Mainosrakkautta vuodelta 1994

Kaksi hivenen samanhenistä tv-mainosta vuodelta 1994. Oi rakkautta <3


Tässä Sunnuntai-mainoksessa tiivistyy koko se visuaalinen maailma, jonka niin läheisesti 1990-lukuun liitän. Pehmeä, keltaisen oranssi valo ja aavistuksenomainen unimaisuus. Vähän blurria kehiin! Mainos on tietysti muutenkin söpö ja romanttinen. Ja ehkä minä vähän jo kaipaan kesää ja kultaisia auringonlaskuja.


Tämä Elovenan mainos puolestaa on hauska siksikin, että siinä "pääosanaista" esittää Anu Palevaara, Salattujen elämien Jenni Vainio. Nostalgista pellonreunaa löytyy sieltäkin. 

Niinhän se on, ainakin mainostentekijöiden mielestä ja minunkin, että hyvä ruoka parempi mieli! Ja sekin lause taisi olla suoraan jostain mainoksesta.

Kommentit

  1. Mielestäni viimeisimmät klassikkomainosten statuksen ansaitsevat mainokset on tulleet joskus 2000-luvun alkupuolella. Ei nykyään enää niin helmiä synny. Sen huomaa siinä kun monesti nykyään kun tulee mainoskatko niin saatan joko vaihtaa kanavaa tai tehdä jotain muuta katkon aikana (Käydä netissä, hakemassa syötävää ym). Parhaimmat mainokset mielestäni juuri näitä 80- ja 90-luvulla tehtyjä vaikka katselen mielellään netistä joskus hieman vanhempiakin mainoksia 60- ja 70-luvuilta.

    VastaaPoista
  2. Jyrivaanin kanssa samoilla linjoilla. Nykyään mainokset ovat hirvittävän tylsiä ja mielikuvituksettomia, ehkä liiankin loppuun asti mietittyjä. Ysärimainoksissa oli tunnetta ja hauskuutta, niitä oli mukava katsoa.

    Pikkuveli pienenä tykkäsi katsoa aina mainoksia (:D), ja siksipä meillä edelleen on jossain VHS-kasetti johon on nauhoitettu pelkästään niitä 96-vuodesta eteenpäin. Itsekin vielä kotona asuessani välillä kaivoin sen esille ja katselin ihan katselemisen ilosta! Varsinkin joulumainoksia oli paljon.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)