Mikä on sinun suosikkisi 90-luvun piirrossarjoista?

Aina toisinaan mietin, mistä aiheesta tekisin teille lukijoilleni pienen gallupin.  Ongelma on usein se, että moniin kysymyksiin liittyen erilaisia vastausvaihtoehtoja on vain liikaa. Esimerkiksi kysymykset parhaasta 1990-luvun bändistä ovat aika mahdottomia, koska niitähän on satoja. Tv-ohjelmien suhteen ongelma on hieman sama. Siksi päädyin kysymään teiltä parasta piirrossarjaa, ei siis aivan mitä tahansa televisio-ohjelmia. 

Miettiessäni eri vastausvaihtoehtoja huomasin kuitenkin aika nopeasti, että ei tässäkään ihan tusinalla pärjätä. Niinpä tuohon kyselyyn laittamani vaihtoehdot ovat vain jonkinsuuruinen otos siitä valtavasta ohjelmien merestä, jota jo vain animaatiotkin edustivat. Ongelmana oli muun muassa se, miten rajata kyseeseen vain 1990-luvun animaatioita. Monet klassikot kun ovat oikeasti 1970- tai 1980-luvulta peräisin, vaikka niitä on voinut näkyä teeveessä ysärilläkin, ja tietysti erilaiset videot ovat vielä asia erikseen. En päätynyt tässä kysymyksessä mihinkään kovin loogiseen ratkaisuun. Mukana on 80-luvun piirrettyjä, mutta joitain aivan tärkeitä kasarijuttuja taas ei ole. Nämä ovat erittäin puhtaan subjektiivisia valintoja, pahoittelen. Toisaalta funtsin, ottaisinko mukaan myös selkeämmin aikuisille tai nuorisolle tarkoitettuja ohjelmia, kuten Simpsonit.  

Tuossa kyselyssä on nyt 18 eri vaihtoehtoa. Jos kuitenkin koet suurten suosikkiesi puuttuvan listalta, niin voit kommentoida esimerkiksi tämän viestin kommentteihin. Laitan tähän loppuun vielä osittain muistinvirkistykseksi listan ohjelmista, joita tuossa itse gallupissa ei ole, mutta jotka ovat voineet silti olla monille hyvin tärkeitä ohjelmia.  Muutamia ohjelmia olen ainakin omassa mielessäni niputtanut yhteen. "Olipa kerran" sisältää niin olipakerranihmisen, -elämän, -avaruuden, -löytöretket ja niin edelleen. En myöskään ole luokitellut erikseen Maailman ympäri 80 päivässä -sarjan jatko-osia Matka maailman keskipisteeseen sekä Matka kapteeni Nemon kanssa. Näistähän itseasiassa tuo 80 päivässä on ainoa kasarijuttu, kun sen jatko-osat taas on tehty 90-luvulla. Niinikään vaikkapa Babar ja Turtles ovat todellisuudessa siltä aiemmalta vuosikymmeneltä. 

Jälleen kerran voitte valita useita vaihtoehtoja, joten ei kuin napsuttelemaan vain.

Nämä eivät päässeet ihan gallupiin saakka, mutta löytyvät allaolevasta listasta.
Daria, Seikkailumetsä, Kummikarhut, Fievel, Franklin, Alfred J. Kwak sekä Scoopy Doo.


Ja tässä vielä muita ohjelmia:

Pokemon
Kössi Kenguru
Daria
Hopon poppoo
Nooan saari
Varjoankka
Fievel-hiiri
Pikkuponit
Hämähäkkimies
Nokkapokka
Scoopy-Doo
Kummikarhut
Tao Tao
Tohtori Sykerö
Franklin
Afred J. Kwak
Peukaloisen retket
Seikkailumetsä
Nalle Puhin uudet seikkailut

Ja Wikipediasta löytyy luokkakin nimellä "1990-luvun piirrossarjat", löytyykö sieltä suosikkeja, joita tässä ei ole mainittu?

Kommentit

 1. Voi apua kun en osaa valita! Melkeen kaikki on niin hyviä. :D

  VastaaPoista
 2. Heip! Uusi lukija täällä, vieläpä samaa vuosikertaa kuin sinä. Valkkasin tuon Matka maailman ympäri, vaikka oikeastaan pidän ainoastaan siitä ensimmäisestä, eli jo 80-luvulla tehdystä sarjasta. Minun ysärilapsuuteeni se eka kuitenkin kuului hyvin vahvasti. :) Alfred J. Kwakia olisin myös klikannut, jos sille olisi ollut tilaa tuolla palkissa. En ymmärrä politiikasta vieläkään paljoa, mutta tuon hollantilaissarjan kautta tuli kyllä tajuttua monta asiaa jo mukulana. :)


  Hirmuinen määrä noita piirrettyjä on 90-luvulla ollut. Suurinta osaa olen katsonut, ja silti oon kyllä kiitettävästi ehtinyt huhtoa siskon kanssa vielä pihalla ja lastenhuoneessa.

  VastaaPoista
 3. ...ja niin, siis mahtava blogi tämä! Olen selaillut tätä viime päivinä nostalgiahuuruissa. Ne muffininuket varsinkin herätti muistoja jostakin todella kaukaa. Minulla ei sellaista ollut, mutta jollakin on täytynyt olla - ainakin se sikahieno muffinipelti.

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos suurensuuresti Tiikku!

  Ja mulla on ihan sama ongelma sen kanssa, että en tosiaan osaa valita parasta piirrossarjaa, tai siis suosikkeja on ihan kamalan monta. Onneksi voi valita useamman vaihtoehdon ja äänestää vaikka kaikkia :P

  VastaaPoista
 5. Ihana lista :) Lapsuudestani parhaiten muistan Smurffit. Halinallejen musiikkia en edes muista! Pitää mennä youtubeen muistelemaan. Toinen kova kakkonen oli turtles. Joskus oli niin hirveän paljon turtleskrääsää kaupoissa, niin paljon kaikenlaisia makeisia mm.

  VastaaPoista
 6. Omat suosikit löytyvät kaikki tuosta listasta, mutta ei niinkään gallupin puolelta :D Olen sua muutaman vuoden vanhempi, mahtaakohan se vaikuttaa hieman.

  Ultimaattisin suosikkini ikinä on Rölli, mutta koska se ei ole animaatio, niin vastaan Alfred J. Kwak, Tohtori Sykerö ja Peukaloisen retket.
  Katsoin kyllä muksuna paljon muitakin, Halinallet, Kaukametsän pakolaiset, Ren & Stimpy, Smurffit, Turtles, My Little Ponies, Maailman ympäri... Oho, luettelen kohta kaikki :D

  VastaaPoista
 7. Mitenkään ei kyennyt valitsemaan yhtä, kahta tai edes vain kolmea. Mutta en mä sentään kaikkia äänestänyt ;) Kyllä elävästi mieleen ovat jäänyt, tai ehkä sitä muistia on tullut virkistettyäkin, Alfred, Muumit, Turtlesit, touhukas maailma, maailman ympäri, Vili, Olipa kerran... Ja tietty Halinallet, monestakin syystä rakkaita :)

  VastaaPoista
 8. muskettisoturit! Muistaako kukaan muu sellaista sarjaa? Mulla on siitä vain hämäriä muistikuvia, mutta kuulemma se oli pienenä mun lempisarjoja.. Tuli ehkä joskus 94-96 tienoilla

  VastaaPoista
 9. Tarkoitatkohan näitä muskettisotureita:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kolme_muskettikoiraa

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Kyllä se varmaan tuo muskettikoirat sitten oli. Enpäs enää muistanut, että päähenkilöt on siinä ollu koiria. Musiikki kuitenkin kuulosti tutulta, kun sitä juuri youtubesta kuuntelin :)

  VastaaPoista
 12. Pokémon oli, ja on yhä suuri suosikkini :3 Olen ollut Pokémon-fani 6-vuotiaasta asti. Siitä sain innoitteen myös muuhun japaniharrastamiseen myöhemmällä iällä Pokémonin ohella!
  Muita jo lapsuusajan suosikkeja on/olivat Nokkapokka, Franklin, Nalle Puhin uudet seikkailut, Digimon, ja monet muutkin~

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Masse Majavasta Sipsu Simpanssiin - NamiNami!