Se on oikein! - Pari sanaa visailuista

Useat 1990-luvulla televisiossa pyörineet kisailu- ja visailuohjelmat ovat jo painuneet jonnekin historian haviseville lehdille. Arki-illat olivat visailujen kulta-aikaa, samoin lauantai-illat. Mitä siellä nykyään pyörii? Kaikkea kummaa vaan.

Arkiaamuisin Neloselta tuli uusintana edellisenä päivänä ruudussa näkynyt Voitto kotiin -jakso, joten niitähän tuli katsottua aina ennen kouluunlähtöä. Ohjelmaa tehtiin Neloselle vuosina 1999-2000, tämä kuutosluokkalainen tyttö on siis päässyt nauttimaan ohjelmasta aivan millenniumin aikaan. Pidän tätä ysärijuttuna silti. Ohjelmaa juonsi koko sen historian Nicke Lignell, ja tämä taisi olla ensimmäinen ohjelma, jossa Nickeen tutustuin. Edelleen hän on minulle "se voittokotiin-juontaja".

Ohjelmassa oli siis ideana se, että viiden hengen joukkueiden piti arvata yleisimpiä vastauksia sadalta ihmiseltä kysyttyihin kysymyksiin. Esimerkiksi siihen, mitä sadan ihmisen mielestä juhannuksena pitää tehdä. Idea välittyy tietysti parhaiten katsomalla itse ohjelmaa:


Jukka-Pekka Palo juonsi 1990-luvun alkupuolella Megavisaa. Ohjelmaa esitettiin 1991-1995, joten olin sen aikaan vielä melko pieni, mutta kyllä sitä meillä kotona varmasti katsottiin. Eihän niihin aikoihin televisiokanaviakaan ollut kuin kolme, joten kai se tapahtui väkisinkin! Ohjelmaa esitettiin arki-iltaisin, puolen tunnin jaksoja. Enää vuosiin tällaisiin aikoihin ei ole Kolmoselta tainnut tulla mitään kisailuohjelmia.

Suuri osa visan kysymyksistä on mielestäni ihan oikeasti vaikeita, vaikka toisaalta osa onkin ajankohtaisia aiheita, enkä minä vuoden 1993 ajankohtaisuuksista paljon tiedäkään. Ohjelmaa kuvattiin Ruotsin-laivalla, kuinkas muutenkaan.


Ja vielä kolmas arkipäiväklassikko: Onnenpyörä! Näitä puolentunnin jaksoja esitettiin MTV3:lla vuosikausia, 1993-2001. Tarkemmin ottaen 1993-96 ohjelmaa tuli torstaista lauantaihin, 1996 alkaen joka arkipäivä. Ja nimenomaan kaikkien arkipäivien alkuillan ohjelmana minä Onnenpyörän muistan. Lukuunottamatta ohjelman ensimmäistä kevätkautta juontajana toimi Janne Porkka. Ja voi sitä vaihtuvien naisten roolia. Seistä siellä nättinä ja käännellä niitä palikoita. En oikeastaan diggaa.

Ohjelmaa löytyy muutamia videoita youtubesta, kuinkas muutenkaan. Jotenkin vuoden 1998 jaksot vaikuttavat liian moderneilta suhteessa omiin muistoihin, monissa taas on juontajana Kim Floor, jota taas en muista juuri ollenkaan. Tässä nyt tällainen pätkä kuitenkin.


Itse nimittäin muistan ohjelman visuaalisen ilmeen enemmän tällaisena, mutta itse video on aika lyhyt eikä hernekeitto todellakaan ole mikään purkka. Saman aikakauden muita videoita ei youtube ainakaan nyt löytänyt tai sisältänyt:


Kommentit

  1. OIJOIJOIJOI!!! Kommentoin näköjään paljon tänään, mut ei kai se haittaa, tiiän itekii bloggarina (eri aiheet kyl) et kommentit on aina kivoja! ;)

    Mut toi Voitto kotiin! -99-00 olin 8-9-vuotias ja muistan itekii kattoneeni tätä mooooonta kertaa aamusin! Juutuin ihan kattomaan tota videota (toimii jopa vielä!) ja kaikki noi äänet ja muut kuulostaa niin kivalta ja tuntuu et pakko kattoa koko jakso, miksei vaikka muitakii jaksoja :D
    Toinen muisto tästä ohjelmasta: suosikkinäyttelijäni jo sillon oli Jim Carrey ja jotenkii typerissä aivoissani mielsin Nicken ihan Carreyn näköseks ja oikeesti jonkun aikaa luulin et Jim Carrey juontaa tätä ohjelmaa, alunperin varmaan siks tätä juutuinkii kattomaan. En vaan käsitä miten se on mahollista koska Carrey on kanadalainen ja tää ohjelma suomalainen ja epäilen vahvasti että Carrey olis osannu suomea :DDDD Kyl sit myöhemmin tajusin kuin asia oikeesti on ja opin juontajan nimenkii :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)