Isojen poikien leikit iltapäivieni ilona

Koulu päättyy siinä kahden maissa. Talsin kotiin, kello alkaa olla puoli kolme. Onko jääkaapissa mitään syötävää? Otan sieltä Flora-paketin työpöydälle, koska niin olen leipäni niin kauan syönyt, pelkällä margariinilla. Leipävalikoima riippuu siitä, kuka on käynyt kaupassa ja missä kaupassa. Ehkä sellaista höhhöistä piimälimppua, sen kanssa margariini on miltei hyvää. Lämmitän nallemukissa tai pupumukissa rasvatonta maitoa mikrossa ja sekoitan joukkoon pari lusikallista o'boyta. Linnoittaudun olohuoneeseen television eteen. Marienhoff tuli joinain aikoina kolmen aikoihin. Toisinaan siihen aikaan päättyivät juuri piirretyt, toisinaan taas silloin alkoi amerikkalainen sitcom Boy meets world. Tai kotoisammin Isojen poikien leikit.

Ensisijaisesti muistan sarjasta neljä hahmoa. Päähahmopojan Coryn, jolla oli tumma lyhyt käkkärä tukka. Komean isoveljen, jonka nimi on arvoitus. Poikien isän, sellaisen keskiruskeat hiukset omaavan keski-ikäisen miehen, joka on luultavasti ollut muissa komedioissa tämän sarjan jälkeen. Niin, ja muistan kauniin ja hauskan Topangan. Topangan nimen muistan juuri siksi, että se sattuu olemaan Topanga. En ole koskaan törmännyt kehenkään samannimiseen.

Miten oikein mahdoin muistaa?

On erittäin todennäköistä, että söinkin välipalaksi muroja. Saatoin syödä jogurttiakin. Kyllä, ehken koskaan juonutkaan kaakaota, vaan maitoa tai mehua.

Entäs sen Isojen poikien leikkien osalta? No se meni sentään jo lähemmäs, tosin se puoli onkin aika paljon helpompi todistaa. Kiitos loputtomien mahdollisuuksien Internetin, tuon aikamme tietoverkon. Coryn nimi meni oikein! Topangan nimi meni oikein! (tietysti se meni, kun oli sen verran erikoisempi) Mutta satuin näemmä yhdistämään kaksi mielestäni aika samannäköistä hahmoa keskenään. Shawn'sta ja Ericista tuli yksi ja sama, vaikka oikeasti Shawn oli Coryn ystävä ja Eric se isoveli. No mutta, eihän kaikkea voi näin vaan lähes kahdenkymmenen vuoden jälkeen muistaa oikein. Ja kyllä, pojilla oli myös isä. Satuin myös huomaamaan, että sarjassa Coryn koulun rehtoria mr Feeneyta näytteli William Daniels, jota nykyään näkyy mm. Greyn anatomiassa.Sarjaa tehtiin yhteensä seitsemän vuoden ajan, 1993-2000. Wikipedia sanoo melko ylimalkaisesti sen Suomessa esittämisestä, joten oikeasti en osaa sanoa, koska sitä tarkalleen on täällä esitetty. Vanhoen ohjelmatietojen mukaan ainakin vuonna 1997. Kappas keppana, arvasihan sen, koska minun 90-luvullakin kaikki tapahtui vuonna 1997. Sarja seuraa etupäässä Coryn elämää ja todellakin sarjan englanninkielisen nimen hengessä, Boy meets world. Sarja etenee aina Coryn häihin saakka, mutta mitään sellaista en muista nähneeni. Oliko sarja varsinaisesti hyvä? En minä sitä tiedä, kai se siinä meni kuin mikä tahansa muukin sitcom.

Lohtua elämään tarjoaa tieto siitä, että sarjaa löytyy youtubesta. Kyllä tuota nyt ainakin puolikkaan jakson jaksaa katsoa. Vaikka enemmänkin, sillä näemmä sarja löytyy tuubista jopa ihan kokonaisuudessaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Masse Majavasta Sipsu Simpanssiin - NamiNami!