Leonardo DiCaprio, iiks!Tutustuin Leonardo DiCaprioon Titanicin aikoihin. Valitettavasti en kuitenkaan ihan henkilökohtaisella tasolla. Suhteeni häneen rajoittui elokuviin ja Suosikin juttuihin. Seinilläkin oli enimmäkseen Backstreet Boysin julisteita, mutta Leonardo oli silti kova sana. Oheisfanikrääsää edustivat yksi Leonardosta kertova kirja, jonka sain Yhdysvalloista, sekä dokumentti-vhs. Leonardo onneksi komeili Suosikin kannessa suunnilleen joka toinen kuukausi parhaina vuosinaan 1997 ja 1998. Mikä sitä oli katsellessa!

Suosikki 5/1997, Leonardo kannessa ensimmäisiä
kertoja. Huomatkaa ihana ysäri hiustyyli.

DiCaprio syntyi vuonna 1974 ja aloitti uransa jo 1980-luvun lopulla. 2000-luvun taitteessa ja ysärin lopulla tulin nähneeksi monia hänen uransa alkuaikojen leffoja, kun niitä tv:ssä näytettiin: Tämän pojan elämä, upea Gilbert Grape, Basketball diaries, Total Eclipse, Marvinin tyttäret... Varmastikin tuttuja nimiä kaikille, jotka lukivat 1990-luvulla Suosikin Leonardo-juttuja kuin raamattua. Kuten sekin tieto, että hän sai tiettävästi nimensä siitä, kun sattui ennen syntymäänsä potkaisemaan äitiään juuri Leonardo da Vincin taulun kohdalla jossain taidenäyttelyssä.

(No pitihän tuokin asia sitten tarkistaa, ja onnistuin löytämään kyseisen jutun: "Vuonna -74 lakiasiainsihteerin työtä tekevä Irmelin huomasi odottavansa lasta. Hän menin Georgen kanssa naimisiin, ja he lähtivät häämatkalle Italiaan. Vauva alkoi potkia vimmatusti, kun Irmelin katsoi Firenzessä Uffizin galleriassa Leonardo da Vincin maalausta. Äiti päätti antaa lapselleen nimeksi Leonardo." Näin tiesi kertoa Suosikki 6/1998. Onpahan tärkeimmät asiat jääneet mieleen.)

Suurempi menestys seurasi Leonardo Dicapriota kuitenkin tämän elokuvan myötä:

Claire Danes ja Leonardo DiCaprio Romeo + Juliet -elokuvassa
vuonna 1996.


Vuonna 1996 elokuvateattereihin pärähti  Baz Luhrmannin Romeo + Juliet, jossa Leonardo näytteli nimiparia Niin sanotusta elämästä aiemmin tunnetun Claire Danesin kanssa. Leonardo sai roolistaan Romeona jopa hopeisen karhun Berliinin elokuvajuhlilla. Oih miten ihana elokuva! Mutta lopun täydellisen arvattavan riipaisevuuden vuoksi en ole katsonut sitä montaakaan kertaa. Romeo huutamassa tuskaansa kuolleeksi luulemansa Julian vuoksi on vain aika synkkää, aina. Runollinen kieli ei myöskään ihan täysin valloittanut tätä kymmenvuotiasta. Mutta riipaisevasta tarinasta huolimatta seuraava elokuva, menestysjättipotti Titanic kyllä teki toisin. James Cameronin Titanicin merkitystä itselleni ja elokuvasta muutenkin blogasin vuosi sitten, liittyen siis myös Titanicin uppoamisen 100-vuotispäivään.

James Cameronin ohjaaman Titanicin myötä Leonardo DiCapriosta tuli yksi maailman puhutuimmista näyttelijöistä ja tytöt kirkuen kaatuilivat siellä täällä silkasta rakkaudesta ja halusta. Ja siitä asti olen itsekin ollut hänen faninsa, vaikka ihan jokaista viime vuosien elokuvaansa en olekaan nähnyt. 1990-luvulla DiCaprio teki vielä kaksoisroolin Rautanaamio-elokuvassa vuonna 1998; The Beach sai ensi-iltansa vuonna 2000.

Lopuksi pätkä Leonardon haastattelusta Suosikin numerosta  1/98.

Otsikko: "Jättielokuva Titanic kasvatti pojasta miehen. Leonardo DiCaprio: "Minulta on jäänyt elämässä niin paljon väliin" "

"Sinua pidetään Euroopassa seksisymbolina. Millaisia ajatuksia se herättää sinussa?
- Kaksi viime elokuvaani, Romeo & Julia ja Titanic, ovat olleet rakkaustarinoita, joten on selvää että niiden yleisö on naisvoittoista, mutta enhän minä siksi niitä tehnyt, vaan siksi että molemmissa oli hyvä tarina. Ei minulla silti  mitään naispuolisia ihailijoita vastaan ole. Kuka tietää, vaikka tekisin lisääkin romanttisia elokuvia. Haluan vain tehdä parhaita mahdollisia rooleja."

Ei niitä romanttisia rooleja ole enää juurikaan näkynyt, mutta muuten oivallisia elokuvia senkin edestä. Parhaista mahdollisista rooleista Leonardo on ollut myös kolmasti Oscar-ehdokkaana (Gilbert Grape, Lentäjä, Blood Diamond). Suurin Leo-maniakin meni haihtumaan 2000-luvun myötä, mutta toisin kuin aika monet muut romanttisten draamojen ihkut teini-idolit, Leonardo onnistui kuitenkin luomaan itselleen oivallisen ja paljon Titanicia merkittävämmän, vakavastiotettavan uran. Huraa!

Ja ihan lopuksi vielä vähän Leonardon haastattelua (ja kamala nahkatakki) vuodelta 1995.


Kommentit

  1. Tosi kiva blogi! Itse oon syntynyt -92, joten ko. vuosikymmenestä on lähinnä hataria muistoja ennen kouluun menoa, mutta on kuitenkin. :) Joskus vuosituhannen vaihteessa kerättiin kaverin kanssa paperinkeräyksestä DiCaprion kuvia ja tapetoitiin niillä aitan seinää, jossa meillä oli joku "kerhomaja".

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Metsoloiden lamakertomus

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)