Juomalaatikko suoraan arkistosta

Tämän kertainen asiani selviää oikeastaan kahdesta kuvasta:Ihana juomalaatikko, jota näkee netissä kuvattavan mm. 1980-luvun vintageksi. Esimerkiksi "Walkmate beverage container" -nimellä tuosta löytyy jotain pientä, mutta oleellisuuksia kovin vähän. Tähän malliin meikämandoliini (okei, inhoan kun joku sanoo meikämandoliini) nautiskeli kesäpäivästä noin vuonna 1990. Herneitä ja mehua.

Tämän juomalaatikon/-pullon varsinainen nimi, kuten sen kyljessä lukee, on Walkmate. On helppoa arvata, että nimi tulee siitä, kuinka se hiukan matkii kasettisoittimia. Pullossa on nimittäin toisella puolella pidike, jolla sen saa vyöhön kiinni, niinkuin korvalappustereoissakin. Olen netissä törmännyt näihin myös muissa väreissä: valkoinen pohja - kirkkaanpunainen teksti ja korkki; vaaleanpunainen pohja - vaaleansiniset yksityiskohdat, violetti pohja - pinkit yksityiskohdat, purppura pohja - keltaiset ja siniset yksityiskohdat.

Nämä kuvissa olevat pullot eivät ole yksi ja sama yksilö, kuten vaikkapa purtilon tekstin väristä voi huomatakin. Aiempi on aikojen saatossa kadonnut maailmasta, minulle uudemman löysin noin viikko sitten kirpputorilta 30 sentillä. Rahallista arvoa näillä ei valitettavasti ole, vaikka ois kuinka vintagea.

Kommentit

  1. Törmäsin blogiin ihan sattumalta. Kivalta vaikuttaa. :) Tämän kuvan kohdalla on jo ihan pakko kommentoida. Itselläni oli tuollainen Walkmate, vaaleanpunainen vaaleansinisillä yksityiskohdilla. Ulkomuistista olisin heittänyt että liloilla, mutta tässä kohtaa ehkä muisti pettää. Vastaavanlaista pulloa olen itse asiassa etsiskellyt lapselleni joka ei vielä osaa juoda tavis- tai sporttipullosta, mutta pillillä kyllä. Ei tunnu löytyvän. Kuka vielä väittää että vanhassa ei olis vara parempi?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Metsoloiden lamakertomus

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)