Uusia ysärisuosikkeja

Tässä blogaillessa on väkisinkin tullut luettua kaikenlaista 90-lukuun liittyvää ja kuunneltua paljon ysärimusiikkia. Noin yleisesti se musiikki, joka ysäriksi käsitetään, ei kutkuta erityisen hienolla tavalla kuulohermojani, mutta kaikessa nostalgisuudessaan se nostaa tietysti pintaan erilaisia tunteita ja sitä on ihan kivaa kuunnella pienissä määrin. Jos radiossa sattuu soimaan How much is the fish, se on oikeastaan juhlahetki. Jos jumpassa tehdään venyttelyjä Spice Girlsin slovarin tahtiin, haluaisin heti päästä kertomaan kavereille, että näinkin hienosti on nyt tapahtunut. Tietysti 90-luvulla tehtiin paljon myös muuta kuin tyttö- ja poikabändipoppia ja eurodancea ja trancea, monesta sellaisesta muiden tyylisuuntien musiikista saatan pitää paljonkin ihan vilpittömästi ja ilman ajatusta siitä, että ah tämä soi aina Radio Mafiassa kun oli pieni.

Vastaan on kuitenkin tullut myös sellaisia ysärikappaleita, jotka ovat aikanaan saattaneet olla kohtalaisen suuria hittejäkin (ainakin jossain päin maailmaa), mutta jotka ovat silti minulle uusia. Ja jotkut näistä ovat olleet oikein positiivisiakin kuunteluhetkiä. Niin on päässyt käymään esimerkiksi East 17 -yhtyeen kohdalla. Muistan kyllä, että tästä "poikabändistä" on ollut juttuja Suosikissa ja varmaan joskus joku pieni fanikuvakin. Eräänä vuonna mulla oli hieno vuosikalenterikin, jossa luultavasti oli East 17:sta ihalijakuva. Silti minulla ei ennen tätä vuotta 2012 ole ollut juuri mitään käsitystä koko yhtyeestä tai ainoastakaan heidän kappaleestaan. Kuukausien mittaan olen kuitenkin useamman kerran palannut kuuntelemaan yhtä heidän kappalettaan, sillä se on aivan mahtava. Erityisesti siksi, että se alkaa perinteisenä hitaana, mutta muuttuu joksikin aivan muuksi. Kyseessä on tietysti East 17:n kappale It's alright. Onkohan tämä jollekulle tuttu? Oliko joku jopa East 17:n fani 90-luvulla? Tai onko teille tullut vastaan ysärilöytöjä, jotka ovat ysäriydestään huolimatta aivan mahdottoman kivoja ja hyviä?


Kommentit

  1. Täällä on fani! Vähän aikaa sitten kirjottelinkin aiheesta. Tai no "fani" ja "fani", pienenä varastin isosiskon Walthamstow-albumin ja kulutin sen ihan naarmuille! :D Edelleen ihan mahtava nostalgia.

    VastaaPoista
  2. East 17 on kyllä hyvin omassa muistissa. Muistan kun ala-asteella poikien keskuudessa nämä poikabändit tahtoi aina herättää vihaa kun taas tytöt rakasti näitä yli kaiken. Itse kuitenkin kyllä tunnustan pitäneeni joistain East 17:n kappaleista jo silloinkin ja edelleenkin muutamia helmiä löytyy heidän tuotannosta esim heidän hidas "Stay another day" on sellainen kappale mitä edelleenkin kuuntelen hyvillä mielin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Ysärin alun parhaat kesän pihalelut