Minä ja ysäri

Toisinaan minua huvittaa aika paljon se, miten ihmiset ovat alkaneet yhdistää 90-luvun muhun. Syntymäpäivänäni eräs kirjoitti Facebookissa onnittelunsa Suomen johtavalla ysäriblogaajalle. Olen saanut 90-lukuun liittyviä pieniä lahjoja synttärinä ja ehkä joulunakin ja jonkun kortin joskus muutenkin. Ja onhan se tottakin, että viimeksi kuluneen reilun vuoden aikana kirpputoreilta olen haalinut itselleni muun muassa mukavan Kinder-lelukokoelman sekä aimo annoksen niin 1990-luvun lehtiä kuin myös aika kasan levyjä.

Se, että hivenen yllättävätkin ihmiset ja puolitutut liittävät 90-luvun (ja näemmä osin myös 80-luvun, mikä on kyllä vain kivaa) muhun, on pohjimmiltaan toki oikein hauskaa. Ei se sinänsä ole suuri yllätys, sillä blogistani (tai 1990-luvusta tai minusta, miten vain sen haluaa ajatella) on ollut juttua niin YlePuheella viime syksynä kuin Turun Sanomissakin. Niinpä jokin aika sitten uuden työpaikkani kahvihuoneessakin saatiin aikaiseksi pieni ysärijuttelu. Ajattelin, että no se oli se juttu, moni sanoi käyvänsä katsomassa blogiani, mutten ajatellut kenenkään muistavan asiaa sen kummemmin. Mutta sitten satuinkin eilen saamaan sähköpostia ohjaajaltani. Hän oli ilmeisesti laittanut minun ja 90-luvun yhteyden korvansa taakse ja kuka ties käynyt katsomassa blogiakin, sillä hän lähetti mulle hauskan linkin saatetekstillä, ettei tämä nyt aivan ysäriä ole, mutta saattaa kuitenkin kiinnostaa minua. Ja tänään toinen ihminen, puolituttu oikeastaan, lähetti samaisen linkin minulle Facebookissa. Kyllä nauratti :D Etten vain olisi vähän urautunut?

Se linkki vei Hotelli- ja ravintolamuseon projektiin. He nimittäin kokoavan 1980-luvun ruokakulttuurista kertovaa näyttelyä teemalla "Kadonneen kasarin metsästys". Projekti lienee alussa, sillä eilen samannimisellä Facebook-ryhmällä ei ollut vielä yhtäkään tykkääjää... Höh. No jokatapauksessa. Jokainen voi halutessaan jakaa tämän museoalan projektin kanssa muistojaan, ja mahdollisesti myös valokuviaan, ruokareseptejää ja vaikka keittiötavaroitaankin! Ihan mainiota, koko näyttelyn idea kuulostaa hyvältä :)

Kadonneen kasarin metsästys on siis käynnissä heidän nettisivuillaan osoitteesse www.kadonnutkasari.fi, mutta on sillä tosiaan se Fabo-ryhmäkin.

Yksi viimeisimmistä kirppisostoksistani ysärin saralla on Naikkareiden Satasen Laina. Sitä muuten pyörii kirppiksillä ihan tosi vähän! Tämän vuodelta 1997 olevan musiikkivideon tyyli on... no pettämätöntä ainakin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Masse Majavasta Sipsu Simpanssiin - NamiNami!