Geri, ihana suosikkimme

Jokin aika sitten tuossa laidassa oli äänestys parhaimmasta/kivoimmasta/kauneimmasta/muu-positiivinen-adjektiivi-superlatiivissa Spice Girls -yhtyeen jäsenestä. Ja näin se äänestitte:

1. Geri 38 %
2. Emma 20,5 %
3. Victoria 20,5 %
4. Mel C 12 %
5. Mel B 9 %

Jännittävää! Teidän mielestä Geri siis on coolein! Itse luulin, että Mel B olisi ollut kovin suosittu, mutta ei näemmä ainakaan tämän blogin pienessä lukijakunnassa. Itse pidin Geristä, mutta myös Melanie Brownista paljon. Ja toden sanoakseni luulen, että jossain vaiheessa pidin vähän jokaisesta. Olen tällainen liikkuva äänestäjä, demokratian airut. Mutta siis: minustakin Geri oli ja on ihana!

Onnea vaan Geri Halliwellille tästä voitosta :)


Vuonna 1972 leijonaksi horoskoopiltaan syntynyt Geri oli Spice Girlsien jäsen aina mahdottoman kuuluisaan toukokuiseen Helsingissä pidettyyn keikkaan saakka, ja vuosihan oli tuolloin 1998. Suosikki-lehti ojensi Spaissareille pystin kaikista megalomaanisista saavutuksista, Megastar Trophyn, ja pokaalin kanssa poseerattuja kuvia pidettiin viimeisinä yhteiskuvina (myöhemmin yhtye tosin palasi yhteen, mutta silloin oltiin jo pitkälti 2000-luvun puolella). 

Gerin äiti oli espanjalainen ja isä ruotsalais-englantilainen. Salaisuuksien verhon taa ei todellakaan jäänyt Gerin elämä ennen SG-aikaa. Hän tanssi Mallorcalla, poseerasi alastonkuvissa, oli kisatyttönä ja juontajana turkkilaisessa gameshow'ssa televisiossa ja sairasti bulimiaa. Lopulta hän sai alastonmallin töistään ja epäsäännöllisistä tuloistaan tarpeekseen, ja samaan hätään sattui eräskin koelaulutilaisuus.
"Minä en tehnyt mitään puolinaisesti ja nyt minulla on päämäärä. Menisin mukaan tyttöbändiin ja meistä tulisi kuuluisampia kuin Take That ja New Kids On The Block."
   Viiden joukossa olivat Geri, Victoria, Melanie Brown, Melanie Chisholm ja Michelle. Michelle ei kuitenkaan istunut joukkoon ja tyttöjen laulunopettajan kautta löytyi Emma Bunton. 18-vuotias Emma poti aluksi suurta koti-ikävää Surreyn harjoituspaikassa. Geri piti hänelle seuraa.
   "Siitä illasta lähtien minä puolustin Emmaa kaikessa. Muut sanoivat, että antaisin hänelle anteeksi vaikka murhan, ja he olivat aivan oikeassa."
   Mel B:stä tuli kuitenkin Gerin paras ystävä.
   "Vain Mel B tiesi ongelmistani. Olin kertonut hänelle kaikki salaisuuteni ja pelkoni. Hänestä tuli niin läheinen ystävä, että joskus pelkäsin muiden tyttöjen tuntevan itsensä ulkopuolisiksi."
(Suosikki 11/99)

Kahden vuoden humputuksen jälkeen Geri esiintyi Spice Girlsissä miltei meikittä ja todellisiin Sexy Spice -aikoihin verrattuna peittävissä vaatteissa. Jälkiviisaana on helppo sanoa, että arvasihan sen, että Geri jättäisi bändin. Pian lehdissä kirjoitettiin hänen ja Mel B:n repivistä riidoista. Gerin ensimmäinen soolona tehty sinkkunsa ja sen musiikkivideo jatkoivat tarinaa: mitä tapahtuu Gerille, millainen hän todella onkaan. Itsensäetsintää ja Gingerin kohtalo, loppukaneettina huudahdus "Geri's back!". Tarkoitan siis tietysti Look at me -kappaletta. (Jonka tähän postaisin, jos voisin.)

Geri Halliwell: Mi chico latino. 1999.

Liekö osa Gerin suosiota siinä, että lopultakin hän oli ehkä kaikkein vähiten karikatyyri omasta hahmostaan? Mel C:n urheilijuus ja Emman lapsellinen söpöily vaikuttavat etenkin nyt, vuodesta 2012 katsottuna, äärettömän ärsyttäviltä, vaikka tietysti ihan hauskoilta aikaan liittyviltä kuriositeeteilta. Geri oli myös muita maustetyttöjä hieman vanhempi, mikä ehkä teki hänestä eräänlaisen Spice Girlsin johtohahmon, joka oli aina näyttävästi esillä. Hänen ratkaisunsa jättää yhtye on mielestäni myös hyvin kunnioitettava. Lisäksi: Onhan Geri kaunis! :) Ja hyvin kiintoisa henkilö.

Kommentit

 1. Ihana Geri <3 Kivaa, että moni muukin tykkää hänestä eniten :)

  VastaaPoista
 2. Tuo Look at Me -video on kyllä aivan loistava.
  Ja innolla odotan huomisia kisojen päättäjäisiä, mitä viisi maustetyttöä ovat maailmalle keksineet näyttää.

  VastaaPoista
 3. Laita muuten ihmeessä joku muukin tuollainen äänestys, ovat kivoja :)

  VastaaPoista
 4. @Salla: No problem, tulee varmasti :)
  @aniiti: huomisia päättäjäisiä odotan vesi kielellä!

  VastaaPoista
 5. Oi, olin tuolla Spaissarien "viimeisellä" keikalla, jossa Geri nähtiin. Gerin lähtö oli kyllä aikansa suru-uutinen x)

  VastaaPoista
 6. Vomppi tulos! ei vaitiskaan.. Mel B oli mun oma suosikki. Musta hän oli mielettömän kaunis ja piti aina leopardikuvioisia vaatteita. Geri oli toinen, josta tykkäsin. Victoriasta ehkä vähiten. Oli hän kaunis mutta vähän liian vakava. Olen lukenut Gerin elämänkerrankin "tähdistä kirkkain". Suosittelen. Oli mielenkiintoista luettavaa.

  VastaaPoista
 7. Apua, tuo lainaus suosikista... Mä muistan lukeneeni sen, ja varmaan aika monesti :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)