Onks Barbien tukka hyvin?

Vielä nykyäänkin myydään Barbie-nukkeja, joiden valttina ovat leikattavat hiukset, mutta siinähän ei ole mitään uutta. Meillä 1990-luvun lapsilla oli jo leikeissämme hienoja, extrapitkähiuksisia barbeja. Tämä allaolevan kuvan Ultra Hair -barbi löytyi minultakin. Joidenkin barbien hiuksia tuli kyllä leikattua (eikä aina kovin onnistuneesti), mutta tämän pitkät kutrit taisin säilyttää ihan sellaisenaan. Oli se sitten vaan ihana! Samaa sarjaa oli itseassa hiukan muitakin hahmoja (kuten tässä katalogikuvassa), ja heillä kaikilla tietysti samaa kuosia olevat vaatteet ja ne pitkät hiukset. Ultra Hair Barbie lanseerattiin vuonna 1992.

Ultra Hair -Barbie.

Huomatkaa kasarihtava otsatukka! Hiusten kreppaus sopii niinikään aikakauteen. Sama erittäin pitkähiuksinen nukkeliini se tässäkin esittäytyy:


Perässä tuli tietysti koko joukko muita pitkähiuksisia barbeja, joiden hiuksiin mä en kyllä varsinaisesti olisi laittanut geeliä, koska tuskin se olisi lähtenyt koskaan pesussa pois (tai siis olisi ehkä lähtenyt siinä tapauksessa, jos olisin joskus eläissäni edes pessyt barbin hiukset). Näin tämän Glitter Barbien kohdalla kaiketi olisi kuitenkin pitänyt tehdä. Tämäkin Barbie minulla taisi olla. En muista itse nukkea, mutta nuo vaatteet ovat niin tutut, samoin tuo glitterlaite, joten kaipa nukkekin oli leikeissä mukana. Ja tämä siis vuodelta 1994.

Ja niin kyllä, mainokset tummahiuksinen tyttö
on ilmeisestikin Mila Kunis!

Ja vielä yksi, jälleen olemme siirtyneet hieman ajassa eteenpäin ja minäkin kasvanut niin isoksi, että tällaista nukkea ei minulta varmuudella enää löytynytkään.  Kenties edellisten barbien kohdalla oli tarkoitus vain ihailla pitkää tukkaa, kammata ja harjata sitä ja liottaa se glittermönjässä, mutta nyt mukaan tulivat ihan oikeasti sakset, sillä barbille saattoi kiinnittää takaraivolle tarramöntillä hiuslisäkkeen. Hmm, ihan kiva. Mutta jos ensin on parturoinut vähemmän onnistuneesti nukkensa kultakutrit manan majoille, niin kasarimainen takatukkalook tuskin lohduttaa. Vaan minkäs teet, upeetahan se oli, supercool! (Vaan oliko mikään 90-luvulla vielä cool? Ehkä vaan hienoa tai erikivaa...)

Cut n' Style -barbinuket vuodelta 1995.

...Joka tv-mainoksessa näytti tältä:


Itse parturoin Herculer-leffasta tutun Megara-barbien hiukset aivan lyhyiksi. Ihan hienolla tavalla lyhyiksi, mutta sitten uitin ne vielä jossain muotoilusuihkeessa, jolloin tuloksena oli kova hiuskypärä. Mutta hiusten muotoilu oli ihan hauskaa hommaa. Ja tämä onkin ainoa tapaus, jossa muistan leikanneeni barbieni hiuksia. Mutta oli minulla värjäysoperaatiotakin. Maalasin nimittäin ihanan vaalekutrisen rullaluistelijabarbieni hiuksista osan punaisiksi. Tein sen vesiväreillä tai jollain vastaavilla, hienot oli vehkeet XD Punapäänä hän sitten eli elämänsä ja löytynee luultavasti edelleen lapsuutenkotini vintiltä. Ei mitään suurta taidetta, mutta tulipahan kokeiltua sitäkin. (Tietysti myöhemmin hänen upea lookinsa täydentyi irtilähteneellä päällä ja sitä myöten hyvin kaulattomalla ulkomuodolla, sekä irronneella jalalla. Sporttinen tapaus!)

Millaisia barbien hiusmuistoja teillä on? :)

Kommentit

 1. Hih. En mä muista mitään omia parturointeja - vaikka varmasti sellaisia on tapahtunut. Tuosta ensimmäisestä pitkähiuksesta on toki muistikuvia (ja hämäävästi vielä enemmän muistikuvia mainoksesta :D) ja glitterbarbikin vaikutti jotenkin tutulta.

  VastaaPoista
 2. Oi, mulla oli tou Ultrahair Barbie eli pitkähiuksinen barbie. Muistan vieläkin, miltä tuo sen mukana ollut geeli tuoksui/haisi. Mulla oli myös ultrahair Ken, jota äitini parturoi, koska se näytti meidän mielestämme mummohiuskypärältä.

  Minä käsittelin barbienukkejani varsin huolellisesti ja vasta melko vanhana leikkasin tai kaverini leikkasi ihan parin nuken hiuksia. Kaverini osasi leikata siististi "epärealistisen pitkät" hiukset vähän lyhyemmiksi. Minun parturoinnit johtivat taas siihen, että piti ottaa aina vielä vähän enemmän pois. Ja eihän se polkkatukka pysynyt siistinä vaan nousi pystyyn!

  Tosin kun taannoin korjasin muutaman vanhan barbin pään, huomasin, että hiustenkuivaajalla hiukset saa muotoiltua uudelleen ja otstatukan vaikka suoraan pystyyn. Tämä siksi, että lämmitin pään aukkoa, jotta sain korupihdeillä kaulanivelen ulos. Lääkäri ja kampaaja samassa siis!

  VastaaPoista
 3. Karkkis: Voi mahtavuutta! Aikamoista vaivannäköä :)
  PS. Kenin mummohiuskypärästä olen erittäin samaa mieltä.

  VastaaPoista
 4. Mulla oli toi Cut'N'Style Barbie. Varmaan yksi typerimpiä keksintöjä. Takatukka sotkeentui tarraan koko ajan eikä se pysyny kiinni. Mutta ne vaatteet oli nätit

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993