Muistatko nämä biisit ja bändit?

Jokainen aika on pullollaan artisteja, jotka katoavat soittolistoilta ja ihmisten mielistä sinne välttämättä koskaan palaamatta. Jotkut ovat silti voineet tähtihetkenään olla suuriakin nimiä. 1990-luvusta muistuu kaikkien mieleen varmasti helposti kymmeniä jollei satoja biisejä, mutta on jännittävää, kuinka suurten kaikkien tietämien hittien lisäksi ilmiselvästi mieleen voi tulla sellaisiakin, joita harvat muut muistavat. Sitä, mitä sattuu muistamaan, määrittää paljon se, mitä jostain kohtalon oikusta oli sattunut nauhoittamaan c-kasetille tai millainen musavideo oli vhs:llä. Ja jos omisti jonkun artistin levyn, muistanee ikuisesti suosikkinsa siltä, vaikkei kyseessä olisikaan ajan suuri hitti.

Siksi en oikeastaan osaa sanoa, ovatko seuraavat oikeasti suuria hittejä ja kaikille tuttuja, vai enimmäkseen lauluja, jotka päätyivät Radio Mafiasta loputtomaan c-kasettikokoelmaani, ja jotka siten ovat minulle tähtien asennosta johtuen tuttuja.

Kuulostaako tämä Jyrkissä esitetty Around and round -playback tutulta?


Kivoja hopeisia vaatteita muuten.

Ann Bell Fell toimi vuosina 1994-1998, ja siis oli suomalainen kaksihenkinen yhtye. Tämä ylläoleva kappale Around and round julkaistiin vuonna 1996 ja se oli yhtyeen läpimurto. Yhtyeestä taidettiin toivoa suurtakin maailmanmenestystä, ja ei tämä hittibiisi nyt suuremmin jää jälkeen muista ajan hiteistä. Mutta eihän sitä maailmanvalloitusta tietenkään tullut.

Usein käy niinkin, että on oikeasti aivan autuaasti unohtanut jonkun kappaleen tai miksei kokonaisen bändinkin, mutta sitten se tulee vastaan ja ah se on mahtavaa! Tällaista genreä edustaa sekä edellä soinut Ann Bell Fell että tämä allaoleva Sydänmaa, jonka musiikki on tietysti ihan eri kaliperiä. Ann Bell Fell on enimmäkseen eurodancea, Sydänmaa taas tällaista rockiskelmää. Tämä kappale Poppikoneet soimaan oli luultavasti tuttu lähinnä automatkoilta löytyen isäni c-kaseteilta.Ja sitten jotain ihan muutaAww, mulla oli suomalaisen @takin ensimmäinen levy c-kasettina, yhtyeen nimeä kantava levy, julkaistu vuonna 1996, jota tässä ylläkin mainostetaan. Mutta mikä surkeinta, ekan levyn mitään kappaletta ei löydy youtubesta :( Sen suurin hitti taisi olla Love on the moon, josta oli tietysti oikein musavideokin. Toiselta, Joy-nimiseltä levyltä (1998) on Youtubessa pari kappaletta.Ja vielä yksi, eikä dancea enää.

3some-trio on minulle tuttu ihanilta ala-asteajoilta. Muistelisin, että joskus 5. luokalla, jos sattumalta pääsimme tietokoneille, joku tapasi etsiä tämän Merry-go-round-kappaleen käsiinsä ja siellä se sitten luokassamme raikui. Ainakin kerran, ehkä useamminkin. Merry-go-roundin voi sanoa jääneen 3somen ainoaksi hitiksi. Sen video pyöri MTV Nordicilla paljon ja yhtyeestä toivottiin kaikkea suurta, mutta ilmeisesti yhtyeen ainoaksi jäänyt pitkäsoitto ei yltänyt Suomen listoille lainkaan. Laulajana oli Milla Alftan, joka nykyään on sisustusalalla. Ei tullut soolourastakaan sen kummempaa.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Masse Majavasta Sipsu Simpanssiin - NamiNami!