Fatboy Slimistä, Radio Mafiasta ja Juusosta

Lontoon olympialaisten päättäjäiset olivat huimaava popshow, ja minä odotin tietysti eniten Spice Girlsejä, kuten kai koko maailmakin. Ja hehän olivat ihania.

Mutta nyt haluan tuoda esiin jotain, mikä helli korviamme juuri ennen Spaissareita. Sehän oli tietysti Fatboy Slim, joka soitteli levyjä jonkun ihmeellisen muovisen mustekalan keskellä. Siitä esityksestä minulle tuli mieleen yksi varsin ysärihtävä muisto. Se on tällainen:

Kuuntelin 90-luvun lopulla paljon radiota, ihan niinkuin nykyäänkin. Radioasemani oli aina YleX:n edeltäjä Radio Mafia. Mukava nuorille suunnattu kanava. Joten miksipä ei. Kuuntelin radiota etupäässä omassa huoneessani, joskus keittiössä, jossa oli (ja on yhä) äitin radio jostain 80-luvun alusta. Hieno kapine. Toimii aina. Minulla oli tapana nauhoittaa radiosta lauluja c-kaseteille. Kasetteja oli varmasti toistakymmentä ja osassa oli tietysti niin tärkeää matskua, ettei niiden päälle voinut nauhoittaa. Niillä kaseteilla oli esimerkiksi Don Huonoja ja Tehosekoitinta ja monia yksittäisi kappaleita, joiden esittäjääkään en tiennyt. Kaikkea sellaista, mikä vain kuulosti hyvältä.

Yksi sellainen kappale oli Fatboy Slimin Rockafeller Skank, vuonna 1996 julkaistu kappale, joka soi radioissa varmasti koko 90-luvun lopun. Ärsyttäväähän radiosta nauhoittamisessa oli ennen muuta se, että juontajat puhuivat aina päälle niin kappaleiden alussa kuin lopussakin. (Ja pienempi paha oli se, että kasetti tietysti aina loppui kesken sen viimeisen kappaleen.) Ja nimenomaan se minulle tuli mieleen katsoessani niitä päättäjäisiä. Se, kuinka minun kasetillani ollut Rockafeller Skank loppui siihen, kuinka Radio Mafian ihanista ihanin juontaja Juuso Myllyrinne alkoi laulaa kappaleen päälle sen lopussa. Mitä Juuso lauloi? No ei mitään järkevää. Sanat menevät oikeasti "Funk Soul Brother, check it out now, funk soul brother, right about now..." ja Juuso lauloi "[funk soul brother] napa ruskaa! [funk soul brother] vaihda paitaa!"

Jes.

Musta se oli tietysti ihan hauskaa. Lisäksi se oli toki osoitus omasta hitaudestani, kun en ollut onnistunut pysäyttämään rec-nappulaa Juuson ensimmäiseen sanaan. Minkäs sille mahtaa. Rockafeller Skank on muuten pirun hyvä laulu! Kippis sille ja Juusolle ja Radio Mafian muistolle.


Kommentit

  1. Hei mahtava blogi, oot tavoittanut jo tähän asti varsin monta -86 helsinkiläiselle lähiötytölle tuttua juttua! Hämmästyttävän tarkkaa muistelua. Lukulistalle meni. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kumarrus sinulle :) Tähän olen pyrkinytkin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993