Etsintäkuulutus sinusta 14v. jätkä vaal. hiuks. Levikset ja oranssi toppaliivi, muistax? Seurasin sua Anttilassa

1990-luvulla ei ollut Facebookia tai IRC-galleriaa, joten on ymmärrettävää, että kiinnostavien ihmisten löytäminen kaikkien viiden miljoonan suomalaisten joukosta ei ollut mikään yksinkertainen juttu. Esimerkiksi niissä tapauksissa, jos oli tavannut kivan tyypin Ruotsin-laivalla ja puhelinnumero jäänyt vaihtamatta. Mutta onneksi lehdet tarjosivat foorumeita kaikenlaiseen etsintään. Etupäässä se tarkoitti Suosikin upeaa kirjeenvaihtopalstaa, joka 1990-lopulla muuttui käytännöllisestä "Kirjeenvaihto"-nimisestä palstasta  Hot Links-palstaksi. Sama sisältö kuitenkin: etsintäkuulutuksia ja kirjeenvaihtoilmoituksia.

Ilmoitukset avaavat aivan loistavan maailman, ja näiden tekstien analysointi olisi kyllä mitä kiinnostavin aihe vaikka jonkun opiskelijan opinnäytteeseen tai graduun! Lisäksi ne kertovat omasta ajastaan paitsi kulttuurisena ilmiönä myös esimerkiksi sen suhteen, miten ihmiset pukeutuivat.

Ajattelin jakaa hiukan jonkunmoisen teeman mukaan näitä ilmoituksia. Tähän postaukseen olen kerännyt ilmoituksia, joissa ilmoittaja tai etsittävänä oleva aivan avoimesti kirjoittaa seuranneen toista osapuolta tai kertoo tulleensa seuratuksi. Senkin stalkkerit!! Oikeissa ilmoituksissa on useimmiten toki mukana myös ilmoittajan yhteystiedot, mutta katsoin parhaaksi jättää ne pois. Jos joku tunnistaa omansa, niin ei kuin tunnustamaan kommentteihin :)


 • "Viru-hotelli 15.-16.10.96! Sä 15-16v. jätkä Suomesta. Olit Tallinnassa kai isoveljesi (?) kanssa. Sulla oli v.rusk. hiukset korville asti, v.rusk. villapaita, vaalea farkkutakki, v.sin Levikset ja sin. Nike-kengät. Mä olen se sinitakkinen tyttö, joka "seuraili" sua. Mulla oli tummat hiukset olkapäille asti, t.sin. Levikset, mustat Adidas-kengät ja oranssi laukku. Tokana päivänä sulla oli musta Unlimited t-paita ja ruutupaita. Please, lähetä osoitteesi julkaistavaksi tällä palstalla. Nim. Missing You." (Suosikki 1/1997)
 • "Silja Serenade 22.-24.10.96! Poika, jolla tummat hiukset korville asti, tumma paita ja Adidas-verkkarit(?). Olen se blondi, joka katseli sua esim. Atlantiksen "pelihallissa", discossa ym. Liikuin toisen blondin kanssa. Mulla oli vihreä paita ja vaal. farkut. Liikuit välillä Adidas-takkisen jätkän kanssa. Seurasitte meitä jossain vaiheessa yöllä. Vislasit meille. Kirjoita, jos kiinnostaa." (Suosikki 1/1997)
 • "Viking Gabriella 17.-19.2.98! Sinä punert.hiuks. poika, joka olit laivalla isosiskosi(?) kanssa. Sulla oli Niken huppari ja lippis ja maastohousut, korvis ja poltit Mallua. Mä olin kaverini kanssa laivalla ja me seurattiin sua. Mulla oli t.sin. Leviksen farkut ja huppari sekä ruskeat hiukset. Me istuttiin siellä diskossa portailla ja katottiin sua. Harmittaa kun ei tultu jutteleen ja jäätiin kaipaamaan sua. Jos sua kiinnostaa, niin kirjoita meille osoitteeseen..." (Suosikki 5/1998)


Ei huolta, lisää on siis tulossa!

Kommentit

 1. Itse tilasin 90-luvun lopusta 2000-luvun alkuvuosiin asti Mix-lehteä ja sieltäkin aikalailla vastaavanlaisia ilmoituksia bongasi. Nykyään jos innostuu nostalgiamielessä lukemaan noita vanhoja lehtiä niin kyllähän nämä tämmöiset ilmoitukset vaikuttaa vaan nykymittapuulla aika koomisilta. :)

  En tunnusta itse tuollaisia kirjoittaneeni, mutta saatoin joskus lähettää kysymyksen jostain juuri löytämästäni bändistä Mix-lehteen vastauksen toivossa, mutta eipä kysymykseni koskaan ihan lehteen asti päätynyt.

  VastaaPoista
 2. Sydäntä raastaa erityisesti tuo viimeinen, jossa ilmeisesti kaksi tyttöä haikailee saman tyypin perään.

  Omaani en tunnista, enkä tuollaista ole koskaan lähettänyt, mutta vähän vanhempi serkkuni sensijaan tunnisti itsensä Sinäminä-lehden vastaavan palstan ilmoituksesta. Sen verran tuntomerkit oli kohdillaan ja tietysti paikka ja aika. Mm. nöpönenäiseksi luonnehdittu serkkuni sai tästä kuulla aika kauan! Ja ilmeisesti vielä niin, että pienen maalaispaikkakunnan koulussa tämä ilmoitus oli tunnistettu ennen kuin hän itse ehti.

  VastaaPoista
 3. Nää tuottaa kyllä suunnatonta hupia :D Mutta eihän ne silloin hassuja oikeastaan olleet, lähinnä niitä luettiin mielenkiinnosta. Mahtoikohan kukaan ikinä saada vastausta?

  VastaaPoista
 4. @jyri: Muistan Mixin erinomaisesti! 2000-luvun alun Mixejä on mulla tallessakin, mutta 90-luvun lehtiä ei :( Mulla oli omana myös se kaikkienaikojen ensimmäinen Mix-numero, oisko ollut Spice Girls kannessa...

  @Salla: Osassahan noista pyydetään, että lähetä osoitteesi tälle palstalle jne. Olen onnistunut bongaamaan ainakin yhden sellaisen vastauksen!
  Muuten en tietenkään tiedä, tuliko sellaisia koskaan. Onhan noissa aikamoinen aikaviivekin itse tapaamisen ja sitten Suosikki-jutun välillä, useampi kuukausi.

  VastaaPoista
 5. Siis ihan säälittävää. Eihän nä oo ees jutellu noitten kanssa..! Tai ehkä kaikki, jotka juttelee, tajuaa kysyä sitä numeroa... Hmh...

  nimim. "vieläkin harmittaa"

  VastaaPoista
 6. Palstalla on useissa viesteissä myös maininta siitä, että "juttelimme, mutta unohdin antaa numeroni" tai jotain muuta tosi uskottavaa. Mutta kieltämättä joukossa on vino pino ilmoituksia joista käy selvästi ilmi, että kontaksi toiseen on ollut lähinnä toisen seuraaminen tai tuijottaminen :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Metsoloiden lamakertomus

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)