapsuuteni viikon kohokohdat, eli lauantait. Aamut alkoivat rattoisasti televisio-ohjelmien parissa, joista on jäänyt mieleen muun muassa Vili Vilperi, Xena ja Bambukarhut. Lauantaina sain myös syödä karkkia, jota kävin lähikaupasta ostamassa 20 markalla :')

  2. Spice Girls ja Backstreet Boys olivat ne kovimmat. Koulun discoissa tuli bailattua Paradisiota, Rednexiä, Solid Basea, Mr Presidentiä ja tietysti Smurffeja ;)

  3. Mieluusti lukisin postauksia vielä 90-leluista, jollei aihe ole jo ihan loppuunkaluttu.

  VastaaPoista
 19. Uijui, ihana palkinto <3

  1. Kaipaan välillä jollain tasolla ysäriä siinä mielessä, että silloin osasi enemmän arvostaa esim. musiikkia. Nykyään sitä on liian helposti saatavilla Spotifystä tai Youtubesta. Muistan miten ysärillä kuuntelin radiota aina sillä mielellä, että piti juoksujalkaa hätäpäissään rynnätä nauhoittamaan kasetille, jos joku toivottu biisi tuli sieltä :D Samalla tyylillä nauhotin telkkarista musiikkivideoita, niitä mulla on yhäkin monta VHS:ää tuolla varastossa :) Tai jos viikkorahoistaan sai säästöön sen verran, että sai ostettua oikeen virallisen kasetin, niin sitä kyllä tuli kuunneltuakin aina uudestaan ja uudestaan.

  2. Näin äkkiseltään tulee mieleen Aquan Lollipop ^_^

  kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Ou jee Spaissarit! Pakko osallistua :D

  1. Parhaita päiviä oli, kun katsottiin Spice Worldia sadatta kertaa ja tanssittiin naapurin likkojen kans stop right now, thank you very much...

  2. Spice Girls - Stop. Aivan kiistatta.

  3. Lastenohjelmista onkin jo ollut juttuja, mutta niistä olis ihana lukea lisää! Sattuneesta syystä ne on jääneet parhaiten mieleen :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)